Aikainen kevät jyrää

  • Kristian

Suomessa on maaliskuu ollut tähän mennessä viiden lämpimimmän joukossa. Moskovassa lämpimin alkukevät 125 vuoteen. Hollantiin pääskyset palasivat aiemmin kuin kertaakaan 300 vuoden tilastopidon aikana. Alpeilla oli talvella lämpimintä kuin kenties yli 1000 vuoteen. Britanniassa talvi oli leudompi kuin kertaakaan 350 vuoteen. Ja niin edelleen.

Tuttua kieltä. Ilmastonmuutoksesta on vuoden aikana uutisoitu enemmän kuin kertaakaan aiemmin, mutta joka päivä saa bongata netistä tai sanomalehdistä uutisia, joiden takia pitää taas pyöritellä päätään.

Ei, en yritä väittää, että jokainen poikkeuksellinen sääilmiö johtuu ilmastonmuutoksesta. Tiedän, että luonnollisen vaihtelun piikkiin menee paljon ja ilmastonmuutos vaan voimistaa äärimmäisiä sääilmiöitä, aikaistaa ja lämmittää keväitä, leudontaa talvia ym.

Auringonpaiste on kyllä kivaa, ei sitä voi väittää. Välillä olisi kuitenkin ihan kiva, jos sää olisi välillä "normaalia."

Muistellaanpa kulunutta vuotta: kesä oli hervottoman pitkä ja kuiva, heinäkuussa satoi vain pari milliä. Kesäkelit jatkuivat läpi syyskuun ja vielä lokakuussa oli liki 20 asteen päiviä.

Talvi tuli kylään loka-marraskuussa ja järvetkin ehtivät jäätyä. Kunnes alkoi kahden kuukauden yhtämittainen vesisade, jota jatkui tammikuun puoliväliin. Silloin tuli talvi, lunta ja pakkasta ja pääsi talviliikkumaan. Helmikuussa oli kuitenkin niin kova pakkaset, ettei oikein viihtynyt hiihtoladulla.

Maaliskuussa kun sinne harkitsi menevänsä, tuli saman tien vesikelit ja ladut sulivat alta. Nyt on Lappia myöten ennustettu liki 10 astetta ja jopa yli sen.

Boring! Mitä seuraavaksi? Bikinikelit pääsiäisenä?

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 11:30

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus