Sodan suuri kaksinaismoralismi

  • Kristian

Amerikkalaiset ovat osanneet aina kaksinaismoralismin epäjalon taidon, ja sotatilanteessa se vain korostuu. Uudessa uutisessa todetaan, että Irakissa palvellut amerikkalaissotilas on tuomittu sadaksi vuodeksi vankeuteen irakilaistytön raiskauksesta ja murhasta sekä hänen perheensä murhaamisesta.

Tapaus oli sattunut sotilaiden ryyppyillan päätteeksi. Sotilasjoukko oli surmannut myös tytön perheen ja sytyttänyt talon tuleen.

Mietitäänpä tilannetta: sotilaat olivat murhanneet kiistatta viattoman ja heikon siviilin ja yksi saa siitä sata vuotta tuomiota. Tätä kutsutaan myös nukkeoikeudenkäynniksi. Yksi pää näyttävän julkisuuden siivittämänä vadille, niin muut verityöt unohtuvat.

Ensinnäkin: tuomio kuulostaa juuri sellaiselta, jota Lucky Lukessa jaettiin Daltonin veljeksille eli naurettavalta. On aivan sama, vaikka hänelle annettaisiin 500 vuoden tuomio, sillä mies ehtii kuitenkin kuolla ennen sen täyttymistä.

Toiseksi: USA on melkein nelivuotisen Irakin sorron ja miehityksen aikana surmannut kymmeniä, kenties satoja tuhansia irakilaisia. Suurin osa heistä on ollut siviilejä. Suurin osa iskuista on tehty kaukaa taivaalta hävittäjäkoneilla tai esimerkiksi sotalaivoilta tai maastotykeillä ampumalla. Ei silmästä silmään vaan huipputeknologisilla aseilla kaukaa kohti näkymätöntä vihollista.

Näitä siviilien surmaajia ei kuitenkaan tuomita, koska he ovat tehneet surmatyönsä sotatilanteissa, "taistellen terrorismia vastaan". Tuo 80-vuotias rampa mummo tai tuo 12-vuotias hento poika olisi ihan hyvin voinut olla terroristi tai al-Qaidan jäsen, hänet oli pakko ampua!

Jos näihin surmiin sovellettaisiin Paul Cortez -nimistä sotilasta koskevaa oikeudenpäätöstä, USA:n vankilat olisivat täynnä useiden satojen vuosien kakkuja kärsiviä sotilaita. Mutta näinhän ei käy. Eiväthän demokratian ja vapauden urheat puolustajat tapa viattomia siviilejä vaan taistelevat hampaisiin asti aseistettuja, syntisiä terroristeja vastaan.

Jos nyt joku tuhat irakilaista kuukaudessa kuoleekin, niin kuka sen huomaa?

Moraali venyy enemmän kuin yksikään kuminauha.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 11:31

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus