Allegrolla Pietariin 84 €

  • licence27

Nyt se sitten alkoi- nopeampi junayhteys Pietariin. Pieni pyyntö päättäjille: Älkää myöntäkö viisumivapautta Venäjälle, ei junaan, ei laivaan ei lentokoneeseen, ei edes pieneen rajan yli kävelemiseen, Ei ainakaan ennen kuin palauttavat Karjalan ja Petsamon.

Varmaan niin jännittävä kokemus että toivoisin saavani tiedon joka kerta kun Allegro vikautuu matkalla Pietariin ja takaisin. Toki Venäjällähän nyt räjäytetään vaikka ydinpommi ilman että siitä naapurimaille miteen kerrotaan- eli yksi jäätynyt tai kiskoilta pudonnut Allegro sinne tai tänne. Venäläiset tosin ovat varmaan vaatineet parempaa pakkaskestävyyttä kuin Suomessa osattiin vaatia, pakkokin kun nuo Bendolinot olivat alkuun ihan paskoja. Nyt kun ne suunnilleen toimii niin sit ei toimi kiskot, vaihteet, liikenteenohjaus ja tällä menolla henkilökuntakin menee lakkoon viikko ennen joulua.

Mutta LUMI tuo rakas ystävä ja helsinkiläisautoilun vihollinen. Tänään uutisissa kerrottiin että autoja aletaan siirtää lumitöiden tieltä kyselemättä omistajilta mitään. JO OLI AIKAKIN- mitä järkeä on tehdä lumityöt samassa paikassa kymmeneen kertaan aina sen mukaan kun saa jonkun parkkiruudun tyhjäksi- Ilmoitukset vaan kadun päähän ja sit sen verran kalustoa että ne pikkumersut ja bemarit saa lumikasoineen nostettua isolla pyöräkuormaajalla kuorma-auton kyytiin ja sit vaikka kippaa ne Viroon tai Venäjälle.

Ei nyt sentään, mutta kaikki kilvettömät romuautot voisi samalla kerätä. Mut tuo idea on ihan oikea- jos yksikin auto on väärin pysäköity tai "unohtunut" siirtää sieltä lumikasasta se syö kahden auton parkkitilan sekä puoli ajokaistaa ylimääräistä, puhumattakaan jalkakäytävistä. Siirtämällä/siirrättämällä autot kadut saa joskus puhtaaksikin. Kyllä minäkin olen siirrättänyt autoja sekä kesällä että talvella töitteni tieltä. Yhtään ei ole toistaiseksi tarvinnut nostaa trukkipiikeillä sivuun vaikka avautumista välillä kuuleekin. Kesällä oli hauska tapaus kun juurikin siinä ainoassa ruudussa missä autoa ei olisi saanut olla oli transuportteri ja kuskia ei saatu puhelimella kiinni. Onneksi auto ei ollut lukossa niin sen sai työnnettyä muutaman kymmenen metriä sivuun eikä tarvinnut pelätä että teräksinen valopylväs kaatuu sen päälle. Autossa oli lisäksi sisällä irto GPS ja sekin päällä + näkyvillä.

Mut noin lähtökohtaisesti jos tänää autoja aletaan siirrellä niin viikon päästä kaupunkilaiset valittavat : A lunta ei ole saatu siirretty, B minun piti siirtää autoni lumitöiden tieltä C minun autoni siirrettiin lumitöiden tieltä D en päässyt omalle rakkaalle parkkipaikalleni lumitöiden vuoksi ja E eikö tässä ja tässä osoitteessa lumityöt voisi tehdä joskus toiste, kun hälyttimet huutaa, peruutussummerit soi ja kauhat kolisee. Ihan sama olisi jättää koko kehä 1 sisäpuoli auraamatta ja odottaa että lumi sulaa, kyllä ne lumilapiot sieltä sitten löytyisivät kun nälkä tulee, ja kylmä ja jano. Samalla harvenisi asukastiheyskin.

Tässä olisi Virolaiselle hinausliikkeelle hyvä bisnes. Koko katu kerralla tyhjäksi autoista kuljetusrekkaan ja autolautalla Tallinnaan sulamaan, miksei suoraan Pietariin tai Moskovaan

Vikahan ei ole yksityisautoilijoissa vaan siinä kun Helsinkiä ei ole suunniteltu talviseen yksityisautoiluun vaan lähinnä hevoselle ilman kärryjä, kävelyyn tai hiihtoon. Jos olisi suunniteltu niin joka kadulla olisi niin paljon tilaa että sinne mahtuisi yhden talven lumet sulamiseen saakka.

Pakkaskelillä lumen voisi tiettyyn rajaan saakka tampata kiinni tien pintaan, se toimii hiekkateilläkin jokseenkin hyvin. Viime talvena tasaista polannetta sai tehtyä liki 10 cm - Ei juuri penkkoja syntynyt.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:40

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus