Tapaus Johanna Korhonen

  • WilleWau

Puhuttaa varmasti vielä pitkään. Niin kuin pitääkin. Puolesta ja vastaan.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Kun uutinen keskiviikkona 1.10.08 Journalisti – lehden päätoimittajana toimineen Johanna Korhosen tapauksesta ponnahti kerralla uutisvirtojen ykkösaiheeksi, niin rupesin miettimään taustalle mahdollisesti piiloutuvia kytkentöjä.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Mielikuvissani Lappi on ollut aina villi ja vapaa. Omien polkujensa jolkuttelija. Estoton.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Lapin Kansa - asian taktinen vieminen oikeuskäsittelyyn tulee takamaan Johanna Korhosen pysymisen esillä ainakin jonkin aikaa.

Ihailen suunnattomasti hänen päätöstään olla taipumatta Alma Median tekemän rahatarjouksen suhteen. Rahaahan Alma Median takana olevien omistajatahojen puolelta kyllä riittää.

Sinä ja minäkin omistamme mahdollisesti siivuja siitä. Keskinäisten eläkevakuutusyhtiöiden kautta.

Mikähän on muuten niiden todellinen kanta seksuaaliseen suuntautuneisuuteen ja Alma Median peräänkuuluttamaan poliittiseen riippumattomuuteen?

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Vapaan ja riippumattoman Alma Median taustavaikuttajat:
http://www.almamedia.fi/suurimmat_omistajat_ja_omistus

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Tasavallan presidentiltäkin irtosi yllättävän nopeasti kommentti Johanna Korhosen asian suhteen. Ja se kertoo aiheen kulisseissa saamasta painoarvosta.

Yleensä hän vastaa vastaavassa tapauksessa tavalliselle kansalaiselle: ”Yksittäisen tapauksen suhteen tasavallan presidentti ei voi valitettavasti ottaa kantaa” tai sitten vastausta esitettyyn kysymykseen ei koskaan tule.

Vaikka itse asia koskisi 10 000 - 400 000 kansalaista.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Sitten löysin hakemisen jälkeen uutisen, joka selittänee ainakin tapaus Johanna Korhosen saaman massiivisen julkisuuden osittain.

Uutistietojen mukaan lehdistön 8000 toimittajaa ovat olleet sopimuksettomassa tilassa keskiviikosta alkaen. Tosin en onnistunut löytämään tarkennusta siitä, että mitä keskiviikkoa tarkoitettiin.

Toimittajia edustava Suomen Journalistiliitto (SJL) ja työnantajia edustava Viestinnän Keskusliitto (VKL) käyvät parhaillaan ainakin uutistietojen mukaan kovaa kädenvääntöä palkankorotuksista ja tulevasta työehtosopimuksesta.

Nähtävästi toimittajien rivejä hitsataan yhteen mahdollisen lakkouhan varalle. Ja se heille avoimesti suotakoon. Toimittajien kollegiaalisuuden osoitus on ollut esimerkillistä ja ihailtavaa.

Peräänkuulutetun yhteisöllisyyden kannalta heidän käsissään on myös lakkolaisten kannalta valtakunnan parhaimmat vaikutuskanavat.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Noh. Se mikä on ainakin varmaa, niin uutisoitavaa piisaa Johanna Korhosen tapauksesta.

Eri kanteilta katsottuna. Puolesta ja vastaan.

Joten brändätään kukin tahollamme Suomea todellisia tilanteita vastaavaksi. Siitä hyödymme yhteisöllisten ponnistelujen kautta lopulta me kaikki. Tosin rohkeutta se vaatii.

Ja siinä tapaus Johanna Korhonen viitoittaa uudenlaista toiminnan tietä, kunhan Suomen vapaa ja riippumaton lehdistö uutisoi samalla mittakaavalla sekä antaumuksella myös muista yhteiskuntamme epäkohdista.

Jotka ovat olleet päättäjiemme valtaeliitin tiedossa jo pitkään.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Otan tähän loppuun yhden esimerkin.

Itävallan vaalitulos ei tunnu sitten millään tyydyttävän Euroopan tasolla valtaa pitäviä puolueita. Pelottelukerroin tiedotusvälineissä vain nousee ja nousee.

Tyyliin: ”Jos seuraamme Itävaltaa, niin maassamme ja Euroopassa on tarjolla vain väkivaltaa!”

Meidän äänestäjien on sanottu jättävän äänestämättä tai sitten äänestävän väärin, koska emme tunne politiikan rakenteita.

Ainakin itselläni on halua tunteita Suomen politiikan rakenteita tarkemmin.

Toivottavasti tiedotusvälineiden kautta apua tutustumiseen on tarjolla, koska Kunnallisvaalit 2008 kolkuttelevat jo ovelle.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Pakko tunnustaa rohkeasti:

”Mie en tiiä suomalaisen politiikan TODELLISISTA rakenteista paljon mittään.”

Kirjoitettaessa soi Jumping from Love to Love - Dr. Feelgood

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:54

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus