Contour

Vähän harrastuksia, paljon töitä ja nukkumisesta on turha runoilla. Blogi on alkanut sinkkuuntumisen jälkeen ja varmaan loppuu kunnollisen naisen iskiessä.

Näytetään kirjoitukset lokakuulta 2013.
Edellinen

Voi sitä riemua  3

En ole koskaan nähnyt kauniin naisen olevan niin innoissaan muutaman hedelmän pussista kuin tänään. Joko ei ollut ylipäätään saanut tuoreita hedelmiä pitkään aikaan tai sitten vaan hinta oli ollut esteenä tähän päivään asti.

Piristävää vaihtelua kun aika monesti siinäkin kaupassa muilta kuin kassalta on turha odottaa minkäänlaista hymyn tynkää.

"Sellistä löytyi alaston nainen" oli lööpissä- no pahempihan olisi ollut jos selli olisi ollut tyhjä. Uutiskynnys ilmeisesti ylittyi, koska sellissä oli ilmeisesti myös selliin kuuluva miesvanki...

No vangeilla on tarpeensa samoin kuin kaikilla muillakin ihmisillä ja jos joku haluaa samaan selliin vapaaehtoisesti niin onko kyseessä sisäänpako, kuten yhdessä ikivanhassa Lucky Lukessa.

Itsekin poliisiaseman yläkerrassa asuneena joskus mietin mitäköhän kaikkea alakerran selliosastolla on vuosikymmenten saatossa tapahtunut. En silti oikein jaksa uskoa että sinne olisi kukaan vapaaehtoisesti mennyt hoitamaaan tyttöystävän velvollisuuksia. Toisaalta kun ottaa huomioon kyseisen maan korruptiolukemat ja ihmiskauppauutiset on joku toki saattanut sielläkin päästä ajatuksista tekoihin.

Hiljentymisen sijaan tuli lisätöitä. Lähestulkoon täydellisellä ajoituksella perkasin tienvieriojat ja seuraavassa kohteessa onkin sillä suunnalla täysi puusto päällä.


Huollon tarvetta  1

Päivän pahin uutinen tuli päivän päätteeksi. Kaupunkikohteessa naapuri oli saanut päähänsä valittaa. On kyse puun ja kuoren väliin punkemisesta kun pienellä tontilla lähdetään lisärakennusta tekemään. Kellarit ja luolat on asia erikseen, mutta en tuossa paikassa olisi suostunut lattiaa laskemaan yhtään alemmas. Olkoonkin että autotallin lattia tulee olemaan kadun pintaa ylempänä, mutta myös talon lattiaa alempana. Samoin katon harja tulee olemaan alempana kuin talon harjakorkeus.

Ymmärrän että rakennus tulee jonkun aikaa päivästä jotain ilmansuuntaa varjostamaan, mutta en sitä miksi valittaa tässä vaiheessa kun ovat kuitenkin lupakuvat etukäteen nähneet ja antaneet rakentamiseen suostumuksensa.

Tuolla mallilla se kuitenkin istuu maisemaan ja sitä voi käyttää ilman pelkoa että sulamisvesiä puskee oviaukosta sisään keväällä.

Kun koneella on takana vuosia ja tuhansia kilometrejä, kymmeniä työmaita ja renkaistakin jo reilu puolet kulutuspinnasta kadonnut maan tomuun on aika taas pistää pesuri laulamaan ja tilata huolto. Siihen menee kolmisen viikkoa, ja sitä ennen varmaan ehtii tulla kymmeniä käyttötuntejakin.

En siis rupea aukomaan venttiilikoppaa ja säätämään venttiilejä, en vaikka olen senkin homman tehnyt 8 venttiiliselle Imu pako pako imu imu pako pako imu, vaikka opettaja ensin väittikin tasan päin vastoin. Sytysjärjestys 1342 tai 1243 nykyään kai muitakin.

Sitä ennen pitäisi karsia muutama käyttäjäperäinen pikkuvika: Radio hiljenee, koska liitosjohdon lukituskieli ei pidä, polttimoita kolmea kokoa joista yksikään ei ole ajovalo ja ehkä tihkuva napa. Sit täytyis koittaa paikallistaa yksi pudonnut keruuputki.

Peräöljyjen osalta olen kahden vaiheilla- ne saa kyllä vaihdettua itse ja imusiivilänkin varmasti puhdistettua, mutta se on paskamainen homma ja siinä on helppo mokata+ moka voi maksaa ympäristövahingon ohella vaihdelaatikon.

Etunapa tihkuu hieman. Se ei ole mikään yllätys kun ottaa huomioon montako kilometriä painavaa hiekoituskauhaa on etukuormaimen päässä kannettu.


Lukulogiikka on ihmeellinen  1

Tämä blogi on ollut olemassa oman aikansa. Seuraava joka lukee "Anu Vahtero musisoi" on peräti tuhannes lukija. Voin luvata että parempaakin luettavaa löytyy ja varmasti huonompaakin.

Mikä sitten on saanut 999 ihmistä klikkaamaan sen auki ? Onhan Vahteron ääni toki kaunis kuten artisti itsekin.

Toki aikaakin on ollut 2.11.2011 alkaen. Edit 1002 lukukertaa.


Suo siellä vettä siellä täällä  1

Vaihteeksi oli vähän kirjallisia töitä. Varmaan eilen asiakkaalle sanoin että on muutama sellainen ei heittämällä tehtävä lasku tulossa tekoon ja kappas vaan aaumulla tuli tuli laskutusviitteet kolmesta kohteesta.

Sitten menin perkaamaan ojaa- ei määrä mikään valtava ollut, mutta toivottavasti auttaa sulamisvesien aikana. Lyhyt operaatio ja seuraavalle työmaalle pääsyä odotellen pääsee vihdoin huoltopuuhiin.

Kyllä painaa vettä kentän suunnasta. Kovan sateen jäljiltä jopa taas niin kovaa että vesi teki uuden nousun pellolle- eri paikassa tosin.

Lueskelin aamulla mitä oli tapahtunut puunkaatotalkoissa. Talkooväki oli kaatanut yhden puun toista puuta karsineen henkilön päälle sillä seurauksella että puuta karsinut ihminen kuoli saamiinsa vammoihin.

Jos en ihan väärin muista niin amatöörimetsureille tuli sakkorangaistukset luokkaa 900 € - siis mieheen. Voidaan sitten miettiä kumpi oli pahempi moka antaa ravihevoselle liikaa lääkettä vai tappaa työn touhussa oleva ihminen.

Tarina ei kerro tuliko muita rangaistuksia tai korvausvaatimuksia, mutta jos linja on tuo niin ei ihme että työtapaturmia sattuu ja työturvallisuudesta tingitään. Viittaan tässä löyhästi eläinääkärin saamaan reilun 200 000 € korvausvaatimukseen.

Millainenkohan mahtoi olla korvausvaatimus sille ilmeisesti itsemurhan tehneelle rattijuopolle joka paineli autollaan päin kaivinkonetta suistaen sen koneen syvään kaivantoon. Siinähän oli sentään kyse tahallisuudesta ja varmasti meni jonkun elinkeinonharjoittajan konseptit sekaisin. Varmaan meni myös sen kuskin jonka piti aamulla ruveta töihin.

En ole ihan varma, mutta saatoin jopa nähdä sen koneen ja työmaan ennen tapahtumaa- ja jos kuljettaja olisi ollut koneensa puikoissa olisi pudotuksesta joko kuollut tai vammautunut.

Mahtaisiko saada edes samaa summaa kuin ravihevosesta vaikka kone olisi uransa alkupuolella.


Ottakaa mitä tarvitsette  1

Joskus täytyy tehdä käytännöstä poikkeavia ratkaisuja. Tänään oli taas sellainen päivä. Oli siis auki pitkä oja, jonka asiakas meinasi putkittaa metsän läpi. Minullehan se tietysti sopi, mutta ettei ihan menisi suteen ehdotin vaihtoehtoista putkittamistapaa. Lähinnä siksi kun naapurin puolella oli monen vuoden edestä aurinkoa saaneita putkia reilumpia määriä.

Asiakas soitti naapuriin ja naapuri oli ohjeistanut ottamaan ihan vapaasti mitä tarvitsee. Nyt metsän läpi menee sekä putki että avo-oja.

Avo-oja kun kuitenkin kuivattaa hyvin ja koko hommaan lähdettiin että metsä ja pelto saataisin tulvimattomaksi. Putkituksesta on hyötyä vain silloin kun maa liettyy tai ojan pohjalla on muuten vain jäätä , lunta ym paskaa.

Toisella työmaalla ei ollut paljon tehtävissä, lautanippu sentään siirtyi pohjimmaiseksi jääneen ja ensimmäiseksi tarvittavan päältä tulevan tallin sisäpuolelle.


Safarirannat  1

Olipahan taas reissu. Noin neljä tuntia autossa ja erinäinen määrä tarpomista. Naapurissa on näköjään vasin alavaa ja märkää. Yhtä suurta kiveä lukuunottamatta siellä on veteen korkeussuunnassa korkeintaan 1,5 metriä ja tiekin varsin kaukana. Kyllä siitä hienon saa jos on varaa ruoppauttaa hehtaari tai pari.

Aika toivottamalta vaan näyttää kun ei ole vielä teitä perille ja nekin pätkät mitä on ovat epätasaisia kärrypolkuja.


Rakkaat naapurit  1

Ihmettelen HML kaupungin, Ympäristökeskuksen ja kaupungin vuokralaisen tapaa toimia.

Toisaalta taas jos tekijänä on ollut kaupungin valtuustossa istuva, hänen poikansa tai oppipoikansa niin en yhtään ihmettele että naapurista meni useamman keskivertokaupunkilaistontin verran metsää suorastaan hylkyyn. Ainakin kannoista päätellen priimaa ja maasta päätellen hyväkasvuista metsää.

No millä sitten moinen tuho saadaan aikaan- no helposti eli johtamalla vettä naapurin puolelle. Sellainen asia mikä pitäisi ymmärtää maalaisjärjellä ja sellainen asia mikä olisi pitänyt huomioida sen valtavan kentän ympäristövaikutusten arvioinnissa myös ilman sitä maalaisjärkeä.

Vittumaista korjata ammattitaidottoman harrastelijan aiheuttamia vahinkoja ja eniten vituttaa että senkin työn tekemisestä on maksettu.

Toisaalta ymmärrän kyllä tekijän logiikan: Pienellä koneella pieni oja naapurin puolelle kivikkoon " Kyllä se sinne imeytyy" - no se kivikko ei sitä vesimäärää niellyt varmaan päivääkään. Kolot täyteen ja sitten pintaa pitkin tuhansien neliömetrien alueelle kiitos suhteellisen tasaisen maaston ja runsaan virtauksen.

Välillä suorastaan hirvitti että joutuu moottorisahalla pätkimään pöllejä koneen alle että pääsee pois sieltä vettyneen rudan ja turpeen keskeltä. Onneksi sentään oli jotain polttopuukokoisia jäänyt ojan varteen pystyy. Melkein kuivin jaloin sieltä sentään kotiin pääsin ja ensiapu on nyt annettu. En tiedä riittääkö se, vai täytyykö lähteä isontamaan alajuoksua.

Ja sitten kokonaan toiseen osoitteeseen. Oma maa mansikoita vailla, mutta näköalaa on ainakin kaislikkoon.
Eilinen ehdollisuus alkaa vahvistumaan. Tänään joku ihan vieras soitti ja oli ilmeisesti jonkun verran tehnyt selvitystyötä että oli minun numeroni löytänyt.


Ja niin he saivat toisensa ainakin ehdollisina  1

En tiedä kenelle maksettiin eilisen keikan tekniikasta tai lähinnä äänistä. En ole aikaisemmin poistunut kesken keikan- varsinkaan sellaisen minkä pääsylipun olen ostanut, mutta niukasti lauantain puolella tulin kotiin ja varmana jäi monta hyvän artistin biisiä kuulematta. Siis varmasti jäi, koska jos sanotaan normaalisti sentään pystyy tunnistamaan laulun sanat ja tietysti esitettävän kappaleen. Nyt oli vaikeuksia jo kappaleen tunnistamisessa puhumattakaan että olisi saanut sanoista kunnolla selvää- Ei se enää mitään musiikkia ole jos sitä ei pysty tunnistamaan musiikiksi.

Parempaan laatuun pääsee kun pistää päähänsä ison teräskattilan ja hakkaa sitä vasaralla.

Ei ole paljosta kiinni, mutta ihan yksinkertainen lääke tuohon laadulliseen ongelmaan on tinkiminen äänen määrästä. Väkeä oli hyvin ja artistit tekivät lavalla parhaansa, mutta se ei vaan lohduta kun biisien välisistä puheosuuksta ei saanut selville edes sitä mitä kieltä artisti puhui. Nauti siinä nyt sit livemusasta perkele.

Jos nyt sit päivän paras anti pitäisi nimetä niin silmille kyllä riitti syötävää. Takanani istui jonkin aikaa todella näyttävä vaakaraitapaitainen rillipäinen blondi- valitettavasti esiliinan kanssa;)


Tunsin tänään itseni täysin suunnistustaidottomaksi. Ajoin lavetilla puomista sisään ja sitten vasta ekassa mutkassa hokasin että se ei ole se sama ura. Se taas johtui siitä että menin sen oikean uran loppupään auton kyydissä ja alkupäätä en ollut koskaan nähnytkään.

Oikeastaan oli onni että ajoin harhaan, koska se oikea reitti oli tukossa ja sieltä olisi joutunut siirrättämään ainakin asuntoauton ja yhden perävaunun ja ehkä silti joutunut peruuttamaan takaisin kun kuorma on otettu alas.

Ensi viikolla tulee eteen harvinainen tilanne. Käyttötili menee kokolailla tyhjäksi, riippuen tietenkin siitä minä päivänä palkka tilille napsahtaa. Edit 26.10: Ei vielä varmistunut se kauppa, mutta ilmeisesti ainain viereisen kohteen ostanut uskoo kaupan toteutuvan.

Jos näin ei olisi niin varmaan olisin tänään tehnyn vakavalla naamalla tarjouksen Nissan 300 ZX twin turbosta- se tosin oli pilattu automaattilaatikolla ja ahtopaineiden nostolla, mutta muuten se oli nätti auto neulaspeitteen alla.

En tosin tiedä mitä käyttöä näillä ajoilla keksisin autolle mistä on penkitetty nelisensataa hevosvoimaa ja jossa ei taida olla talviajon helpottamiseen kuin löysä lukkoperä.

Sitkeä liiteri pohja tuli viimein luovutuskuntoon ja pääsee vaihteeksi tuon vähän uudemman koneen kanssa tekemään jonkin sortin valtaojaa. Täytyy muistaa seuraavaksi kerraksi ottaa kumisaappaat kyytiin siltä varalta että maa pettää telojen alta.


Puheella pyörryksiin  1

Onko tuttu sanonta "Meinasin pyörtyä kun kuulin mitä se maksaa"?

Joitain vuosi sitten vein veljeni sairauskohtauksen jälkeen piikille ensiapuun. Tänään työmaan katselmus päättyi siihen kun asiakaalta katkesi filmi ja mätkähti sitten autonsa viereen nurin- ihan vaan tyystin varoittamatta. Eikä siis ollut vielä päästy keskustelemaan hinnasta ollenkaan. Pelästyin että nyt sit on aika tilata ambulanssi tai pahemmassa tapauksessa ruumisauto.

No asiakas huilaili hetken, vastasi ihan muutaman sekunnin jälkeen puheeseen, eikä ollut halvaantunut tai kärsinyt rintakivusta. Ambulanssia ei tilattu, mutta meni silti emäntänsä kanssa käymään ensiavussa. Kun en lääkäri ole, enkä sairaanhoitaja niin en ahtautunut kyytiin mukaan. Illalla sitten puhelin soi ja kävi ilmi ettei kyseessä ollut mikään sydänkohtaus, rytmihäiriö tai aivohalvaus, mutta ihan oli syytä käydä siellä tutkimuksissa.

Noin muuten päivän kulku oli varsin odottamaton. Siis siinä mielessä että olen tällä viikolla maksanut eilen saapuneen laskun jonka eräpäivä oli elokuussa, kaivanut postilaatikosta verottajan selvityspyynnön ja soittanut naispuoliselle ulosottomiehelle tiedustelun yhdestä myyntikohteesta. Vielä jos se kahdesti punastunut lakinainen soittaisi ja huomenna saisi tämän viikon iäsyysprojektin valmiiksi niin viikko olisi arkipäivien osalta täydellinen.


Ett sex sex ___  1

Jos olisit mies ja saisit naiselta julkisella paikalla lapun tuollaisella tekstillä- miten sen tulkitsisit vai onko siinä enää mitään tulkittavaa? Ainakin minun eka ajatukseni että onkohan tuo tarkoitettu vitsiksi, vihjeeksi vai oliko kyseessä sittenkin vain puhdas sattuma. Valitettavasti tuon vihjailevan lappusen antaja ei ollut sanani sekoittava kaupan neiti, eikä läheisen konttorin nuorempi lakinainen.

Minä ainakin meinasin vuorollani ruveta nauramaan ja totesinkin että jos olisit "poikamiestyttö" niin

Nainen taisi sitäpaitsi olla naimissa ja varmaan joku muukin on moisen lappusen käteensä saanut tai sellaisen missä on teksti "ÅTTA ÅTTA SJU SEX".

Siinä olikin päivän hauskin anti. Aamulla heräsin siihen kun puhelin soi. Samassa mäessä kuin lauantaina paku oli kuulemma joku mersu jumissa- ei se mikään MB ollut vaan se samainen auto jonka turhanpäiväistä ohitusta joku aika sitten kuvasin muistaakseni sanalla idioottiautoilu. Siitä samasta mäestä meni sujuvasti eläkeikäinen kesärenkaineen, Transporter Syncro talvirenkailla vetäen perässään kompressorivaunua ja eilen minäkin takavedolla kesärenkailla. Sitten kun oma vuoro tuli niin mäen alla oli ensin skoda, sitten se vähän kalliimpi auto melkein ojassa.

En minäkään ihan loppuun asti ajatellut kun lähdin naapureiden perässä mäkeä kiipeämään. En ottanut huomioon kuinka paljon olivat noita kahta autoa pujotelleessaan joutuneet hidastamaan ja lopulta heidänkin vauhtinsa loppui. Onkin eka kerta kun olen tuossa mäessä ohittanut oikealta ja vieläpä kaksi jumiutunutta autoa. Homma on vaan sama kuin lauantainakin eli se on kilapailevan firman hoitoaluetta tai siis hoitamatonta aluetta sieltä saakka. Turhaa minä sinne lähden hiekkaa kylvämään tai liukastelemaan. Paskempi juttu monelle ja kiitokset vaan taas kilpailuttamisesta.

Edellinen