Kuka luo lapsia?

  • 3001Europa

Nainen ja mies päättävät onko maailmassa ihmisiä. Olemmeko itse luojia kun luomme ihmisiä tai kun normaalisti sanottuna "hankimme" tai "teemme" lapsia? Tavaroita hankitaan...Kuinka usein nainen ja mies päättävät LUODA lapsen. Miksi emme oikeastaan puhu että LUOMME lapsia. Onko luominen varattu ihmiskunnan jumalille? Mitä oikein luomme elämässämme. JOKAINEN ihminen luo joka päivä uutta elämää. Jopa kuoleva ihminenkin luo vielä uutta elämää soluissaan ennen tietoisuuden poistumista. Jos joku sanoo, että enhän minä luo niin itsetuntemus ei ole hänen vahvimpia puoliaan. Emme ole luomisesta erillisiä olioita, objekteja tai jonkin entiteetin välikappaleita vaan luomisen subjekteja. Kysymys ei ole elämän luomisen automatiikasta tai itseohjautuvuudesta vaan tietoisesta tapahtumasta päivittäin. Maapallo on yksi harvinaisista paikoista, jossa universumi saa tietoisia muotoja.

Jos sanomme, että luomme jotain esim. taideteoksen tai uuden tietokoneohjelman tai johonkin tilaisuuteen hyvän hengen niin onko se jotenkin aidompaa ja oikeutetumpaa luomissanan käytölle kuin ihmisen luominen arkipäivässä. Kun naisen kehosta syntyy ihminen, niin nainen ja mies luovat tämän ihmisen. Seuraava kysymys kuuluu mitä nainen ja mies ovat universumin tasolla? Onko tässä kyse väärästä semantiikasta vai väärinymmärretystä perimmäisestä kysymyksestä. Voitaneen sanoa, että nainen on enemmän luoja kuin mies. Naisen ja miehen sukusolujen informaatio yhtyy hedelmöittymisessä ja luominen käynnistyy. Kaikki kunnia meille miehillekin luomisessa mutta mies syntyy naisesta eikä nainen miehestä. Naisen ja miehen luomiskyvyn ansiosta maailmankaikkeus on tietoinen ainakin ihmisen kautta. Jos tietoisella elämällä on jokin erityinen tarkoitus maailmankaikkeudessa niin naiset myötävaikuttavat vahvasti tämän tehtävän toteutumiseen luomalla omassa kehossaan tietoista elämää. Naisen jokainen oma solu osallistuu uuden ihmisen luomiseen. Jokainen solumme on omalla tasollaan tietoinen (vrt. Bruce Lipton). Informaatio kulkee kvanttimekaanisena ilmiönä ihmisessä. Jokainen naisen solu "tietää" kun uuden ihmisen luominen on käynnistynyt. Ihmisyksilön luomisprosessi on tietoinen tapahtuma.

Vaikka ihminen olisi uskovainen ja uskoisi Luojan luovan ihmisiä niin luominen kuitenkin riippuu naisen ja miehen valinnasta ja "päätöksestä". Vähintäänkin silloinkin kyseessä olisi eräänlainen "luomisen dualismi" - "luomisen liitto". Tiedeuskovainenkaan ei varmaankaan voi lähteä siitä, että luominen on jotenkin itseohjautuvaa ilman naisen ja miehen osallistumista.

Tieteen mukaan Maapallon elävä organismi on pala palalta rakentanut ihmisen luomisen informaatiota - evoluutiossa. Tieteen mukaan informaatiolla ei kai sitten ole luojaa/luomisen subjektia lainkaan. Tieteellinen selitys lienee, että luonto (mikä selitys luonnolle annetaan) on evoluutiossa luonut informaation - Maapallon elävä organismi on pala palalta rakentanut informaation, josta nainen ja mies luovat ihmisen. Naisen koko keho valmistautuu luomiseen - hormonaalinen tasapaino muuttuu, keho sopeuttaa itsensä uuden ihmisen luomiseen. Miehen kehon mahdolliset muutokset raskauden aikana tuskin johtuvat luomisesta... sanotaanhan että monet miehet lihoavat naisensa raskauden aikana...mikä lienee syynä :)

Mitä implikaatioita olisi retoriikan muuttumisella yhteiskunnallisen todellisuuden kannalta. Kielemme maskuliininen hegemonia lienee yksi syy siihen, että naisetkaan eivät ehkä koe, että he luovat ihmisiä - miehet ehkä vielä vähemmän. Varmaankin pääasiassa mies on luonut kielen, jossa luominen on jumalan tai jumalten asia siksi nainen ei perinteisesti eikä lähtökohtaisesti voi miehen luomassa kielessä luoda ihmisiä. Käsitteiden erilainen ja normaalista poikkeava käyttö saattaa avata silmät, jotka ovat muurautuneet umpeen propagandasta. Tämän ymmärtämisen implikaatiot voivat ravistella miljoonien ihmisten maailmaa tällä planeetalla. Kautta vuosisatojen yhteiskunnassa alistettu nainen luo kehossaan tietoisia ihmisiä maailmankaikkeuteen. Ei varmaan kovin usein ajatella, että naisilla on ainutlaatuinen biologinen kyky luoda tietoisia olentoja kosmokseen, mikä hakee vertaistaan maailmankaikkeudessa. Emme tunne vielä toista esimerkkiä. Mitä mies voi tähän sanoa? Toki meillä miehilläkin on roolimme mutta nainen jokaisella solullaan myötävaikuttaa ihmisen luomiseen. Jokainen solu on omalla tasollaan tietoinen (tämän moni saattaa kiistää mutta näin se on), ja ne kaikki yhdessä vaikuttavat siihen, että uusi ihminen kasvaa ja kehittyy naisessa ja syntyy hänestä.

Miehen on mahdotonta ymmärtää miten nainen kokee luomisen. Sen että nainen elimistössään muuttaa aineen eläväksi olennoksi, lapseksi, ihmiseksi, josta kasvaa uusi tietoisuus maailmankaikkeuteen...

3 kommenttia

Franny_Berry

5.10.2015 14:27

On tämä kyllä niin hieno! Olen lukenut jo monta (eri) kertaa, ja joka kerran tulee jotakin liittyvää mieleen, Liptonin jo tuolla mainitsit, itselläni tuli mieleeni Sheldrake! Hieno kokonaiskatsaus! <3

Informaatiota voidaan tosiaan pitää keskeisenä käsitteenä aivan kaikessa - ilman informaatiota ei ole mitään? Informaatio = energiaa... joka vaatii samalla lailla vuorovaikutusta kehittyäkseen. Mihin informaatioon kukakin sitten keskittää huomionsa ja mihin suuntaan sitä käyttää, ratkaissee taas kaiken (vrt media, informaatioähky jne) ;)

Näin tänään tämän ja tuli merkintäsi mieleen: Super-Earths And Life is a course about alien life, how we search for it, and what this teaches us about our place in the universe. ( https://www.edx.org/course/super-earths-life-harvardx-spu30x-0#! )

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

3001Europa

5.10.2015 22:49

Thanks Franny! Hienoa saada palautetta :) Luomisen ihme askarruttaa monia ihmisiä, nyt ja aina - se saa ihmisen nöyräksi. Jokainen ihminen on ihme. Emme ymmärrä vielä ihan kaikkea...kuten elämän informaation alkuperä. Kiitos tuosta linkistä - jospa jostain super-Maapallosta löytyy toinen esimerkki elämästä...

Anonyymi

5.12.2021 10:30

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus