Mikä musta tulee isona?!?

  • shiwan8

Olen ottanut tässä puolivillaiseksi asiakseni suorittaa koetta. Kokeen nimi on "onko deittinetin popupeista niissä esiintyville ihmisille mitään iloa". Tämä on off shoot toisesta kokeesta jonka aihe oli "valehtelinko ikäni deittinetissä". Tämän ensimmäisen teki eräs duunikaveri ja hänen huomionsa perusteella aloitin omani.

Ensimmäisen lopputulema on melko selkeä. Todella moni valehtelee ikänsä deittipalveluissa. Yksinkertaisesti tilanne ei nyt vaan voi olla se, että puolet alle kolmekymppisistä näyttää keski-ikäisiltä. Tai siis voi, teoriassa, mutta kieltäydyn uskomasta, että asia olisi todella niin.

No, tosiaan, tuosta duunikaverin muutaman sadan tapauksen "tutkimuksesta" huomattiin, että aika vähän etusivulla on uusien ilmoitusten "peukalonkynsiä". Päätin sitten alkaa katsomaan muutaman kymmenen klikkauksen päivätahdilla mitä kirjautumisaikoja on eniten etusivulla. Olen nyt saanut aikaan ehkä sen 400 klikkausta joista 1 oli kirjautunut sisään viikon sisällä, 4 kuukauden sisällä ja loput yli kuukausi sitten. On siis käytännössä turha edes yrittää etusivun kuvan perusteella osua sellaiseen ilmoitukseen joka on vielä oikeastikin käytössä.

Itse asiaan! Off shootin off shootin off shoot "tutkimus" ja blogauksen aihe on ihmisten kykenemättömyys päättää mitä haluavat elämältään. Tässä "tutkimuksessa" on nyt katsottu vain naisia, minä kun en oikein näe mikä se tilanne olisi jossa asia kiinnostaisi minua mitenkään muita miehiä katsottaessa. Nyt puhutaan siis lasten hankinnasta ja vain lasten hankinnasta. Tuli havaittua, että hyvin harva tietää haluaako lapsia vai ei, tai jos tietää ei halua sanoa suuntaan tai toiseen asiaa ilmoituksessaan. Hupaisana sivuhuomiona tuli huomattua, että tämä tietämättömyys koskee varttisatasia ja sitä vanhempia. 18-24v. naiset näyttävät tietävän hyvinkin usein haluavansa lapsia ja jokunen sitten ettei halua, mutta hyvin harva heistä "ei tiedä".

Tiedetään siis, että joko nettideittaajamimmeistä moni valehtelee ikänsä tai vanhenee reippaasti etuajassa, luultavasti ensimmäisestä on kyse. Tiedetään, että Deitti.net-palvelun thumbnailit ovat yhtä tyhjän kanssa heteromiehen näkökulmasta, koska niissä esiintyvät naiset lähtökohtaisesti eivät enää palvelua käytä. Ollaan havaittu, että lähtökohtaisesti 25-35v. naiset eivät tiedä haluavatko lapsia tai eivät sitä halua suoraan sanoa. Ollaan myös havaittu, että asteikon ulkopuolella ollaan hyvinkin tietoisia siitä mitä tulevaisuudelta halutaan kyseisen asian suhteen.

Nyt, kolmekymppisenä jamppana, minua kiinnostaisi kovasti tietää miksi oman ikäluokkani naiset ovat niin kujalla asiasta, ei vähiten siksi, että minun mielestäni tämä on mielestäni niitä selkeimpiä juttuja ihmisen elämässä. Hommahan on jopa niin haastava päätettävä kuin "en halua" tai "haluan jos sopiva tilanne (lue sopiva kumppani) osuu kohdalle". Miten tätä ei tiedä? Miten on mahdollista, että järjestäen palvelun käyttäjistä nuorimmatkin tietävät tämän mutta sitten kolmekymppiset eivät?

Minulla ei ole mitään käsitystä siitä, miten omanikäiset miehet asiaa ajattelevat. Voi olla, että samaa päättämättömyyttä ja arvontaa hekin suorittavat. Jos niin on niin voin sanoa ihan suoraan pitäväni sitäkin ihan yhtä lailla käsittämättömänä.

Nyt *ittu oikeasti, tehkää se valinta. Kuka haluaa olla sellaisen ihmisen kanssa joka ei tiedä haaskaako molempien aikaa vai ei? Elämä on aika monta vuosikymmentä liian lyhyt tuollaisten kysymysten arpomiseen.

61 kommenttia

Franny_Berry

19.3.2014 21:05

Arvelisin, että oikea vastaus on kohtuullisen suurella prosentilla kaikista ikäryhmistä (ainakin 95->%) tuo "Haluan lapsia sopivan (tai "oikean") kumppanin kanssa". Dilemma onkin vain se, kuka mahtaa olla se sopiva ja oikea kumppani... Ota siitä sitten selvää ;)

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Dia

19.3.2014 23:04

Jep. Lisäksi jotkut eivät oikeasti tiedä, jos vaikka tänään tuntuu että joo ja huomenna että ei kyllä jaksa ei sit millään.

Veikkaan, että elämänkokemusta ja väsymystäkin 30+ ikäisillä alkaa olla sen verran, että sitä esikoisen saamista ei enää nähdä maailman parhaimpana ajatuksena.

Ihmiset on erilaisia. Joillekin lapsi on syy elää ja toista ei taas voisi kiinnostaa. Pääasia lienee, että nuo molemmat ääripäät löytävät itselleen samalla lailla ajattelevan kumppanin.

shiwan8

20.3.2014 16:36

Molemmat ovat varmaan oikeassa. Edelleen, miten voi olla niin vaikea päättää mitä haluaa tai ei halua?

Dia

20.3.2014 16:58

Shiwan, määrittele "vaikeaa". :)

Jotkut asiat eivät ole yhtä merkityksellisiä muille kuin sinulle tai ihmiselle X kuin ihmiselle Y. Joku voi tietää jo teininä haluavansa suurperheen, mutta se ei "polttele takaraivossa" vaan sen aika koittaa sitten kun henkilö haluaa niin tehdä, ja se aika voi koittaa sitten 30 jälkeen.

Muistatko kun juteltiin siitä, että missä sitä näkee itsensä vaikkapa 5 vuoden päästä? Moni ihminen sanoo "en tiedä", ja jokaisella on varmasti oma syynsä olla noin epäselvä vastauksessaan. Kyllähän sitä hetken mietittyään osaa varmasti sanoa, näkeekö itseään Suomessa/ulkomailla, nykyisessä/uudessa duunissa, nykyisessä/uudessa suhteessa/elämäntilanteessa.

Itsekin osaan vastata tuoho kysymykseen suurpiirteisesti toiveideni ja halujeni pohjalta, vaikka en voikaan _tietää_ missä olen 5 vuoden päästä. Toiveet ja käsitys suunnasta kuitenkin ovat vahvoja. :)

Jotkut eivät mieti huomista pidemmälle. Jotkut eivät halua "maalailla" tulevaisuudennäkymiä vaan otta vastaan sen mitä elämä tarjoaa. Joillakin voi taas olla niin salaisia/henkilökohtaisia asioita etteivät he vain halua kertoa niistä. Joku ei taas halua vastata selkeästi, koska ei koe kysyjää turvalliseksi.

Luulen, että sama saattaa olla lastenteko-/perheenperustamisasiassa. Deitti-ilmoituksethan ovat näkyvissä aika suurelle ihmismäärälle, joten ei niissäkään ihan kaikkea tositosi avoimesti haluta kertoa.

Nyt tuli mieleen sekin, että joku saattaa ajatella, että "mies säikähtää, jos kirjoitan haluavani aivan varmasti lapsia, joten laitanpa ehkä tai en tiedä".

Fyysisesti paras ikä synnyttää on 22 vuotta. Henkisesti paras ikä siihen tulee vasta myöhemmin. Nyt seuraa ihan omaa pohdintaani: ehkä siksikin 20+ ovat hanakammin lisääntymässä tai haluamassa lisääntyä kuin 30+, kun biologia ajaa asiaansa. Ehkä niillä 30+ vuotiailla alkaa olla jo sitä fyysistä "haluttomuutta" lisääntymiseen, kun kroppa väsyy helpommin ja mukavuudenhalun hakeminen alkaa, koulut on ohi tai kesken JA työelämäkin on jo toti tuttua.

Veikkaan, että osa noista syistä saattaa avartaa sulle tuota sun "offshootiasi". Toivottavasti tästä oli jotain apua. :)

Dia

20.3.2014 17:01

Ja heti tarkennus tuohon kohtaan:
"Nyt tuli mieleen sekin, että joku saattaa ajatella, että "mies säikähtää, jos kirjoitan haluavani aivan varmasti lapsia, joten laitanpa ehkä tai en tiedä"."

Kyseessä siis voi olla ennakointi. Nainen siis saattaa ajatella, että jos hän vastaa "haluan aivan varmasti lapsia tulevaisuudessa" niin hyvä mies saattaa mennä ohi vain siksi, ettei itse ole 100-varma omasta halustaan isäksi.

Just guessing. kyllä sä tiedät miten noi mun ajatukset juoksee joskus tuhatta ja sataa ja vieläpä eri suuntiin. :D

Franny_Berry

20.3.2014 17:45

Komppailee. Itse en ole tavannut kuin kaksi naista, jotka ovat aivan varmana asiana sanoneet, etteivät halua lapsia, olkoon tilanne mikä tahansa. Muut ovat juuri tuota osastoa joo-ei-ehkä-en tiedä. Joka siis riippuu sitten tilanteista/fiiliksistä/mistä vaan muusta kuviteltavissa olevasta asiasta ja siksi arvelinkin suurimmman osan kuitenkin haluavan pohjimmiltaan, vaikkeivat yhtä ehdottomasti osaa asiaa sanoa.

shiwan8

25.3.2014 21:59

No, ehkä tämä on tämä maskuliininen järjen juoksu joka nyt puhuu, mutta henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että jos ei tiedä mitä haluaa niin ei pitäisi seurustella. Mieli voi ajan saatossa toki muuttua, mutta kyllä jokaisen aikuisen ihmisen pitää kyetä ilmoittamaan selkeästi mitä tulevaisuudeltaan haluaa parisuhteiden maailmassa. Kuka ylipäätään haluaisi sellaisen kumppanin jonka kanssa tuo asia menee hyvin eri tavalla? Ymmärrän kyllä tuon "mut jos se ei haluu mua jos olen sitä tai tätä mieltä"-näkemyksen jos kantajansa kuvittelee voivansa muuttaa toisen mieleisekseen noilta osin mikäli toisen kanta ei ole valmiiksi sama. Moraalitonta, mutta ymmärrettävää.

Mitäs sitten tehdään kun toinen päättääkin haluta lapsia ja toinen tiesi jo valmiiksi ettei halua. 180 asteen käännös kantapään varassa ja suunta eteenpäin? Neuvotellaan tuleeko niitä lapsia vai nou? Hankitaan niitä vasten toisen tahtoa (mikä on ihan kohtuullisen yleistä)? Jätetään hankkimatta vaikka toinen haluaa? Jatketaan as is ja katsotaan mitä "kohtalo" tuo eteen?
Olenko ainoa jonka mielestä nuo kaikki ovat puhtaasti huonoja ratkaisuja? Kaikki näistä saataisiin oikaistua sellaisilla lauseilla kuin "jos sopiva mies/nainen osuu kohdalle niin kyllä, haluan jälkikasvua". Sitähän se "haluan lapsia tulevaisuudessa" nimenomaan tarkoittaa. Olishan se nyt reipasta typeryyttä olettaa, että jos joku haluaa lapsia niin hän haluaa niitä ihan kenen tahansa kanssa...

Se syy miksi tämä on minun henkilökohtaisesta mielestäni käsittämätöntä, typerää ja keskenkasvuista vastuun pakoilua on yksiselitteisesti se, että perusasioiden asioiden pimittäminen edes potentiaaliselta kumppanilta on mielestäni kyseenalaista. Sellaisiin perusasioihin kuuluvat tuon lisäksi sellaiset asiat kuin seksuaalinen suuntautuminen, haluttomuus olla uskollinen yhdelle kumppanille ja (varsinkin pysyvät) tartuntataudit.

Dia

27.3.2014 01:44

Hmm. Minusta on hyväksyttävää, että jotkut eivät vaan tiedä, haluavatko he niitä lapsia.

Ja entä jos ilmoittaa nyt deittiprofiilissa että "joo, vaikka heti!" ja sitten mieli muuttuu, kun on seurustellut pari vuotta, niin onko tilanne sitten sen parempi?

Sellaisten deitti-ilmoitukset voi ohittaa, jotka eivät sovi ajattelutavaltaan itselle. En lähtisi itse vaatimaan ihmisiltä päättäväisyyttä asiassa, joka on minulle tärkeämpi selvittää kuin heille.

Tämäkin on tietysti vain minun näkemykseni. Joinakin päivinä olen hyvin varma siitä, että nyt voisi olla jo aika tehdä muksu(ja), ja toisina päivinä sitä miettii, että mitä helvettiä mä oikein mietin silloin kun halusin saada muksuja. "Joo+ei+joo+ei = ehkä / en tiedä".

Koita shiwan jaksaa. :) Ei kaikkia tarvitse ymmärtää.

shiwan8

27.3.2014 03:34

On aivan ok muuttaa mieltään. Ei ole ok valehdella. Eli siis jos ei tiedä, ei tiedä eikä siinä mitään. Jos tietää ja mieli muuttuu niin sekin on ihan jees. Se, että tietoisesti antaa väärää tietoa toiselle siinä toivossa, että saisi jallitettua tämän ihastumaan/rakastumaan on, hyvin yksiselitteisesti, väärin.

shiwan8

27.3.2014 03:38

Tai no, väärin ja väärin. Tässä maassa aika marginaalinen porukka saisi ikinä seksiä jos miehet eivät keskimäärin puhuisi suun täydeltä kakkaa omasta erinomaisuudestaan naisille. :D

Dia

7.4.2014 03:28

Shiwan, kirjoitit: "Eli siis jos ei tiedä, ei tiedä eikä siinä mitään."
Eli sinulle näyttää olevan sittenkin ok, jos joku ei tiedä, haluaako saada/tehdä lapsia? :)

Kirjoitit myös: "Tässä maassa aika marginaalinen porukka saisi ikinä seksiä jos miehet eivät keskimäärin puhuisi suun täydeltä kakkaa omasta erinomaisuudestaan naisille."
Ei asiat nyt ihan noin huonosti ole. :)

Dia

7.4.2014 03:45

Shiwan, kirjoitit: "henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että jos ei tiedä mitä haluaa niin ei pitäisi seurustella."

Tässähän toiti esiin hyvän pointin: _sinun mielestäsi_ lapsikysymys pitäisi olla selvillä _ennen_ kuin aloittaa parisuhteen. Todellisuudessa kaikki eivät seurustele vain voidakseen ensisijaisena tehtävänään lisääntyä. :) Yleensä ihmiset hakevat tulevien lastensa isän/äidin sijasta _itselleen sopivaa kumppania_, jonka kanssa saattavat tietenkin ajan kuluessa (ja ehkä sen henkisenkin yhteensopivuuden toteutuessa) lisääntyä.

Olisin hyvin varovainen sellaisen miehen suhteen, joka hakee naista voidakseen ensisijaisesti lisääntyä. Tulisi sellainen olo, että kuka tahansa nainen käy, kunhan kohtu toimii.

shiwan8

7.4.2014 10:01

Ei se ole huonosti. Edelleen naiset alitajuisesti pyrkivät naimaan ylöspäin. Suurin osa mimmeistä odottaa sen miehensä olevan se henkilökohtainen supersankari ja aika harva mies on sitä => miehet valehtelevat olevansa erinomaisempia kuin ovat saadakseen edes joskus seksiä.

Dia

7.4.2014 14:03

Pätee varmasti osaan naisista/miehistä.

shiwan8

8.4.2014 02:41

Niin siis puhun taas normeista. Tällä laajuudella puhuttaessa on aika turha pyöritellä poikkeustapauksia.

Dia

3.5.2014 20:12

"Normi" on toisinaan katsojan silmissä ja joskus jopa vähemmistö. :)

shiwan8

3.5.2014 23:26

Mahdollista. Mikään ei vaan anna ymmärtää, että tässä asiassa olisi kyse siitä.

Anonyymi

25.3.2014 15:18

Ehkä asiaan vaikuttaakin eniten se miltä nämä naiset haluavat näyttää ilmoituksessaan. Eli naisen logiikan mukaan kaikki on avoinna kun ei sano suoraan yhtään mitään.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

27.3.2014 09:20

Dia: "Joinakin päivinä olen hyvin varma siitä, että nyt voisi olla jo aika tehdä muksu(ja)"

Kuvakollaaseilla ja motivational postereillako ajattelit ne kasvattaa?

Dia: "ja toisina päivinä sitä miettii, että mitä helvettiä mä oikein mietin silloin kun halusin saada muksuja."

Löytää se sokea kanakin sen jyvän joskus:)

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Dia

7.4.2014 03:32

Voi Wilaver, päätit sitten nolata itseäsi muidenkin blogeissa. :D Noh, ehkä joku päivä säkin kasvat henkisesti etkä enää yritä pönkittää egoasi kirjoittelemalla asioista, joista et tiedä yhtään mitään. Sinulle olisi aikamoinen lottovoitto, jos tämä tapahtuu lähimmän 20 vuoden aikana kohdallasi. :)

Anonyymi

14.4.2014 08:55

En minä koe mitään tarvetta pönkittää egoani, ilahduin vain kun totesin että olit tajunnut edes yhden asian oikein eli olla edes lisääntymättä. Suomi ei teiniäitejä kaipaa, ei edes iäkkäitä sellaisia.

Dia

16.4.2014 23:45

Saat toki ajatella olevasi oikeassa. :)

Anonyymi

2.4.2014 10:12

"Todella moni valehtelee ikänsä deittipalveluissa"

Kaverini, 33v mies, näki vanhan luokkakaverinsa jossain kontaktipalstalla, ikä 29v:) Jos mimmi ei ollut ala-asteella jo kusettanut ikäänsä niin kusetti sitten nyt:)

Ymmärtäisin, jos etsisi seksiseuraa tai jotain mutta jos etsii suhdetta niin mikä helvetin järki on aloittaa se valheella?

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

2.4.2014 11:01

Koska tässäkään maassa nainen ei siitä joudu vastuuseen. Valehtelee minkä voi ja jos jää kiinni niin syyttää miestä jostain => case closed.

Anonyymi

2.4.2014 14:01

No kyllä mun tapauksessa joutuisi eli suhde katkeaisi siihen. En jäisi odottelemaan mistä muusta on valehdellut.

Muuten yksi pointti mikä on pitänyt sanoa sulle aiemminkin:

on totta että Suomessa naisilla on tietynlainen ylivalta moniin asioihin (ja yhteiskunta tukee sitä) ja miehet tulevat sorretuiksi, mutta yhtä lailla tämä maa on täynnä miehiä jotka eivät yksinkertaisesti uskalla jättää naista teki tämä mitä tahansa. Eli vässyköitä. Monesti saavat siis syyttää ihan itseään.

Kyllä naisia riittää ja jos Suomesta loppuu niin maailmalta ei:)

shiwan8

2.4.2014 14:53

Olet aivan oikeassa. Moni mies ja nainen on huonossa suhteessa kun ei vaan saa itseään irtoamaan siitä. Oma moka siis. Ylipäätään olen sitä mieltä, että tämä miesten "kärsimys" on ihan miesten oma moka. Ei naisilla ole mitään sellaista vipuvartta jolla pakottaa miehet kärsimään. Se vaatii vaan sen kollektiivisen periaatepäätöksen ylimääräisen paskan sietämisen lopettamisesta. Niin kauan kuin nämä vässykät antavat naisten pompottaa itseään, naiset pompottavat heitä ja yrittävät pompottaa muitakin.

shiwan8

2.4.2014 16:01

Tähän on muuten lisättävä, ettei tämä miesten alistuvuuden tuottava ongelma ole naisten vika. Ihmisluonto ei ole kovinkaan moraalisesti korrekti ja on aivan normaalia, että kun yhteiskunta asettaa asemaan jossa hänellä on mahdollisuus perseillä ilman pelkoa vastuun kantamisen velvoitteesta niin hänhän perseilee. Tämän oireita ovat mm. maahanmuuttajien ja naisten lievemmät tuomiot rikoksista verrattuna tavan suomalaisiin miehiin. Jos miehet olisivat tuossa asemassa niin melko moni ukko toimisi aivan samalla tavalla.

Vika on yhteiskunnassa jota kollektiivina ei kiinnosta oikeaista moraalisi vinoutumia.

Franny_Berry

2.4.2014 20:25

^ ja ^^ Wow!!

Ohimennen tuli mieleeni, että perustavanlaatuinen vika on ihmisissä, jotka käyttävät tilanteita hyväkseen vain siksi, että siihen on mahdollisuus. Ei tervettä minusta (lienenkö siis jonkin sortin moralisti hah) ;)

shiwan8

2.4.2014 20:38

Joo siis vika on nimenomaan ihmisissä mikä ei sinällään ole mitenkään sukupuolisidonnaista (vaikka feministit nyt koittaakin saada ihmis-statuksen pois hetromiehiltä). Se nyt vaan on melko mielenkiintoista, että porukka joka promoaa ajatuksiaan nimenomaan moraalisesti kestävinä kannustavat juuri tuollaiseen moraalisesti epäterveeseen toimintaan. Mielenkiintoisempaa on vielä se, että suurin osa ihmisistä on niin kiinnostumattomia asioista, että ottavat tosissaan sen propagandan eivätkä ymmärrä ettei musta ole valkoista. :D

Dia

7.4.2014 03:50

Shiwan, kirjoitit: "Moni mies ja nainen on huonossa suhteessa kun ei vaan saa itseään irtoamaan siitä. Oma moka siis."

Tuossa kohtaa minusta on erittäin surullista (itse)petosta se, että noissa tilanteessa olevat ihmiset eivät lähde pois, vaan jäävät kärsimään sekä samalla johtavat kumppaneitaan harhaan tai vievät turhaan heidän aikaansa.

Jos suhteessa ei viihdy, siitä voi poistua. Suomessa on siihen aika hiton hyvät mahdollisuudet. Tutkimusten mukaan lapsetkin voivat paremmin kahdessa kodissa kuin yhdessä onnettomassa.

Anonyymi

4.4.2014 13:29

Hyviä pointteja!

Ootko nähnyt tämän videon? Täyttä kultaa:)

https://www.youtube.com/watch?v=LrH1Y7Jf59E

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

4.4.2014 17:34

Muutama päivä sitten tuo osui eteen. Tipahdin kieltämättä aivan täysin. :D

Tuossa toisaalta kiteytyy feminismin ydinongelma. Ei ymmärretä sitä, että tuollaiset asiat pitää ottaa huomioon silloin kun mietitään tasa-arvoa. Heidän pohdintansa lähtee jostain kumman syystä siitä, että mitään naisten etuja ei lasketa, ainoastaan velvollisuudet tmv. "taakat" ja miesten juttuja arvioitaessa tehdään sitten juurikin päin vastoin.

Toisaalta, kyseessä on yhden ryhmän maksimaalista etua tavoitteleva liike joten muuta ei liene syytä edes odottaa.

shiwan8

4.4.2014 17:50

Tämä siis osui kohdalle kun etsin fanaatikoille vähän aineistoa pohdittavaksi kun sain taas kuulla miten sorrettuja naiset ovat länsimaissa. Varsinkin Jenkkien mesoajat ovat vähän huvittavia kun niillä on edelleen voimassa mm. sellainen sisällissotaansa edeltävä laki joka velvoittaa vaimostaan eroavan miehen ylläpitämään sen naisen elintasoa entisenlaisena kunnes muija menee uusiin naimisiin, eli siis antamaan tälle suoraan puolet nettotuloistaan normaalien ihmisten ollessa kyseessä. Hitto mitä sortoa, toden totta. :D

Dia

7.4.2014 03:40

Shiwan, kirjoitit: "Koska tässäkään maassa nainen ei siitä (valehtelemisesta) joudu vastuuseen. Valehtelee minkä voi ja jos jää kiinni niin syyttää miestä jostain => case closed."

Haluan nähdä sen naisen. :D

Shiwan, ehkä sulla on enemmän negakokemuksia naisista, koska olet mies ja sitä kautta "joutunut" kohtaamaan kakkaa naisilta. Itse sanoisin, että ihan yhtä paljon ihmiset kikkailee ja kusettaa sukupuoleen (ikään, rotuun jne) katsomatta. Tämä perustuu toki vain omaan elämänkokemukseeni sekä havaintoihini.

Äkkiseltään muistan pari deitti-ilmoituksissaan kusettanutta miestä: 40-vuotias mies kertoi kuvattomassa ilmoituksessa olevansa 29-vuotias, ja livenä selitteli valhettaan sanomalla: "No mut mä näytän 29-vuotiaalta." Ei muuten näyttänyt. :D Toinen setämies ulkonäöllisesti 45 vuoden rajoja mutta kertoi ilmoituksessaan olevansa 28-vuotias, ripotteli viestinsä vielä täyteen hymiöitä ja LOLleja. Ei vakuuttanut sekään.

Reilua? Tuskinpa. Rehellistä? Ei todellakaan. Inhimillistä? Ehkä. Jonkun hyödyn tavoittelua? Varmasti. Vielä kerran: Rehellistä? Ei todellakaan.

Toki muistan, että pidät omaa blogia sinua kiinnostavista asioista etkä todennäköisesti pyrikään huomioimaan samalla intensiteetillä tasapuolisesti myös miesten mokailuja tarkkailemalla asioita sukupuolettomasti.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

7.4.2014 10:12

Niin siis ei minulla ole varmaan kovinkaan paljon enemmän niitä ikäviä kokemuksia naisista kuin miehistäkään. Ihmiset ovat ihmisiä, 'nuf said.

Ongelma on ympäristön suhtautumisessa. Nainen pääsee oikeasti todella vähällä vastuun kantamisella moraalittomien tekojen osalta verrattuna miehiin. Otetaan nyt vaikka väkivalta esimerkiksi koska se on selkeä. Jos nainen lyö miestä, saattaa joku ohikulkija katsoa, kohtauttaa olkapäitään ja kävellä horisonttiin. Jos sukupuolet käännetään päinvastaisiksi, paikalla on jotakuinkin jokainen 10m säteellä ollut mies ja nainen ja muutama pidemmältä etäisyydeltä yrittämässä kyykyttää miestä. Teko on sama, mutta koska sukupuoli on eri on myös ympäristön reagointi erilaista.
Sama logiikka pätee myös rehellisyyteen. Ei missään ole vielä ainakaan omiin silmiin osunut yleistä naiseuden kuvausta johon kuuluisi rehellisyys tai vastuun kantaminen omista teoista. Vastaavasti miehuuden kuvauksista sellaiset eivät puutu vaan ovat jotakuinkin aina ensimmäisen kolmen joukossa molemmat. Nämä listaukset kuvastavat yhteiskunnan asenteita ja odotuksia henkilöä kohtaan sukupuolen perusteella.

Ei siis se, että naiset olisivat jotenkin iiivöl, vaan se, ettei kukaan aseta naista vastuuseen jos kukaan aikuinen ei kuollut tai lapsi joutunut vaaraan.

shiwan8

7.4.2014 10:14

Tuokaan ei itse asiassa ole se ongelma, vaan se, että ihminen tuppaa käyttämään tilaisuutta hyväkseen jos huomaa, ettei moraalittomasta toiminnasta ole tiedossa seurauksia.

Dia

7.4.2014 14:07

Tuossa lyömisesimerkissäsi ympäristön reaktio voi johtua siitäkin, että yleensä mies ei oikeasti ole fyyisesti alakynnessä eli voi puolustautua tarvittaessa. Nainen ottamassa pataan herättää ympäristössä erilaisen reaktion, koska nainen ei välttämättä tilanteessa pärjää itsekseen.

Tilanteitahan voi olla miljoona erilaista. :) esim. 150-kiloinen justiina istumassa kääpiömiehen päällä on toki vakava fyysinenkin vammantuottamuspaikka. Yleistykset todennäköisesti hämäävät tässä(kin) keskustelussa enemmän kuin hyödyttävät.

Juttelen mieluummin selkeästä tilanteesta, jossa kriteerit ja speksit on määritelty. Muuten tiedossa on aika paljon "joo, mutta [yksityiskohta]" -juttuja, enkä harrasta niitä.

Dia

7.4.2014 14:08

Kirjoitit "ei kukaan aseta naista vastuuseen jos kukaan aikuinen ei kuollut tai lapsi joutunut vaaraan."

Eikö kukaan? :) Sinä asetat. "Kukaan" ei siis päde. Muistathan ne manipulaatioilmaisut: aina, ei koskaan, kaikki, ei kukaan jne.

shiwan8

8.4.2014 02:40

Ei minulla ole sellaista valtaa ja ne joilla on eivät ole asiasta kiinnostuneita.

Dia

9.4.2014 04:31

Kyllä sä silti penäät sitä vastuuta. Mä näen sen juuri sinä "vastuuseen asettamisena".

shiwan8

9.4.2014 14:58

Niin penään, mutta ei minulla ole sellaisia valtuuksia joilla voisin pistää käyntiin laki- tai edes kulttuurimuutoksen joka johtaisi siihen, että naiset olisivat yhtä lailla lain ja kansan edessä vastuussa teoistaan kuin miehetkin.

Se, että avoimesti toivon tasa-arvon toteutuvan ei tarkoita sitä, että voisin määrätä sen toteutuvaksi. Tämä varsinkin kun vastassa on maan jokainen naisasiajärjestö joiden mielestä jo se, että miehellä on ihmisarvo muutenkin kuin nimellisesti on yksinkertaisesti naisten sortamista. Vaikka koko maan miesväestö ja ne naiset joita oikeasti kiinnostaa todellinen tasa-arvo päättäisivät nyt toteuttaa sitä periaatetta horjumattomalla pieteetillä, niin silti menisi vuosikymmeniä ennen kuin muutos olisi tapahtunut mainittavassa mittakaavassa.

Dia

17.4.2014 12:05

Eikä yhdellä ihmissellä niitä kuulukaan olla. :)

shiwan8

17.4.2014 12:22

"Kukaan" siis pätee kunnes joku itse asiassa asettaa naiset tosiasialliseen vastuuseen yksilökohtaisista touhuistaan. :)

Dia

17.4.2014 13:08

NaisetKIN. :)

Toisinaan en lukuisista yrityksistäni huolimatta näe joitakin asioita sinun laillasi, ehkä koska en omaa kokemusta siitä, että naiset "pääsevät helpommalla" siitä mistä miehet ns. maksavat täyden hinnan.

Oman kokemukseni ja havaintojeni mukaan osa ihmisistä toimii useimmiten loogisesti ja korrektisti ja osa joskus toimii ja joskus ei. Osa sääntöjen rikkojista jää kiinni ja osa ei. Osa myöntää tekonsa ja osa ei. Sukupuoli ei ole tässä olennainen tekijä, koska kokemani ja näkemäni mukaan molempien sukupuolten edustajia on aika lailla yhtä paljon kaikissa ryhmissä.

En väitä olevani yleismaailmallisesti oikeassa, tietenkään, tässäkään asiassa. :) Omat havaintoni ja kokemukseni maailmasta ja ihmisistä ovat tietyiltä osin hyvinkin omistasi poikkeavia, ja varmaan tästäkin syntyy sitä ymmärtämättömyyttä ja näkemyseroja.

shiwan8

17.4.2014 13:29

Toki naisetKIN. Luulin tämän olevan selvää kun miehet kerran ovat teoistaan vastuussa jo valmiiksi. En nyt tarkoita tässä suoranaisia rikoksia, niistä kun saa tuomion jos näyttö riittää, vaikkakin tilastollisesti naiset saavat samoista rikoksista pienempiä tuomioita. Tarkoitan "laillista" epärehellisyyttä ja asiattomuuksia, jotka siis ovat yleisesti paheksuttuja asioita, mutta joista kukaan ei joudu vastuuseen jos tekijä on nainen ja kohde mies. Jostain syystä naisilta odotetaan kunnioitusta naisten suuntaan, mutta miesten suuntaan kaikki on sallittua lain rajoissa. Kyseessä on vastaava juttu kuin se, mikä on lapsilla käänteisenä, eli poikien vilkkaus selitetään sukupuolella ja on siksi enemmän ok kuin tyttöjen vilkkaus. Ihan yhtä käsittämätöntä tuubaa sekin ajattelu on.

Tätä on itse asiassa testattu näyttelijöillä. Sama kaksikko oli kuvattavana tilanteissa, joissa yhdessä mies pahoinpiteli naista, toisessa nainen miestä. Joku saattoi naisen pahoinpidellessä kommentoida ohimennen asiaa, muistaakseni joku jopa kannusti mimmiä koska "mies anaitsee sen". Käänteisessä tilanteessa lievin reaktio oli jäbän syyllistäminen (ihan aiheesta) tekojensa perusteella, osa kävi suoraan käsiksi mieheen. Lopputulema: Nainen ei joudu vastuuseen teoistaan aina edes rikkoessaan lakia vaikka todistajiakin olisi olemassa. Mies saattaa saada akuutisti turpaansa niin henkisesti kuin fyysisestikin.

Dia

17.4.2014 13:41

Mulla oli tuossa "-kin":in kohdalla jokin hyvä ajatus, jota en enää muista. :D

Niin tuo antamaasi näyttelijäesimerkki... En osaa itse vetää siitä sellaista yleistävää johtopäätöstä, että "naiset pääsevät helpommalla kuin miehet".

shiwan8

17.4.2014 13:57

Niin no, nämä ovat näitä julkisia salaisuuksia joita ei oikeasti tarvitse tutkia. Tämä on suoraan seurausta siitä, että feminismi on onnistunut tavoitteessaan = naisilla samat oikeudet ja vaikutusvalta kuin miehillä ilman mitään niistä vastuualueista millä miehet tienaavat omansa.

Dia

17.4.2014 14:05

En ihan ymmärtänyt, edelleen, koska en tee johtopäätöksiä laillasi tai omaa havaintojasi. Hyväksyn kuitenkin sen, että näet asiat noin.

Mä yritän välillä ymmärtää joitain asioita, ja joskus se onnistuu. Ei onnistunut kuitenkaan tällä kertaa. :)

shiwan8

17.4.2014 20:49

Muotoilen toisin: Naiset ovat (käytännössä alennetussa) rikosoikeudellisessa vastuussa lähes kaikesta tekemästään paitsi silloin kun kohde on mies, jolloin se on yhteiskunnan mielestä ihan ok oli se mitä tahansa. Yksilöt voivat olla eri mieltä asiasta. Koska kuitenkaan "kukaan" ei asialle mitään tee jos nainen hyökkää miehen kimppuun mutta päinvastaisessa tilanteessa auttajia löytyy vaikka millä mitalla, ei ole mitään syytä olettaa, että tosiasiassa naiset olisivat yhtälailla vastuussa teoistaan kuin miehet elleivät naiset itse itseään siihen vastuuseen aseta. Aika harvinaista se on, että asettavat.

Dia

23.4.2014 18:24

Minulla ei ole kokemusta tai havaintoa tuollaisesta, siksikin minun on vaikea ottaa kantaa näkemykseesi.

Käsittääkseni rikosoikeudellinen vastuu ei katso sukupuolta. Enpä tosin ole rikkonut lakia ainakaan niin paljon/pahasti, että olisin voinut testata tuota asiaa käytännössä.

shiwan8

23.4.2014 23:49

Rupeaa se katsomaan sukupuolta siinä vaiheessa, kun mies soittaa hätäkeskukseen pyytääkseen apua kumppaninsa riehumisen hillitsemiseksi ja saa osakseen vain vittuilua. Samoin se tekee kun miestä ei oteta vakavasti rikosilmoitusta tehdessä tai jopa naureskellaan miehen tilanteelle koska sen aiheuttaja on nainen. Tämä jälkimmäinen on ihan normaalia toimintaa nykypäivänä ja ensimmäisestä on olemassa tallenne.

Dia

26.4.2014 10:54

En osaa kuitenkaan kahden yksityistapauksen perusteella lähteä määrittelemään kokonaista maailmaa.

shiwan8

26.4.2014 11:00

Yksittäistapauksen? :D Se, ettei hätäkeskuksen nauhoja ole enemmän jaossa ei ole automaaginen osoitus siitä, että niitä ei ole olemassa. Se, ettei poliisi ota vakavasti miestä joka tekee rikosilmoituksen tultuaan pahoinpidellyksi naisen toimesta on ihan yleistietoa. Se on sitten jokaisen oma asia suostuuko hyväksymään sen, että maan imago ja maan todellisuus ovat täysin eri asioita.

Dia

26.4.2014 14:59

Mainitsit kaksi esimerkkiä. Vastaavissa tilanteissa olet itsekin nimittänyt tapaukset yksittäisiksi tai "poikkeuksiksi".

shiwan8

26.4.2014 15:30

Niin, sen hälypuhelun koska muusta ei ole näyttöä. Tuo toinen taas on standardimalli.

Dia

27.4.2014 00:35

Voi olla.

shiwan8

27.4.2014 09:11

Alan kyllästyä tähän pelleilyyn. Homma on niin, että millä tahansa objektiivisella mittarilla (lue matemaattisella mittarilla jossa huomioidaan kaikki muuttujat tai millä tahansa muilla kuin feministien vähemmän tarkoilla mittareilla) olen tässä asiassa oikeassa.

"Miesten kohdalla kulttuuriset syyt kuten poliisin haluttomuus kirjata miehiin kohdistuvia väkivaltatapauksia ja häpeä naisen väkivallan kohteeksi joutumisesta vaikuttanevat lisäksi ilmiön esille tuomiseen." -Wikipedia
Mirja Karlsson kertoo tämän meille 2005. Stakes nyt vaan on "vahingossa" jemmannut nämä kirjoitukset jonnekin. Jos otsikkoa ei ole muutettu niin se on "Naisten Nurjat Puolet" (tätä ei löydy enää stakesin sivulta).

Asiasta lisää:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Perhev%C3%A4kivalta#Poliisin_tietoon_tuleva_osuus
http://ellit.fi/ihmissuhteet/parisuhteessa/naisen-vakivalta-kun-nainen-lyo

Ei oikeasti tarvitse vaivautua juurikaan jotta tietoa tulee esille tuon suhteen. Siitä nyt vaan ei puhuta julkisesti koska se olisi tanttojen utopiaa vastaan. Kuten sanottu, fakta on se, että miehet joutuvat asiattomuuksien kohteeksi tehdessään rikosilmoitusta tai pyytäessään apua jouduttuaan naisen harjoittaman väkivallan uhriksi.

Mutta tosiaan, ei enää kiinnosta lähteä tähän. Tarjosin faktoja. Jos ne eivät sinua kiinnosta tai olet edelleen eri mieltä niin ehdotan, että menet joko etsimään tuoreempia faktoja tai lähdet jatkamaan asian vähättelyä jonnekin muualle.

Dia

28.4.2014 18:02

1. En pelleillyt.
2. En vähätellyt.

Anonyymi

14.4.2014 09:15

Vaikka molemmilla sukupuolilla on sama vastuu siitä ettei valehtele, ovat syyt ja seuraukset yleensä ihan eri luokkaa. Mies valehtelee ikänsä kun haluaa sänkyyn. Näitä setämiehiä pyörii netissä jonkun verran, häiriten suurin piirtein kaikkia muita siellä olevia. Se on ikävää, se on selvä. Heille ei kuitenkaan seksiä irtoa muuten kuin täyttämällä naisten kriteerit. Ilmiön vakavuutena samaa luokkaa kuin meikkaaminen. Nuorempaa miestä metsästävät naisetkin valehtelevat mutta mitäpä pienistä.

Mistä muusta tavalliset miehet sitten valehtelevat? No hölmöimmät ovat täysin rehellisiä ja ovat ilman naista. Fiksuimmat eivät valehtele, korkeintaan liioittelevat. Tulonsa, asemansa, varallisuutensa, kaiken minkä vaan voivat. Naiset puolestaan valehtelevat ikänsä, pituutensa, etenkin painonsa ja vaikka seksihalukkuutensa. Antavat seksiä saadakseen miehen tai kenties lapsen. Saattavat jopa valehdella lapsen oikean isän.

Mitä näistä valheista seuraa jos jää, on se oleellinen pointti. Kuinka paljon se kärsii jolle valehdeltiin ja miksi? Kun näitä rehellisesti ja puolueettomasti miettii, niin taidanpa ymmärtää sen mitä shiwan8 blogissaan käsittelee.

Suomalaisen miehen tulisi tietenkin roolinsa mukaan ennemmin vetää itsensä hirteen ennemmin kuin pohtia omaa asemaansa tässä yhteiskunnassa. Kantaa siis vastuunsa miehenä, vankkumattomana yhteiskunnan tukipilarina, maksaen omat ja osittain muidenkin viulut omasta selkänahastaan:)

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

14.4.2014 12:51

Niin siis suurin ongelma näissä on se, että vastuuseen joutuminen ja sanktion vakavuusaste riippuu enemmän tekijän sukupuolesta kuin teon laadusta. Noin niin kuin esimerkiksi tilanteessa jossa nainen on pääasiallinen vanhempi lapselle ja mies sitten tapaa lasta viikonloppuisin tmv.: Jos nainen päättää lähteä vaikka lomamatkalle lapsen kanssa miehen tapaamisviikonloppuna tai edes naapuripitäjään sukuloimaan, ei tästä seuraa mitään. Kuitenkin on olemassa tapauksia jossa tuollaisen kikkailun takia ollaan katsottu lapsen vieraantuneen isästään ja vanhemmuus on siirretty täysin naiselle. Sama voi tapahtua jos mies onnistuu olemaan vaikka sairaana tmv. parin kolmen tapaamiskerran aikana eikä tahdo tartuttaa lapseensa flunssaansa. (Tämä kertoo myöskin kaiken olennaisen sosiaalitoimen puolueettomuudesta.) Toisaalta sosiaalitoimi on myös täysin munaton kun pitäisi saada lapsen kaapanneelta isältä lapsi takaisin, mutta ei nainen nyt kuitenkaan siinä menetä oikeuttaan vanhemmuuteen.

Anonyymi

5.12.2021 10:33

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus