Rakas taivaan Isä

  • Sunniva Strömnes

Rakas taivaan Isä, rukoilen tänään Päivi Räsäsen puolesta. Mielestäni hän tulkitsee sanojasi, kuten piru lukee raamattua. Niskavillani nousevat pystyyn siitä, että ihmisiä syrjitään raamattuun vedoten ja argumentoidaan, että vanhassa ja uudessa testamentissa sanotaan, että vain naisen ja miehen välinen liitto sallitaan. Mielestäni raamattua ei tule lukea sanatarkasti, koska jos lukee, sieltä löytyy paljon asioita, jotka ovat ristiriitaisia keskenään.

Rakas taivaan Isä, haluaisin kertoa sinulle, että suurin osa meistä Sinuun uskovista ei ole samaa mieltä Räsäsen kanssa, vaan haluamme sallia homojen väliset avioliitot ja pidämme homoja yhtä suuressa arvossa kuin muitakin ihmisiä. Emme pidä heitä sairaina, kuten en usko, että Sinäkään pidät – olethan itse luonut myös heidät.

Rakas taivaan Isä, luin äsken Turun Sanomien nettisivuilta, että Turun yliopiston avaruustähtitieteen professori Esko Valtaojan mielestä Räsänen ”pitäisi saada eheyttämishoitoon, jonka jälkeen hänet pitäisi panna elämään avioliitossa toisen naisen kanssa ja että syytä olisi myös pohtia, voivatko hänen lapsensa kasvaa tasapainoisiksi aikuisiksi nykyisessä perheessään.”

Rakas taivaan Isä, en usko Esko Valtaojan ehdottaman metodin toimivan, enkä ole hänen kanssansa samaa mieltä. Päiviä on turha lähettää mihinkään terapiaan tai asumaan naisen kanssa. Minun käsitykseni on, että ihmiset, jotka ovat hyvin vahvasti tiettyä mieltä jostakin asiasta, harvoin muuttavat mielipidettään.

Rakas taivaan Isä, uskon, että ainoastaan todella viisaat ihmiset, joiden sydän on lähimmäisenrakkautta täynnä, ovat kykeneväisiä muuttamaan vankkoja mielipiteitään. Anna siis siksi Päiville tulevaisuudessa ripaus lisää viisautta, rakkautta ja suvaitsevaisuutta lähimmäisiään kohtaan.

Rakas taivaan Isä, annathan myös Päivin tulevien vuosien varrella nähdä, että homotkin voivat olla mitä loistavimpia vanhempia lapsille. Muistuttaisitko Päiviä myös siitä, että huonot vanhemmat useimmiten löytyvät niistä liitoista, joissa nainen ja mies kasvattavat lapsia. Pyydän, että viet Päivin tapaamaan ihmisiä, jotka ovat kasvaneet tavanomaisen perheessä, jossa äiti ja/tai isä ovat lyöneet lapsiaan, käyttäneet heitä kohtaan henkistä väkivaltaa, käyttäneet seksuaalisesti hyväkseen, myyneet lapsiaan tai eivät vain ole alkoholismiltaan tai huumeriippuvuudeltaan jaksaneet hoitaa biologisia jälkeläisiään ja hankkia heille ruokaa.

Rakas taivaan Isä, selitä Päiville omilla tavoillasi, että on tärkeämpää, että lapsella on hyvä kasvuympäristö, jossa vanhemmat häntä rakastavat ja kohtelevat hyvin, kuin että lapsi saa kasvaa äidin ja isän kanssa. Anna Päivin ymmärtää, että hyvässä perheessä voi myös olla kaksi isää tai kaksi äitiä ja ettei rakkaus ole puhdasta vain naisen ja miehen välisenä.

Rakas taivaan Isä, anna Päiville ja samaa mieltä hänen kanssaan oleville anteeksi heidän ennakkoluulonsa ja anna vahvuutta kaikille homoseksuaaleille jaksaa kuulua kirkkoon ja odottaa sitä päivää, jolloin heidät voidaan vihkiä Sinun kattosi alla.

Rakas taivaan Isä, avaa Päivin silmät, sillä hän on kansanedustaja ja varmasti monen nuorenkin esikuva. Hän tarvitsee Sinua nyt enemmän kuin koskaan.

Isän, ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.
 Aamen.

7 kommenttia

licence27

21.10.2010 08:50

Niin
Kumma juttu että noin rasistiset puheet päästettiin sensuroimattomina pihalle- USA:ssa Päivi olisi varmaan pistetty yhdyskuntapalveluun. No sitähän se nyt on, mutta oikeasti tuolla palkalla.

Mennä nyt sitten naimisin kirkossa tai maistraatissa tai merikapteenin vihkiminä. Jos ihmiset oikeasti rakastaa toisiaan niin menkööt naimisiin. Jos kerran puolet avioliitoista päättyy eroon siis heteroilla, niin johtuuko se ympäristön paineesta mennä naimisiin liian varhain ja vasta sitten tutustua kunnolla toiseen ihmiseen. Sitten vasta vuosien päästä ymmärtää yhteiselon mahdottomuuden ja varmaan aika moni vaihtaa omasta halustaan samaan sukupuoleen kuuluvaan kumppaniin, niin ja paljonko mahtaa olla kulissiavioliittoja.

"jossa äiti ja/tai isä ovat lyöneet lapsiaan, käyttäneet heitä kohtaan henkistä väkivaltaa, käyttäneet seksuaalisesti hyväkseen, myyneet lapsiaan tai eivät vain ole alkoholismiltaan tai huumeriippuvuudeltaan jaksaneet hoitaa biologisia jälkeläisiään ja hankkia heille ruokaa"

Tuo on yksi näkökanta ja varmasti tässä maassa lapsia lyödään vielä sukupolvi tai pari. En tiedä onko sinulla lapsia, mutta kyllä on ollut aika kamalaa katsoa sivusta minkälaisia lapsista tulee jos kotona ei pidetä minkäänlaista kuria. Jos me oltiin aikanaan kamalia koululaisia koululaisia niin nyt oikeasti käy sääliksi opettajia ja kerhotätejä. En nyt sitä tarkoita että tarhan tädin pitäisi olla ruoska kädessä ja opettajan viuhuttaa karttakeppiä joka rasahduksesta, mutta jos vanhemmat ei pidä kuria, koulussa ei pidetä kuria "kun ei saa" "Eihän meidän tyttö/poika"
Niin koko ajan tulee enemmän nuorisoa joilla on vakakavia henkisiä ongelmia ja jopa alle kolmikyppisiä eläkeläisiä.

Minulla suvaitsevaisuus riittää aika pitkälle, mitä tulee uskontoon ja seksuaalisiin mieltymyksiin, mutta terrorismiä, järjetöntä tuhoamista ja roskaamista en sulata. Mitä isot edellä sitä pienet perässä.

Mut joo jos Matti palaa Mervin luo niin ne on molemmat julkisuudenhakuisia masokisteja. Mattikin olisi varmaan hyvä mies kun saisi olla mervinsä tai jonkun muun mukavan kanssa selvin päin lopun ikäänsä. Joku pohjoisnapa tai etelämanner tai ISS missä vähempi viinaksia tarjolla.

Uusi testamentti on kaiketi 2000+ vuotta vanha. Päivityksiä ei valmistajilta enää tule ja bugeja on yhtä paljon kuin microsoftin ohjelmissa. Eikä virheet käännöksissä vähene.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

21.10.2010 18:59

"huonot vanhemmat useimmiten löytyvät niistä liitoista, joissa nainen ja mies kasvattavat lapsia." ehkä, koska näitä liittoja on yhteiskunnassamme prosentuaalisesti enemmän. Jos homo/heteroliittoja olisi maailmassa fifty-fifty niin kummista perheistä tulisi "paremmin" kasvatettuja lapsia? Vaikea sanoa, mutta myös vähemmistöryhmien edustajissa on "pahiksia" siinä missä valtaväestössäkin.

Samat oikeudet ja velvollisuudet kaikille, mutta ei se tee homoista yhtään parempia ihmisiä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

22.10.2010 20:45

"Rakas taivaan Isä, rukoilen tänään Päivi Räsäsen puolesta. Mielestäni hän tulkitsee sanojasi, kuten piru lukee raamattua."

Tässä on koko juttu. Esität omia mielipiteitäsi. Ne ihmiset, jotka eivät hyväksy homosuhteita - siis suhteita, ei homoja - perustelevat näkemyksensä Raamatulla. Seuraavaksi voisit kysyä Taivaan Isältä, voimmeko elää vain omien näkemyksiemme mukaan ja unohtaa Raamatun.

"Rakas taivaan Isä, uskon, että ainoastaan todella viisaat ihmiset, joiden sydän on lähimmäisenrakkautta täynnä, ovat kykeneväisiä muuttamaan vankkoja mielipiteitään."

Jeesus, opetuslapset, Paavali jne. olivat rakkautta täynnä, mutta eivät he menneet tunteidensa mukana eivätkä yhteiskunnan mukana, vaan sanoivat väärää vääräksi. Päinvastoin siis ne ihmiset, jotka eivät hyväksy homosuhteita, uskaltavat olla hyväksymättä niitä, koska he tietävät, että lähimmäisenrakkaus on jotain paljon suurempaa, kuin asioiden hyväksymistä.

Asia vaatii myös nöyryyttä - nöyryyttä pitää Raamatusta kiinni, sen sijaan että nojaa näkemyksissään omiin mielipiteisiin,i tunteisiin tai asenteisiin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

23.10.2010 20:09

Raamattu sanoo että homoseksuaalisuuden harjoittajat eivät peri Jumalan valtakuntaa, miten sitä nyt sitten voi tulkita väärin. Eivät myöskään huorintekijät varkaat ahneet epäjumalanpalvelijat jne. Jeesus tuli maailmaan päästämään ihmiset vapaaksi heidän synneistään. Antamaan anteeksi menneet synnit ja antamaan voiman elää jatkossa vapaana synnin harjoittamisesta. Joka uskoo häneen saa synnit anteeksi ja voiman tulla Jumalan lapseksi. Jokaiselle huorintekijälle, homoseksuaalisuuden harjoittajalle ja muulle synnintekijälle on olemassa vapautus syntielämästä, sielun parantuminen ja ilo, joka kestää iankaikkisuuteen uskon kautta Jeesukseen Kristukseen. Todellinen vapaus on vapautta synnin orjuudesta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

26.10.2010 18:02

"ihmisiä syrjitään raamattuun vedoten ja argumentoidaan, että vanhassa ja uudessa testamentissa sanotaan, että vain naisen ja miehen välinen liitto sallitaan."
Kunhan lakiin saadaan rekisteröidyn parisuhteen tilalle ns. sukupuolineutraali avioliitto, tasa-arvo on siltä osin saavutettu. Uskonnolliset yhteisöt päättäköön itse opistaan. Kristillisdemokraattinen puolue ja ev.lut.kirkko ovat eri organisaatioita, vaikka monet yksittäiset ihmiset toki kuuluvatkin molempiin. Pienen puolueen vaikutus lainsäädäntöön on aika pieni.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

4.11.2010 18:10

Mitä jos ratkaistaisiin asia poistamalla avioliittolaki ja parisuhteen rekisteröinti laista kokonaan? Laki oli joskus ihan tarpeellinen, kun naisilla ei ollut kunnon mahdollisuutta elättää itseänsä, ja eron sattuessa olisi joutunut puille paljaille. Nykyään kaikilla on mahdollisuus elättää itsensä, ja jos joku nyt sitä omaisuutta haulaa alkaa jakamaan ero- tai kuolintilanteessa, on asia varmasti erikseen sovittavissa.

Jos avioliittolaki poistettaisiin, tulisi naimisiin menosta enää mukava tapa, jonka jotkut varmasti tekisivät. Kirkko sitten vihkii minkä oppiensa mukaan parhaaksi katsoo.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ida

21.12.2010 00:59

Hyvä teksti Sunniva! :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi