piipahdus Kairossa

  • Nuupi

Jos aikaisemmin pidin Kairon liikennettä hivenen kaoottisena en ramadanin ensimmäisenä päivänä ollut uskoa silmiäni. Kadut on ehkä suunniteltu n. 2 miljoonalle autolle, mutta ennen päivän laskeutumista ilmoittavaa rukouskutsua kaduille pakkautui 12 miljoonaa autoa. Tapana on syödä päivän ensimmäinen ateria perheen tai ystävien kanssa ja sinne tietysti kaahataan torvet toitottaen omalla autolla. Jumaleissön, mikä kokemus!

Julkinen liikenne Kairossa on lähes olematonta, enkä suosittele sitä heikkohermoisille tai ahtaita paikkoja kammoksuville. Kairon metro hakkaa tuoksuillaan ja tunnelmallaan Pietarin metron ruuhka-aikana mennen tullen ja minibussia käyttääksesi sinun tulee tietää minne olet menossa, lukea kyseinen päämäärä liikkuvan onnikan tuulilasista tai ymmärtää ovella roikkuvan ukon huutelusta jotain, loikata sitten liikkuvaan autoon ja liikkuvasta autosta pois. Bussi nimittäin ei pysähdy, kun uskovat olevansa tehokkaita tällä systeemillä.

Autoilu Kairossa on "hivenen" liian jännittävää minulle. Oman auton omistaminen näyttää tuovan elämälle tarkoituksen ja ihmiselle korkeamman statuksen. Jollain uskomattomalla tavalla porukka kuitenkin pääsee kaaoksessa hengissä perille, mutta parkkipaikan löytäminen saakin sitten suonet pullistelemaan vaarallisesti. Minä tyydyn tässä kaupungissa takseiluun, sillä en halua kuluttaa 5 km matkaan 35 min jonossa stressaamista ja torven soittelua + parkkipaikan etsimiseen 30 min ja ruttaantuneen pellin korjailuun 1000£E per päivä. Kukin taaplaa tavallaan, minä istuskelen mielummin takapenkillä maisemia katsellen ja tupakkaa poltellen.

Ilma oli päivisin siedettävää verrattuna edellisiin kertoihin, edes silmiä ei kirvellyt. Ramadanista johtuen liikenne on päivällä huomattavasti vähäisempää kuin normaalisti. Illalla vahinko tietenkin otetaan takaisin kaahailemalla kaduilla viimeistä päivää. Kuumuudesta johtuen porukka välttää kaikkea ylimääräistä toimintaa paastotessaan ja tunnustan, että kaupunki tuntui tällä kertaa jopa viehättävältä. Harmi, että ramadan on sekoittanut kaikki aikataulut ja aukioloajat joten turisti voi kohdata Kairossa ikäviä ylläyksiä. Kaupungissa useammin piipahtavat tietävät, että aikataulut eivät pidä paikkaansa muulloinkaan..

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:55

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus