Contour

Vähän harrastuksia, paljon töitä ja nukkumisesta on turha runoilla. Blogi on alkanut sinkkuuntumisen jälkeen ja varmaan loppuu kunnollisen naisen iskiessä.

Näytetään kirjoitukset heinäkuulta 2011.
Edellinen

Seuraavat särkyneet 12  1

Kotimaista laatutyötä vuosimallia 2008 edustaa melkein käyttämätön perälevy merkiltään Vama. Ei ole käytössä paljon taipunut eikä ratkennut hitsaussaumoista kuten Gjerstadin kaiva vähän kauha

Vaan mitä tapahtuu kun yrittää rasvata kyseisen laitteen = perälevyn: Kahdesta nipasta kuuluu poks ja sit ei ole enää nippaa- ei saa rasvattua. Eikä muuten ollut kierrettäkään mihin vääntää uusi nippa, eikä yhdessä paikassa nipan paikasta mennyt rasvakanavaa liukupintaan saakka.

Oli siis ilmeisesti niitattuja rasvanippoja- varmaan nopea ja edullinen valmistaa, mutta tuossa yksilössä neljään kohteeseen tarvi porata isompi reikä ja vääntää M8 rasvanipat. Yksi kanava oli sentin vajaa- ei ihme että rasvanippa lensi irti. Joko sitä kohdetta ei ole tehtaalla rasvottu tai sit tuota ei ole edes tarkoitettu rasvattavasi koskaan.

Nyt menee rasvaa melkein joka kohteeseen ja kannatinpyöräkin oikaistiin kävevästi isolla kaivinkoneella. Siis melkein, koska kannatinpyörien laakereihin ei ole tähän päivään mennessä rasvaa nippojen läpi työnnettyä. Eihä niitäkään rasvakanavia ei ole porattu läpi tai väärän standardin nipat. Puran sit jos alkaa laakerit kitistä. Valmiit laakeriyksiköt on onneksi hyvin suojattuja ja suhteellisen edullisia.

Varmaan jossain maailmassa on vielä kunnollisia rasvaprässejä, muttä täkäläisten kauppojen hyllyillä niitä ei ole tullut vastaan.

Gjerstadin kaiva vähän kauha. Kauhasta oli tällä kertaa rasvaputki poikki- imeisesti saanut korjauksen yhteydessä lämpöä tai sit talvella kosania jonkun ruoppauksen yhteydessä. Sikäli tuo omaa käsialaani oleva rasvari- asennus ei hätkähdä yhden putken puuttumisesta kun jokaisessa kohteessa on vastakkaisella tai viereisellä puolella rasvanppa juurikin näiden yllättävien rikkotilanteiden varalle. Kallistussylinterin simukan tappi ja sen korvat on alimitoitettu. Nyt jo puolisen senttiä väljää ja paskamainen korjata.


Seuraavat särkyneet 11  1

Leikkuupäästä hajosi siis suojuksia eilen. Eivät ole pahoja korjattavia, mutta tällä päivälle oli parempaa ohjelmaa kuin hitsata peltisiä korvakkeita takaisin.

Hyvää ohjelmaa ja loistavaa seuraa. Herra Popper ja pingviinit ei ehkä ole tarkoitettu ihan näin vanhoille, mutta kyllä se varmaan tulee katsottua uudestaan siinä vaiheessa kun tulee telkasta.


Nudisteja ja puupatsaita  1

Eipä päivä voinut paljon paremmin mennä töiden osalta. Ei pudonnut yhtään terää. 2 suojaa täytyy kiinnittää uudestaan. Korvakkeet väsyivät poikki monemmin puolin.

Kenttä meni hienosti. Tienvarsissa vähän kolisi. Lounaan jälkeen sit kyselin mitä tehdään seuraavaksi. No toiveissa oli käynti mökkikylässä, mutta siellä oli myös luvassa alastomia ihmisiä. No eipä ne minua häirinneet- puominiittokoneen kanssa ei moisessa sokkelossa paljon maisemia katsella. Leikkuupään pujotteleminen puiden välissä vie kaiken huomion.'

Täytyy todeta että viime vuonna erään omakotitalon takapihalla näköalat oli selvästi nudistileiriä paremmat ja työskentely paljon vaikeampaa. Todella onni ettei kiviaidan puoleinen naapuri ollut silloin vielä kauppoja tehnyt- muuten ei olisi ollut mitään suuntaa minne silmänsä pistää.

Päivän päätteksi sit leventämään rantaväylää. Siellä se varsinainen toinen nudistileiri on= puusta on veistetty lukuisia naisvartaloita- harmi vaan ettei ne näy sieltä oikein mihinkään.

Kaupasta oli vaihtorahat vähissä ja muutama tolppa oli sittenkin kytkemättä.


Ruokahaluttomuuden aalto  1

Taisi olla illan energia-annos varsin suuri. Aamulla ruoka maistui, lounaan aikoihin oli nälkä vain lyhyen hetken ja sit se meni ohi.

Toki eilen oli viiden salaatin, kanankoipien, maissin lisäksi grilliluita ja pihvejä. Siihen päälle runsaasti limua, kivennäisvettä, mansikoita, jäätelöä, munkki, wiener.

Huomenna puominiittokone kiinni ja tiirailemaan triatlonia



Kertautumista  1

Päivän päätteeksi suuntana oli havukuorman haku. Ei minulla mitään ongelmia ollut, mutta asiakkaan pojalla tuntui olevan koko maailma tuhon partaalla.

Tokihan pienen ihmisen maailma on mullin mallin kun vuorotahtiin kummankin vanhemman luona. Mutta milläs sit selität vajaa viisivuotiaalle että jäätelöauton pähkinärouhejäätelö on kyl herkullisen näköistä, mutta allerginen kun on niin täytyy ottaa sitä viereistä laatua.

Ei silti mieltä lämmittänyt seuraavan perävaunun koukkuun laittaminen kun sai siirtää monta konetta yhden perävaunun takia.


Ei ihmeitä  1

Tänään oli Suzukin ulkoilutuspäivä. Ei sillä kauas tahdo ajella, mutta Aulangon kierrokseen se on just hyvä.

Multaa oli aamulla iso kasa. Iltapäivällä se oli kokolailla levitelty. Vaunuja oli aamulla yksi, päivällä ei yhtään ja iltapäivällä niitä oli kai neljä jonossa.

Uutiskynnys on tänään korkealla- ei varmaan ketään kiinnosta valtava vesivahinko nuoren toimittaja / kuvaajan kellarissa ukkoskuuron jälkeen.

Voi hyvänen aika sentään. Ottakaa se Sarasvuo pois televisiosta.


Viimeinen kivi ei sammaloitunut  1

Naapurit- juuri kun on oppinut siihen että lähinaapureiden lapsukaiset ovat kadonneet maailman tuuliin- mitä tapahtuu: No ongelmia, lapsenlapset isovanhemmilla ja sit myös kotoa kaikoneet lapset perässä ongelmineen.

Käyttäkää siis hyvät ihmiset ehkäisyä vaikka kumipuku onkin kuuma kesällä, katsokaa ja miettikää kenen sänkyyn hyppäätte ja ennen kaikkea miettikää kenen kanssa lapsia hankitte. "Lisääntykää ja täyttäkää maa", mutta pitääkö mennä yhtä huonosti kuin pääsiäissaarella aikoinaan että tuo muuttuisi muotoon "Lisääntykää harkiten ja täyttäkää maa vain sitä myöten että pystytte elämään uusiutuvien luonnonvarojen varassa"

Nyt on lämmintä ja mukavaa. Vilja kasvaa samoin moni muukin sato. Talvi kuitenkin tulee kuten muinakin vuosina, eikä koskaan voi etukäteen tietää millainen. Vahva veikkaus on kuitenkin kylmä ja keskimääräisen luminen.

Ei tarvi olla kummoinen ennustaja kertoakseen että energian hinta nousee ja bensa on varmaan ensi vuonna tähän aikaan ylittänyt kahden Euron litrahinnan. Olkiluoto 3 ei varmaan silloinkaan toimi.

"Lisääntykää harkiten ja täyttäkää tuuliset paikat tuulimyllyillä ja varastoikaa auringon lämpöä maahan talven varalle"

"Käyttäkää ehkäisyä ja eläkää kuin eläisitte 1700-luvulla" - no se tuskin on vielä tarpeen, mutta parempi kuin toisten ihmisten syöminen ja luolissa asuminen. Sikäli ainakin tällä suunnalla on niin paljon hevosia että varmaan tasajaolla 1700- luvun väestölle riittäisi hevosvoimia metsän ja peltojen hyödyntämiseen, mutta ei työkaluja eikä taitoa niiden valmistamiseen, korjaamiseen tai käyttämiseen, puhumattakaan sadonkorjuusta ilman nykyajan koneita.

Kobelcon uumenista vieri viimeinenkin kivi pestynä. Mukavaa kun voi koskea koneeseen ilman että tarvii saada annosta keskusvoiteluvaselinia.



Leopardikuvioiset pikkarit + verollisia pulloja?  1

"Sanomalehti Karjalainen uutisoi tänään, että pullopalautus-tulot kuuluvat verottajan tietoon, jos palautettava pullo on kadulta tai puistosta noukittu. Vain itse ostetusta pullosta saatu pantti on verovapaa. Pullokeräyksestä saadut tulot pitäisi ilmoittaa veroilmoituksella verottajalle, mutta verottajakaan ei muista, että kukaan olisi ilmoittanut pullokeräyksellä ansaitsemiaan tuloja." // Ruutu.fi.... 22.7.2011.

Tässä on päivän aihe. Kaupan tyttöjä ei niinkään kiinnostaneet suihkun edestä löytyneet leopardikuvioiset alushousut, mutta pullonpalautuksen verollisuus alkaa jo ampua yli. No Hämeenlinnassa on ainakin ollut muutama ansiokas pullomummo joilla varmasti kilahtaa vuosittain satoja euroja siitä pullojen keräämisen riemusta ja valtavasta määrästä askeleita.

No tästä päästään sit sujuvasti siihen millaiseksi tuloksi pullojen keräys katsotaan. Jos kyseessä on työtön tai eläkkeen saaja niin työttömän ei kannata ilmoittaa mitään ylimääräisiä tuloja, koska tuet menee. Sama koskee opiskelijaa. Eläkeläinen saa mielestäni tienata pieniä summia extraa noin vain ilman että menettää mitään tulopuolelta, verottaja toki ottaa ja haluaa omansa.

Mikäli minä nyt rupean keräämään pulloja, muutakin kuin ne jotka muuten hajoaisivat koneen/auton alle niin oletan että se katsotaan työksi. Koskapa omasta pihasta pulloja harvemmin löytyy täytyy lähteä jonnekin niitä keräämään, käytännössä Hämeenlinnaan. No matkan voi toki taittaa jalkaisin, fillarilla tai bussilla ainakin päivällä ja hyvällä säällä, mutta jos nyt lähtisi kohti festareita niin varmaan sit autolla että olisi myös kapasiteettia kuljettaa saalista.

Näin ollen ainakin minulle tulisi pullojen keräämisestä myös kuluja ja minun logiikallani näin ollen jos tulo on verotettavaa niin tulonhankkimiskustannus on verovähennyskelpoinen. Näin ollen kannattaisi ottaa joku tyttö kyytiin, kiertää kaupunkia autolla, kerätä pulloja, ilmoittaa saadut muutama euro rehellisesti verottajalle ja vähentää sit kulut oman auton käytöstä edes julkisen kulkuvälineen mukaan.

Nykyhinnoilla ajatuskin siitä että pullojen keräämisestä pitää maksaa vielä verokin ei paljon mieltä lämmitä. Toki ymmärrän että materriaalien kallistuessa ja inflaation jyllätessä + Eurojen virratessa vaikkapa Kreikkaan täytyy keksiä uutta verotettavaa. Olen jo moneen kertaan ehdottanut pullo-, tölkki- ja purkki/säiliöpanttien radikaalia nostoa. Valtava potentiaali tehdä rahaa tyhjästä. Tölkkipantti suoraan puoleentoista Euroon ja yhtälailla pilkun siirto kaikille muilekin pantillisille pakkauksille.

Silloin oikeasti ahkera kerääjä voi viikossa tienata sellaisen summan että se saattaisi jonkun pienituloisen eläkeläisen tulot tuplata.

Pikkareiden päätyminen miesten suihkun eteen... No festarit on menossa- eikös hyville esiintyjille välillä heitellä mm alusvaatteita. Olisikohan joku harjoitellut pikkarinheittoa rokkiladolla...

Kannot revitty, tiet paikattu, multaa hieman levitetty, lisälaitelinjan alkupää purettu, teetetty uudet letkut, tilattu lisää karoja. Sen verran pitkäksi meni päivä lavettireissuineen ettei kaupassa asioimiseen jäänyt
kuin reilut 16 minuuttia.

Edellinen