Vain keskusta osaa pitää köyhistä huolta?

  • WilleWau

Yllättävää on mielestäni se, että uuden hallituksen ministereistä köyhien asiasta esille ensimmäisenä astuu julkisuuteen uusi ympäristöministeri Paula Lehtomäki/kesk.

Tietysti suomalaisten todellisen ostovoiman jatkaessa laskuaan alaspäin, niin tuleehan lisääntyvistä köyhistä varmasti ennen pitkään vakava ja uhkaava ympäristöhaitta ympäristölleen.

Tiedä vaikka jonakin päivänä köyhemmät kansanosat aloittaisivat vaelluksensa ainakin ulkoisten kulissiensa puolesta rikkaammalta näyttävien kansanosien asuttamille asuinalueille. Ellei niitä sitä ennen sitten aidata ja vartiointia laiteta ulkopuolisen vartiointifirman haltuun.

Helsingin Sanomissa 20.2.07 kirjoitti mielipidesivulla Pentti Heinonen Haminasta uhkakuvien mittasuhteesta osuvasti:

”Matti Vanhasen hallituskaudella talouskasvu on ollut kansainvälisen suhdanteen sekä onnistuneiden veropäätösten ansiosta hyvää.

Kuitenkin teollisten työpaikkojen määrä on vajaassa neljässä vuodessa vähentynyt Suomessa lähes 20 000:lla. Todellinen työttömien määrä Suomessa on noin 360 000, köyhiä Suomessa on yli 550 000 ihmistä, alkoholin suurkuluttajia noin 600 000. Eläkeläisistä on lisäksi luvattu pitää huolta.

Miten nämä ja muut ongelmat kohdataan tulevaisuudessa laskusuhdanteen tai laman aikana?”

* * * * *

Vai valitaanko näidenkin ongelmien kohdalla vakaan vaikenemisen kulttuuri?

Arvioitu 600 000 köyhän suomalaisen joukko on kohderyhmänä vähintäänkin haasteellinen.

* * * * * * *

Ylen tekstitv 30.4.07:

"Ympäristöministeri Paula Lehtomäen mukaan hallitus ei jätä köyhien asioiden hoitoa vasemmiston harteille.

Lehtomäki sanoo, että köyhistä huolehtiminen näkyy hallitusohjelmassa pienimpien äitiys-, isyys-, ja sairauspäivärahojen nostona.

Sosiaaliturvan parannukset tehdään monilapsisille perheille ja yksinhuoltajille, eli Lehtomäen mukaan juuri heille, joiden toimeentulo-ongelmat ovat vaikeimpia.

Lehtomäki kuitenkin korostaa tukien sijaan työllistymisen olevan ratkaisu köyhyysongelmaan."

* * * * * * *

Saahan nähdä kuinka tuo ympäristöministeri Paula Lehtomäen lupaus sitten todellisuudessa pitää paikkansa.

20 euroa lisää kuukaudessa esimerkiksi yksinhuoltajaperheessä ei paljoa naurata nykyhinnoilla.

Vuosikymmenten ajan kuntien ja valtion toimesta on tehty tarkoituksenmukaista alibudjetointia ja en ihmettele yhtään, jos parivaljakon Vexi & Irwin rallit tekevät lähikuukausina uuden tulemisensa.

Konkreettisesti tuon alibudjetoinnin tietää jokainen, joka hakee Kela-korvausta hammaslääkärihoidosta yksityisellä puolella. Ainakin etelän isoissa asutuskeskuksissa, joissa jo hammashoidon jonoon pääseminen on kuin pieni lottovoitto-

* * * * * * *

30.4. Turun Sanomat totesi pääkirjoituksessaan hallituskuvioista muun muassa seuraavaa:

”Keskusta otti ne salkut, joissa voidaan tehdä politiikkaa rahaa jakamalla."

Keskusta sai pääministerin, yhdistettävien kauppa- ja teollisuusministerin sekä työministerin, maatalous-, liikenne-, ympäristö-, hallinto- ja kuntaministerin sekä sosiaali- ja terveysministerin salkut.

Jos hallitusohjelmaa lukee tarkalla silmällä, ylipitkästä ohjelmasta löytyy tarkkoja ja yksityiskohtiin meneviä lauseita monista keskustalle tärkeistä asioista, mutta monissa muissa kysymyksissä ollaan hyvinkin pyöreitä."

Lisäksi Ylen tekstitv:n uutiset 30.4. kertoivat, että maa- ja metsätalousministeriön uusi keskusvirasto, Maaseutuvirasto aloittaa toukokuun alusta toimintansa.

Maaseutuvirasto palvelee maatila yrityksiä, maanviljelijöitä, maaseudun yrityksiä sekä elintarviketeollisuus ja elintarvikkeiden kauppaa harjoittavia yrityksiä.

Virasto hallinnoi suunnitelmien mukaan vuosittain muun muassa yli kahden miljardin euron maataloustukia.

* * * * * * *

Hallitusohjelmassakin kerrotaan, että tukien sijaan työllistyminen on ratkaisu köyhyysongelmaan.

Mielenkiintoista olisi kuulla vaikka ympäristöministeri Paula Lehtomäen kautta pikaisesti, kuinka hän ratkaisee tuon työllistymisasian niiden kansalaisten kohdalla, jotka on todettu useampaan kertaan pysyvästi työkyvyttömiksi vamman tai sairauden takia.

He ovat pyörineet suomalaisessa kahden lääkärin loukussa 5-15 vuotta.

Eikä heillä siitä huolimatta ole alkoholiin taikka huumeisiin, saatikka mielenterveyteen liittyviä lisäongelmia.

Ja kuitenkaan nämä työkyvyttömiksi ja sairaiksi todetut henkilöt eivät pääse heille lakien mukaan kuuluville eläkkeille.

Toisin kun eräälle kansanedustajana toimineelle henkilölle pikavauhtia tapahtui.

* * * * *

Kokoomuksen Jyrki Katainen kirjoitti jo 1.5. Turun Sanomissa ko. ongelmasta seuraavaa:

”Hallitus aikoo nostaa työllisyysasteen 72 prosenttiin hallituskauden loppuun mennessä.

Tämän tavoitteen saavuttamiseksi tarvitsemme myös aivan uutta työllisyyspolitiikkaa.

Työttömyyden lasku alkaa lähennellä rakennetyöttömyyden kovaa ydintä.

Se tarkoittaa, että uudet työllistettävät ovat olleet kauemmin poissa työelämästä ja heidän taitonsa eivät välttämättä vastaa uusien työpaikkojen tarpeita.”

* * * * *

Erittäin mielenkiintoista on mielestäni nähdä miten työttömyyden kivikovasta ytimestä löytyvät, tosiasiallisesti, työkyvyttömät ihmiset työllisestään?

Joten Tony Halmeenkin paluu työelämään saattaa olla lähempänä kuin luullemmekaan.

”Hasta la vista Jyrki. I`ll be back!”

* * * * *

Muuten. Suomen suurimman puolueen keskustan riveissä vaikuttaa kansanedustaja Lauri Oinonen, joka tuntee työttömyyden kovassa ytimessä olevien 200 000 työttömän ongelmakentän erinomaisesti.

Samoin kuin suomalaisen kahden lääkärin loukun, joka on saatu rakennettua salakavalasti nelikannan yhteistyöllä ja eduskunnan enemmistön kiistattomalla vetelyydellä.

Vihreillä on siten avainministeriöiden paikat hallussaan nousta isoon sankarirooliin nyt marginaalissa elävän ja systemaattisten oikeusmurhan joutuneeksi kansanosan keskuudessa.

Lakivaliokunnan puheenjohtajalla, vihreiden, Heidi Hautalalla on myös ongelma-alueesta paljon tietoa käytössään.

Ensimmäistä kiveä ei kuitenkaan tarvitsen kenenkään heittää. Riittää vain, että laittaa töpselit kunnolla seinään ja antaa niiden kautta välittyvän aidon AC/DC:n hoitaa sähköistävään tyyliin hommansa.

Vain aloitussointu puuttuu….

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 11:27

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus