Lisää joululimua kanakastikkeeseen - lopputulos räjäyttää tajunnan!

Tämän vinkin jälkeen et enää koskaan ajattele, että limu kuuluu vain lasiin.

Älyhyvän kanakastikkeen salaisuus piilee yllättävässä juomassa.
Älyhyvän kanakastikkeen salaisuus piilee yllättävässä juomassa.

Kaipaatko vaihtelua tuttuun kanakastikkeeseen? Tämä jouluinen versio valmistuu hävyttömän nopeasti, mutta maistuu siltä, kuin olisit viettänyt lieden äärellä useammankin tunnin.

Ruokabloggaaja ja Allt om Mat -sivuston keittiönero Jenny Finn on kehittänyt reseptin, jonka salaisuus piilee niinkin yllättävässä raaka-aineessa kuin Julmust-joululimussa. Kyseessä on Ruotsissa erittäin suosittu juoma, joka on monelle suomalaisillekin tuttu kauppojen hyllyiltä.

(Julmustia ei siis välttämättä tarvitse lähteä metsästämään lähikauppaa pidemmältä.)

Lorauttamalla tätä juomaa kastikkeeseen syntyy ruoka, joka maistuu samaan aikaan sekä tutulta, lohdulliselta että yllättävän juhlavalta.

"Niin uskomattoman herkullista, että jos et testaa heti tänään, niin säästä resepti myöhempää käyttöä varten, Finn kirjoittaa blogissaan ja lupaa, että tämä annos nostaa arkisen kanan ihan uudelle tasolle. 

Jouluinen limukana – valm​ista vain 15 minuutissa

Kuva: Allt om Mat

Ainekset:

4 kananfileetä

Voita paistamiseen

2 dl crème fraîchea

2 dl joululimua (tai muuta jouluista rypälemehua)

1 kanaliemikuutio

1 tl jauhettua inkivääriä

1 tl timjamia

1 rkl soijakastiketta

Suolaa ja mustapippuria

Valmistus:

Leikkaa kananfileet tarvittaessa pienemmiksi paloiksi. Ruskista palat voissa pannulla tai padassa joka puolelta. Lisää crème fraîche, joululimu, kanaliemikuutio, inkivääri, timjami ja soija.

Anna hautua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes kana on kypsää ja kastike täyteläistä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. 

Lähteet: Allt om Mat, AddictedtoJulmust

Tässä kolme mielenkiintoista faktaa Julmust-juomasta:

  • Julmust kehitettiin vuonna 1910, kun kemisti Harry Roberts ja hänen isänsä halusivat tarjota alkoholitonta vaihtoehtoa jouluoluelle.
  • Juoman alkuperäinen siirappisekoitus valmistetaan yhä samassa yrityksessä, ja vain muutama ihminen maailmassa tietää tarkan koostumuksen.
  • Ruotsissa Julmust on joulun aikana niin suosittu, että sen kulutus voi olla jopa noin puolet koko maan virvoitusjuomamyynnistä joulukuussa.