Contour

Vähän harrastuksia, paljon töitä ja nukkumisesta on turha runoilla. Blogi on alkanut sinkkuuntumisen jälkeen ja varmaan loppuu kunnollisen naisen iskiessä.

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on ruoka.

"Sitä sun tätä herkullista"  1

Aamulla kello soi jälleen ennen seitsemää ja tietysti puolen päivän tienoilla oli jo melkoinen nälkä. Menin lounastamaan ja ruokalistalla luki "Sitä sun tätä herkullista". Käytännössä se tarkoitti tavanomaisen kahden sijaan viittä lämmintä ruokalajia joista tietysti jokaista maistoin.

Listalla ei lukenut että silmänruokaa, mutta sitäkin oli tarjolla, vaikkei yläkerran firmaa "emännöivä" naapurin rouva sattunutkaan samaan aikaan syömään. Teki vaan mieli sieltä lähtiessäni kysyä mikä saa naisen aloittamaan tupakoinnin. Onko se ympäristön paine, halu kapinoida, liian aikainen vieroittaminen rintaruokinnasta, halu olla riippuvainen jostakin. Ainakaan tuolla kolmikolla ei pitäisi olla vaikeuksia löytää seuraa jostain ihan muualta kuin tupakkapaikoilta. Omat ovat keuhkonsa.

Pari päivää sitten luin nuuska-artikkelin. Perustelunsa kullakin, mutta aika mielenkiintoista että moistakin paskaa ihmiset itse tekevät ja vapaaehtoisesti suuhunsa tunkevat. Taas sitten niitä huonon idean vaihtoehtoisia toteutuksia oli nuuskan valmistaminen itse. Ei ollut kovin kummoiset ainesosat ja kukin voi sitten tehdä mieleisensä seoksen tai noudattaa valmistuspakkauksen reseptiä.


Risagne  1

Mitä tehdään kun ei ole muuta valmiina kuin keitettyjä perunoita- no tietysti ruokaa. Lasagnea piti tehdä, mutta levyjä oli 6 ja risat. Riisikin oli vähissä joten täytyi tehdä ihan omanlaisensa sovellus.

Eli vajaaksi keitetty riisi, oliiviöjyssä ruskistettu jauheliha, sweet chili kastiketta, tomaattimurskaa, ananasmurskaa, lasagnelevyjen jämät, kermaa, juustoraastetta pyöreään vuokaan 200 ja tunti uunissa. Siinä samalla kun pannu ja levykin oli vielä jauhelihan ruskistuksen jäljiltä kuuma paistoin vielä muutaman perunankin voissa. Kyllä noilla eväillä jo muutaman kilometrin hiihtää. Tänään tosin vain 4.4 ja silti joutui 4 hiihtäjää ohittamaan.