Maailma muuttuu Eskoseni.

  • trooper-

Ihmiset alkavat viimein ymmärtää omaa parastaa. YLEn verkkosivuilta bongaamani uutisen mukaan dieselautot yleistyvät kovaa kyytiä.

[LAINAUS]
Dieselöljyn myynti jatkoi kasvuaan selvästi viime vuonna. Dieselöljyä myytiin viime vuonna reilut 2 600 miljoonaa litraa. Määrä on kuusi prosenttia enemmän kuin vuonna 2006.
Bensiinin myynnissä oli hienoista laskua muutaman edellisvuoden tapaan. Moottoribensiiniä myytiin viime vuonna runsaat 2 480 miljoonaa litraa. Se on 0,1 prosenttia edellistä vuotta vähemmän.

Myyntiluvut käyvät ilmi Öljy- ja Kaasualan keskusliiton tilastoista.

- Yhä useampi uusi henkilöauto on dieselkäyttöinen, mikä siirtää kulutusta bensiinistä dieselöljyyn. Samaan aikaan bensiinikäyttöisten henkilöautojen ominaiskulutus pienenee, kun vanhimmat, eniten kuluttavat autot poistuvat liikenteestä, toteaa Öljy- ja Kaasualan keskusliiton toimitusjohtaja Jarmo Nupponen. [/LAINAUS]

Kyllä tuosta täytyy jo olla mielissään.

[LAINAUS]
Autoverokin suosii vähemmän kuluttavia dieselautoja.
[/LAINAUS]

No niin no. Autovero ehkä, mutta tämä vuodenvaihteessa tullut verouudistus, jossa dieselin verotus nousi bensiinin verotusta enemmän, kaihertaa kyllä edelleen. Ei oikein jaksa vieläkään ymmärtää moisen logiikkaa.

[LAINAUS]
Kaikkien öljytuotteiden yhteenlaskettu myynti kotimaahan oli viime vuonna noin yhdeksän miljoonaa tonnia. Se on 1,4 prosenttia edellisvuotta vähemmän.
[/LAINAUS]

Ihan ilmastomuutoksen jarruttamisekin kannalta melko positiivissävytteistä tekstiä. Toisaalta ilmastonmuutos jarruttaa itse itseään, koska osa tuosta vähennyksestä muodostuu lämpimien ilmojen aiheuttamasta lämmitysöljyn käytön vähenemisestä, kuten lähteestä myös epäsuorasti ilmenee.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 11:06

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus