Rakkauden Riksa viilettää läpi kaupungin – Hyppää kyytiin ja anna kohtaamisten viedä

Performatiivisen riksa-ajelun aikana voi sokkotreffeillä ja uppoutua mielenkiintoisiin keskusteluihin tuntemattomien kanssa.

Riksan virkatusta ilmeestä vastaa virkkaustaiteilija Minna Jaakola.
Riksan virkatusta ilmeestä vastaa virkkaustaiteilija Minna Jaakola. Kuva: Rakkauden Riksa

Nyt on aika olla spontaani! Rakkauden Riksa tarjoaa heinäkuussa viikon ajan Helsingin kaduilla kaupunkikulttuuria rikastuttavia instant-sokkotreffejä performatiivisen riksa-ajelun muodossa. Rakkauden Riksan tuottajina ja kuskeina toimivat kaupunkitaiteen konkarit, antropologi Lauri Jäntti ja yhteisöpedagogi ja soveltavan teatterin ammattilainen Kristiina Puukko.

Ideana on ajella kaupungilla tunnin ajan ja kutsua kyytiin itseään kiinnostavia henkilöitä. Riksakuski toimii seremoniamestarina eli pysäyttää riksan ja helpottaa sokkotreffien kenties kankeaakin alkua. Kuski rakentaa hienovaraisella toiminnallaan turvallisen ja inspiroivan tilan kohtaamiselle. Yksi ajelu voi sisältää yhden tai useammat treffit.

Riksan tarkoitusperät eivät ole vain mahdollisen rakkauden sytyttämisessä. Kyseessä on performanssi, jonka laajempi päämäärä on rakentaa kaupunkiin tiloja yli sosiaalisten kuplien ja tarjota uudenlaisia perspektiivejä tarkastella kaupunkitilan vaikutusta ihmisten toimintaan. Rakkauden Riksa kannustaa ihmisiä rajojen rikkomiseen ja heittäytymiseen.

Rakkauden Riksa on ajossa 23.–29. heinäkuuta 2018. Kyyti varataan etukäteen osoitteesta rakkauden.riksa@gmail.com.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi