Itsenä oleminen osa 2/xx

  • Harri

Kulttuuri. Kaikkien arvostama aspekti. Miksi? Mikä on kulttuurissa sinulle sellaista johon sinun täytyy tukeutua. Käytätkö kulttuuria tekosyynä teoillesi tai näkemyksellesi. Koetko saavasi turvaa siitä?

Ajatellaanpa kulttuuria näin...
Naisilta odotetaan että he meikkaisivat. Muuten he eivät täytä nyky-yhteiskunnan kriteerejä ulkonäköihanteissa. Meikkaamattomat naiset erottuvat joukosta ja heitä syrjitään monilla tahoilla. Siinä on yksinkertaistettu esimerkki kulttuurin hienoista eduista.
Meidän ja kaikkien maailmojen kulttuurit rajoittavat käytöstapojamme, sitä miten voimme olla ja näkemyksiämme. Nyt vasta viimeaikoina on ollut hyväksyttävää korottaa ääntänsä ja olla eri mieltä. Tosin, yhteiskunta kohtelee vastaanpuhujia kaltoin.

Me kaikki elämme laatikossa jonka nimi on 'kulttuuri.' Se on rajoittunut ja estää meitä näkemästä asioita niinkuin ne todellisuudessa saattavat olla. Kuinka usein tuomitset toisen ihmisen vaatetyylin, käyttäytymisen tai ajattelumaailman joka saattaa poiketa 'yleisestä normista'. Tai jopa ihmisen itse? Ehkäpä olisi aika astua omaan mieleensä ja tarkastella asioita itsekritiikillä ja neutraalilla asenteella.

Katsomme TV:tä ja seuraamme maailman muotivillityksiä ja muita kulttuurisia käsitteitä, jotka sitten omaksumme itsellemme. Uskaltaisitko omata oman ajatusmaailman, joka ei perustuisi tälläisille hössötyksille? Olisitko tarpeaksi rohkea?

Tuntuuko sinusta siltä että et voi olla oma itsesi tässä maailmassa? että sinut tuomitaan samantien jos kerrot ajatuksesi tai teet jotain muuta poikkeavaa? Suurinosa meistä on ahdistuneita sillointällöin näistä asioista. Jos haluat muutosta, niin sen pitää alkaa kuitenkin sinusta ensin. Kukaan ei tee sitä puolestasi. Et voi olla oma itsesi jos seuraat jatkuvasti median tai jonkun toisen käsitystä maailmasta, koska elät silloin jonkun toisen ymmärryksen kautta.
Meillä jokaisella on jo oma uniikki tapa katsastella maailmaa ympärillämme. Me emme tarvitse kulttuuria kertooksemme keitä me olemme, mitä voimme ajatella tai miten käyttäydymme.

Itsenä oleminen ei ole helppoa, sillä olemme kadottaneet itsemme kulttuurilabyrinttiin joka sanelee elämämme. Me emme tunnista enää keitä me olemme. Sen takia moni kokee olevansa 'hukassa.' Identiteettiongelmat ovat iso ongelma maailmassamme...

Kirjoitettaessa soi Aerosmith -Dream On

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:42

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus