Nettihitin anatomia

  • aleksiv

Suosituimman tekeleeni on tällä hetkellä lukenut 362.492 eri ihmistä, se sisälsi keskimääräistä hienompia kuvia maapallolta. Tämä suureksi luulemani kuvakooste sai vajaa 50.000 jakoa Facebookissa. Nyt piskuinen ennätykseni on kuitenkin päihitetty, ja rajusti.

Tamperelaisen Veikko Sorvaniemen kirjoitus Lapsen vitutuksesta keräsi muutamassa päivässä lähes 80.000 jakoa FB:ssä, turhaan luulin olevani Suomen nettihittien kuningas. Vastoin odotuksiani, ennätykseni rikkoja ei sisältänyt minkäänlaista visuaalista sisältöä, eikä edes käyttänyt hyväkseen pelkoa, surua taikka vihaa. Mahtava saavutus Veikko!

Kuvakaappaus partakäkipaholaisen Uuden Suomen blogista
Kuvakaappaus partakäkipaholaisen Uuden Suomen blogista

Hauskaksi tämän tapauksen mielestäni tekee Veikon muiden kirjoitusten saama suosio: 10 jakoa, 2 jakoa, 0 jakoa.... Miten parrakas kaveri Tampereelta onnistui kirjoittamaan seitsemän kappaleisen tekstin, joka tavoitti lähes koko kansan?

Pitkään mietittyäni, totesin että en tiedä. Veikon kirjoittama teksti on tarpeeksi lyhyt pitämään mielenkiinnon yllä, mutta silti riittävän pitkä ollakseen "oikea" blogipostaus. Itse lokeroisin tekstin huumori -sanan alle, koska se onnistui herättämään minussa ainakin pienen naururefleksin.

Itse olen onnistunut lähinnä luomaan viraali-ilmiöitä inspiroimisen ja yllätyksien ympärille. Olen myös varomattomasti kokeillut tunteista ilkeimpää, vihaa. Tämä kokeilu päättyi 40.000 jakoon, suureen piikkiin kävijämäärissä sekä haastatteluun YLE:n Suora Linja -ohjelmaan, missä minusta leivottiin koko kansan vihastuttaja.

Nettihitit näkyvät selvästi Vivaksen kävijämäärissä.
Nettihitit näkyvät selvästi Vivaksen kävijämäärissä.

Kun on tehtaillut monta hittiä, pystyy jo suhteellisen helposti ennustamaan millainen sisältö tulee kerämään kymmeniä tuhansia jakoja, mutta silti yllätyksiä tulee aina.

Kaikesta huolimatta, nettihitistä on aina sitä ympyröivälle sivustolle suuri hyöty, Uuden Suomen kävijämäärä tulee kokemaan ison piikin. Veikko itse kertoi kirjoituksen keränneen 290.000 näyttöä, mikä on älyttömän suuri luku verrattuna Uuden Suomen keskimääräisiin kävijämääriin, esimerkiksi viikolla 13 sivusto keräsi "vain" 250.000 uniikkia kävijää. Iso onnistuminen Niklakselle ja koko Uuden Suomen porukalle, onnittelut!

Tärkein kysymys lienee kuitenkin se, että pystyykö Veikko halutessaan tekemään uuden yhtä suureksi kipuavan kirjoituksen?

Kirjoitettaessa soi We Own It - 2 Chainz, Wiz Khalifa

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:34

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus