Blogi

Näytetään kirjoitukset elokuulta 2009.

Poliitikot tekevät "töitä"  23

Viime viikolla Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä piti kesäkokousta Joensuussa. Toritapahtumassa puimme päälle haalarit ja kilpailimme tukkien kuljettamisesta. Siitä sai ihan kivannäköisiä kuvia lehtiin ja televisioon.

Tukkien kuljetuksella halusimme nostaa esille kahta teemaa. Suomessa pitäisi panostaa kestävään kotimaiseen puuenergian käyttöön, ydinvoiman lisärakentaminen on syytä hylätä. Toisaalta Suomessa käytetään puuta rakentamiseen hämmästyttävän vähän siihen nähden, että metsä on Suomen ”vihreä kulta”.

Joku saattoi kokea Vasemmistoliiton kansanedustajien ”paiskoessa töitä” myös myötähäpeä. Ja kieltämättä puolueiden järjestämät mediatempaukset horjuvat monesti nolouden partaalla.

Tiedottajien duuni ei ole helppoa. Tylsien kokouskuvien sijaan pitäisi saada toimintaa, mutta sen pitäisi olla uskottavaa. Harvoin tässä onnistutaan.

Samaa tasoa Vasemmistoliiton tukinkannon kanssa oli kokoomuksen Ben Zyskowicz ”oikeissa töissä” hitsipilli kädessä telakalla. Tämä sai tietenkin median innostumaan. Jos kansanedustajan hitsaus oikeasti olisi se juttu, löytyisi eduskunnasta myös niitä, jotka ovat ihan työkseen telakalla hitsanneet.

Tällaiset tukinkannot ja hitsipillin heiluttamiset menevät, ehkä nolona, mutta harmittomana poliittisena viihteenä. Jossain menee kuitenkin raja.

Lauantaina Vihdissä kokoomuksen Jyrki Katainen johdatti uusintavaaleihin valmistautuvat kokoomuslaiset toivotalkoisiin ulkoiluttamaan palvelutalon vanhuksia.

Koko kesä on puhuttu siitä, miten vanhukset ovat joutuneet katsomaan likaisten ikkunoiden läpi kauniita kesäpäiviä, kun kunnilla ei ole ollut varaa palkata riittävästi työntekijöitä huolehtimaan ulkoiluttamisesta. Valtiovarainministeri Katainen on vielä päälle vaatinut kunnilta tiukempaa menokuria ja hallitus pakottaa valtioapupolitiikallaan kunnat leikkaamaan palveluja ja lomauttamaan työntekijöitä.

Tätä taustaa vasten on suorastaan vastenmielistä hurskastelua sitten pitää televisiokameroiden edessä yhdet vanhustenulkoilutustalkoot. Palveluita ei kuitenkaan todellisuudessa talkoilla vaan ammattitaitoisella henkilökunnalla.

Heittäkää tännepäin heti se ensimmäinen kivi, kun itse hurahdan samanlaiseen (tai ehkä olen jo hurahtanut huomaamattani).