Contour

Vähän harrastuksia, paljon töitä ja nukkumisesta on turha runoilla. Blogi on alkanut sinkkuuntumisen jälkeen ja varmaan loppuu kunnollisen naisen iskiessä.

Näytetään kirjoitukset syyskuulta 2012.
Edellinen

Copy-paste  1

400 mm paksu seinä kätkee sisäänsä 2 kerrosta betonia ja niiden välissä eristettä. Suunnittelija oli kuitenkin unohtanut että talossa on myös melkoisen suuret terassit. Se on kiva huomata siinä vaiheessa kun tehdään ulkopuolen täyttöjä rinnetontilla.

On myös kiva huomata että kaikki täyttöön soveltuva hyvä moreenimaa on ajettu mahdollisimman kauas ja talon läheltä löytyy vain kantoja, kiviä ja savipaskaa.

Onni onnettomuudessa että kyseessä ei ole mikään postimerkin kokoinen kaupunki-idylli vaan kunnollinen tontti. Olisi vaan voinut täyttää puolta nopeammin jos ei olisi koko ajantarvinnut pelätä tyhjinä jököttävien pilariharkkotornien kaatumista.

Eniten kuitenkin vitutti huomata että tontilta puuttuu vesijohto, viemäri ja sähkökin on jollain tilapäisvirityksellä maan pinnalla ja vieläpä sellaisessa paikassa että kestää tunnin tehdä tie ainoaa mahdolliseen kaivupaikkaan noin isolla koneella. Ehkä parempi viedä kone huoltoon ja ottaa puolikkaan kokoinen tilalle. Kun vaan olisi edes päivä ilman sadetta.

Trukkihylly on viimein pystyssä. ei siihen näköjään kahta tai kolmea henkilöä tarvita.


Tavallista  1

Puurtamista 9-18, mutta onneksi sellaista leppoisaa ja koneellista.

Nyt näin ekaa kertaa ruotsalaista routa- ja kosteuseristettä. Näytti lecasoralta mutta oli styroxin muodossa- siinä sitä on rakennusmateriaalissa kate kohdallaan.

En epäile tuotteen toimivuutta, mutta ehkä muutaman vuoden päästä tuohonkin keksitään fiksumpi ratkaisu.

Ilmeisen helppo asentaa, helppo täyttää ja hajoaa helposti.


Tekemättömät paikat  1

Vettä on nyt maassa niin runsaasti ettei tehtonut routaeristeiden laittamisestakaan tulla yhtään mitään salaojitus saa luvan toimia tai muuten eristeet kelluvat huomenna.

En ymmärrä firman johtajan logiikkaa- ensin pitää vängätä vastaan hyllyjen tyhejentämisessä, sitten romuttaa uutta ostotavaraa ja karata jonnekin "ruskaretkelle" vaikkei kotopuolessa suostu käymään edes postilaatikollaan jalkaisin.

Kaikkein eniten otti kuitenkin päähän tilan huono hyödyntäminen. Jos on 8 metriä pitkälti ja 4 metriä leveälti tilaa niin mielestäni siihen mahtuu 12 trukkilavaa tai 6 tuplaa, mutta ei mahdu jos heti oviaukkoon pudottaa tuplalavan ja senkin vielä lähes 45 asteen kulmaan. Näin sit tavarat saavat tehokkaasti vettä taivaan täydeltä ja romutettava määrä kasvaa.


Tee se itse  1

Ei oikein putkitus edennyt. Lähinnä siksi kun oli vain mustaa putkea ja harmaata olis tarvinnut. Kun putkea tuli reilumpi määrä loppui eriste ja piti lähteä pikapikaa palkinnostotalkoisiin.

En oikein vieläkään ymmärrä miksi suunnittelija oli piirtänyt talon jiirin kohdalle aivan valtavan H-palkin. 6 m pitkä ja painoa jotain 280 kg. Nosto-operaatio kesti puolisentoista tuntia ja sen jälkeen syötiin, purettiin telineet ja sidottiin paluukuorma lavalle.


Ampiainen  1

Päivän ikävin ylläri oli työn raskaan raatamisen päätteksi suihkurauhaa häirinnnyt ampiainen. Ilmeisesti kuningatar tai muuten vaan iso ja päättänyt talvehtia puupinon suojassa. Ei suostunut lentämään ulos, joten siitä tuli kaksi puolikasta jotka suostuivat menemään viemäriin.

Nyt olis lattia kuivamassa ja huomenna pääsee hyllyjä kasaamaan.


Orava  1

Muutamia vuosia sitten yövyin Padasjoella talvella sähköttömässä mökissä jos oli vain tuulettava avotakka. Yöllä puita lisätessäni ihmettelin kun yksi puu oli niin kovin pehmeä. Se olikin karvainen täysikasvuinen orava. Arvlein sen olevan täytetty, joten nostin sen vaan sivuun.

Seuraavana päivänä kun tuli valoisaa ja sain mökin omistajan luurin päähän selvisi että se onneton orava oli ilmeisesti tullut hormista sisään, muttei ollut osannut ulos. Tänään sitten törmäsin kuolleeseen oravaan ihan kotona. Talvella pakkasessa kuivanut orava oli vielä oravan näköinen, mutta trukkihyllyn takaa löytynyt punaruskea karvakasa oli ilmeisesti kokenut kissan hampaat ja sen jälkeen muut luntokappaleet olivat hoitaneet homman loppuun.


Murusia  1

Hyllyjen kätköistä löytyi muun muassa yksi pahasti rikkoutunut Hy-Dash ajomoottori vuodelta 1991. Se muistuttaa siitä kuinka tärkeää on aika-ajoin tarkistaa öljyt ym nesteet vaikka ajaminen olisi kuinka kivaa, kovaa ja huoltaminen vaativaa.

Pahin pettymys löytyi kuitenkin hyllyn jalkojen alta. Lattia on moneen suuntaan halki ja jalkojen alla oli suoranaiset painumat. Rautakaupassa oli sitäpaitsi paljon parempi trukkikuski kuin työmaalla. Enkä tarkoita pelkästään ulkonäköä vaan lähinnä sitä syvyysnäköä ja ajotaitoa jolla nainen suhautti trukin oikeaan paikkaan ilman yhtään turhaa liikettä ja otti ylimmältä hyllyllyltä 500 kg lavan ja pisti kyytiin. Toista se on työmaalla kun saa koko ajan pelätä että vaivalla lastatun lavan tavarat on maassa kun kuski ei usko vakaajan pitävä piikit suorsassa.

Yksinkertainen ajotekniikka: Simän korkeudella piikit vaakasuoraan ja sit muutetaan ainostaan korkeutta tai ajetaan.



Sopivasti pimiää  1

Koskapa naapurissa oli menossa grillaus ja juomingit ei voinut välttyä juopuneiden näkemiseltä ja kuulemiselta paitsi poistumalla näkö- ja kuuloetäisyydeltä.

Onneksi oli sentään sellainen päivä että yökerhot oli auki. En sitten tiedä mihin aikaan päivästä ja viikosta yökerhon vessat siivotaan, mutta jos ne ylipäätään on siivottu niin luulisi että ennen ovien avaamista joku henkilökunnasta tarkistaisi työn jäljen tai ainakin sen palaako vessassa valot.

Vessaosasto oli siis pimeänä ja ilmeisesti vakkarivuoropäälliköllä oli vapaata. Näin ollen ei liene yllätys että valojen toimintaan saaminen kesti ja kesti. Onneksi ei ollut mikään kauhea ruuhka ja vain kaksi asiakasta ehti kusta lattialle pimeässä- ilmeisesti pitivät pimeää vessaa ihan normaalina kun eivät käyneet valittamassa.

Todennäköisesti itse olisin ravintolan henkilökuntana toiminut toisin- eli kuten hätätilanteessa toimitaan: 1 ilmoitetaan, 2 estetään lisävahinkojen syntyminen ja laitetaan kuntoon. Tässä tapauksessa ilmoitus meni, mutta kun asiakkaita ei ohjattu/päästetty valaistuihin vessoihin syntyi sotkua ennen kuin oikea kohta sulaketaulusta ja tauluun sopiva varasulake löytyivät.


Drop your Apple day  1

Radiossa kerrottiin tänään kuinka Nokian myynti saadaan ainakin hetkellisesti nousuun- siis sillä että jokainen merkkiuskollien Nokian käyttäjä pudottaa vuosittain puhelimensa neljästä metristä kovalle alustalle ja jos on vanha hyvä Nokia niin korkeutta tarvii olla noin 20 metriä.

Paljon parempi idea olisi pudottaa niitä muun merkkisiä puhelimia ja ostaa tilalle Nokia. Voi olla että seuraava puhelimeni ei ole Nokia siitä yksinkertaisesta syystä että siinä tulee kytkykauppana Windows. Siis käyttöjärjestelmä jossa edes oma tehtaalla asennettu selain ei toiminut kuin 21 vuorokautta. Käyttöjärjestelmä joka meni jumiin Epsonin tulostinta asentaessa ja kun sen viimein kahden tunnin taistelun jälkeen sai asennettua siitä puuttuu toimintoja.

Elop taitaa olla osakkeen arvon romahduksella mitattuna yksi kalleimmista johtajista maailmassa.

Omena ei putoa kauaksi puusta.

Työmaalla ihmettelin mihin ihmeen puuhun se johtaja oli saanut uusimman koneensa peilin rikottua. Tasan yksi iso tammi oli pystyssä ja työtilaa oli hyvin.

Edellinen