Blogi

Näytetään kirjoitukset heinäkuulta 2007.

Aika  1

Mietteitä vessassa (missäpä muuallakaan) vol 1:

Mitä on aika?

Selvitetään ensin pilkunnussijain argumentit tästä pois, yksinkertaisimmillaan aika on termi. Nyt haetaan kyseessä olevan termin kuvausta, määritelmää jokseenkin selkeästi.

Mitä ihminen kuvaa ajalla? Termi aika on luotu ja sitä mittaamaan kehitetty joukko muita termejä, sekä lukuisia laitteita, joilla järjestetään tapahtumien kululle raamit, jotta voitaisiin myöhemmin katsoa mitä tehtiin jokin aika sitten, tai suunnitella tulevassa tehtäviä asioita.

Katsoi asiaa miten päin tahansa, ihminen mittaa ajalla pisteitä maailmansa tapahtumakulussa.

Esimerkiksi yhden muovikassin tapahtumakulku voisi olla runsaasti yksinkertaistettuna tulla luoduksi tehtaalla, kulkeutua kauppaan, kaupasta vanhan rouvan ostoskassina kotiin, sieltä roskapussina kaatopaikalle ja kaatopaikalla tulipalossa savuna taivaalle. Tässä kulussa on monta tapahtumaa, joista jokainen kuljettaa muovikassia eteenpäin tapahtumasta toiseen. Tälläiset tapahtumaketjut ovat aikaa, ajan kulumista.

Toinen esimerkki: Hiekanmurunen soramontussa. Mannerlaattojen liikkuessa kivestä jauhautunut murunen kulkeutuu sorankuljetuksella tehtaalle, jossa se lisätään valmisbetonipussiin. Pussin ostaa kiireessä kaksi jäbää, jotka aiemmin päivällä ostivat liian vähän betonia grilliä varten.
Auton takakontissa, betonipussissa murunen kulkeutuu lopulta grillin perustukseen. Aikojen saatossa grilli tuhotaan ja materiaali kuljetetaan rantaan uuden laiturin perustusta vahvistamaan.

Monen monta tapahtumaa, ja väittäisin että tämän hiekanmurun kulku on kestänyt kauemmin kuin muovipussin. Mutta kuinka paljon kauemmin?

Aika sinänsä on vain termi mainitulle tapahtumien kululle. Sekunnit, minuutit, tunnit jne. ovat ajan mittaamiseen kehitettyjä työkaluja, joilla voidaan tarkasti jäsentää tapahtumia. Ajan mittauksellisesti merkittävin työkalu on kalenteri. Kalenterin avulla voidaan paitsi tallentaa muistiin menneitä tapahtumia, myös suunnitella tulevaa tarkasti yhteistyössä muiden samaa kalenteria käyttävien kanssa.

Näin ollen voimme erottaa ajan mittaamiseen käytetyt termit ja työkalut itsestään Ajasta ja saavumme loppupäätelmään:

Aika on kaiken olevan tapahtumakulkua.

Tästä voitaisiin teorisoida toki pidemmällekin, jääkö ajasta jälki, muodostaako tapahtumakulku ns. putken, jolloin esim. ajassa taakse matkustaminen olisi mahdollista, vai olemmeko hetken vankeja?

Suosin itse teoriaa, jonka mukaan aika kaareutuu ja päättyy lopulta siihen mistä alkoikin. Tai oikeastaan "päättyy" on väärä sana, koska tuossa hetkessä kaikki alkaa alusta.
Miten tuo selitetään, I have no clue, siitä en olekaan selitystä kuullut että miksi aika (eli tapahtumakulku) alkaisi alusta.

Jeps, kello on liian paljon tälläisten miettimiseen. Sitten katsomaan jakso Lost Roomia.

Öitä. =)


Osumia ja osumia  1

Viikon mökkitournee takana ja olo sen mukainen. Ok, tournee oli ohi jo neljän aikaan kun kaveri heitti mut kotiovelle, sen jälkeen katsastin sähköpostit ja nukuin pari tuntia.

Mökkitournee kesti viikon, alkaen perjantaista. Matkustettiin neljän miekkosen voimin Imatralle kaverin möksälle. Siellä oleiltiin sunnuntaihin asti, saunottiin, juotiin ja pidettiin hauskaa. Ammuttiin tölkkejä ilmakolla (yllättävän hauskaa puuhaa), petanqueta muutama peli, mölkkyä ja noppapelejä. Siinä sivussa tietty grillattiin, saunottiin ja nollattiin tehokkaasti (eli kumottiin juomaa).

Sunnuntaina Jones lähti kotia kohti, ja töitä tekemään viikoksi. Me muut kolme jäimme paikalle. Tässä vaiheessa peruin osallistumiseni Sulkavan soutuihin. Reväytin käteni "kuulan" eli kiven työnnössä, enkä tosiaan aikonut ottaa sitä riskiä että joutuisin vetämään buranaa viikkotolkulla.
Ei niin yllättäen poisjäämisilmoitukseni ei saanut hyvää vastaanottoa, sillä miespulaa ilmeisesti oli jo veneessä. Suostutteluista huolimatta pidin pääni enkä mennyt soutamaan.

Imatralle jäätiin siis mökkeilemään ja maanantaina joukkoomme liittyi kaverini serkku, Jari. Jarppa saapui paikalle ja jatkettiin hyväksi todettua mökkioleilua. Muutamat osumat otin siinä maanantaina, toinen pieni palovamma sormeen röökistä, toinen repeymä pikkurilliin ilmakon latausvirheestä, eli normaalia pientä mökkiosumaa.

Mainitsemisen arvoiseksi nousee Imatran puolella ehdottomasti Imatran Onnela, joka oli kerta kaikkiaan täynnä kauniita naisia. Sinne suunnattiin keskiviikkoiltana.
Paikka on prosentuaalisesti kiistämätön ykkönen ikinä. Missään en ole nähnyt niin montaa kertakaikkiaan ihanaa naista yhdellä kerralla. Kaikki pongot Imatralle naiskaunedesta!

Imatralta jatkettiin Keuruulle toisen frendin mökille. Tie 62 ja 400km matkaa taittui yllättävänkin nopeasti, osittain mukavasti ylläpidetyn vauhdin ja hyvien ohitusten ansiosta. Perillä seuraan liittyi Matti. Maza oli paikalla ennen muita, ja koska ei saamillaan avaimilla päässyt sisään mökkiin, tervehti meitä matkalaisia pihalta Koff kädessään.

Koska muillakaan ei ollut suurempaa onnea avainten kanssa, aloitettiin tiirikointi- ja vääntöyritykset. Soitimme myös Keuruun poliisille kysyäksemme mahdollista lukkoseppää joka päivystäisi kesäaikana. Heidän antamansa numero oli sama jonka saimme Enirolta, mutta miekkonen toisessa päässä ei suvainnut vastata, liekö ollut lomailemassa, tai kännissä. Lopulta sisään sivupuolelle mentiin ikkunan kautta, jotta saataisiin sisältä avaimet pääpuolen oveen.
Kuitenkin tiirikointimme oli rikkonut lukon, joten jouduimme murtamaan oven tyysten. Lopulta pääsimme sisään ja ensimmäisenä suuntasimme saunomaan kuten kunnon murtautujien kuuluukin.

Loppureissu Keuruulla oli suhteellisen rauhallista, ilman onnettomuuksia tai erikoisempaa tapahtumaa. Torstaina pelasimme ostamallamme pokerisetillä Texasia, panoksena voittajalle siivousvapaa lähtöpäivä. Jarppa vei kyseisen potin. Toisen pelin voitti Markus, joka sai palkinnoksi tuopillisen häviäjiltä kunhan samaan raflaan satutaan.

Lopulta perjantaina jatkettiin Pälkäneelle Joneksen mökille. Jones saapui paikalle ja lisämiehitystä saatiin Tommin ja Nooran muodossa.

Pälkäneellä ajanviettoa edusti saunominen ja Texas Hold 'em-pokeri, jota pelattiin tällä kertaa häviäjän panoksella, eli voittaja saa kylmän oluen, kolme häviäjää juovat kukin hyvin lämmennyttä olutta. Itse jouduin ensimmäisenä hörppimään kohtuukuvottavaa taskulämmintä Olvia.

Lauantaina, heti kun nurmikko oli ajettu, aloitimme lentopalloturnauksen. Pelejä pelailtiin normityyliin sekajoukkuein. Ensimmäistä kertaa saaren historiassa erä pääsi venymään pisteisiin 19/19, jonka lopulta Team Sukulaiset (kaikki kolme samaa sukua) vei lopputuloksenaan 21/19. Hyvät pelit kuitenkin, ja mukavaa oli pelata vaikka häviävässä joukkueessa pelasinkin, sen verran hyvät pallot saatiin aikaan.

Kotiin matkattiin sunnuntaina siivousten jälkeen. Kuten jo yllä mainitsin, nukuin pari tuntia, ja koska unien jälkeen viikon väsy oli hieman talttunut, lähdin paikalliseen yhdelle. Yhdestä innostuneena hain kotoa paremmat varusteet niskaan ja suuntasin keskustaan.
Breezessä join yhden ja jatkoin sitten Eatziin tarkoituksenani moikata ravintolapäällikköä jos sattuisi olemaan paikalla.

Sain kuitenkin kuulla että kaveri oli vaihtanut paikkaa. Otin ylös nykyisen ravintolapäällikön numeron ja pelasin muutaman Texasin photoplayllä. Ensimmäisessä setissä vastassa oli kaksi konepelaajaa ja joku Kimmo keskisuomesta. Vein potin tyylipuhtaasti.
Toisessa pelissä menetin johtoasemani AK korteilla jollekin Saksasta asti pelaavalle jannulle.

Sain photoplay-Texasista kipinän mennä Grand Casinolle pelaamaan sunnuntaiturnausta. Toteutin ideani ja paikan päällä totesin että turnausta ei enää ole, vaan tilalle on tullut ns. Sit n' Go-peli. Eri hintaisia pöytiä, joissa pelataan kolmelle parhaalle rahaa. Otin paikan halvimmasta pöydästä heti kun sain pelirahat Ruletista, nollan kiinnivedolla.

Pöytää pelasin väsyneen varmuudella. Safetyä yritin vetää, mutta päädyin tekemään muutaman onnekkaan maksun semikäsillä. Pian olin jo Chipleader ja päätin pitää tauon, kun pöydässä oli viisi pelaajaa. Palatessani meitä oli enää neljä. Jakaja teki hallaansa ja foldasin varmaan viisi kättä putkeen.
Kun vihdoin sain pelattavat kortit, oli pöydässä enää kolme pelaajaa. Eka jako meni chippejä janoavalle heikolle, mutta toka, jossa sama kaveri veti all-inin, jäi minulle. Pre-Flop All-in ja minulla kädessä 8-10 eri maata. Järkeilin että kaverin vetää rohkeaa saadakseen jo hyväksi kasvaneen potin, ja näin kävikin. Vein potin ja tilanne siirtyi yksi vastaan yksi-peliin.

Peli näki lopun kun jakajaa vaihdettiin ja totesin jakajalle että jos hän jakaa minulle 2-3 niin vedän all-in. Ja niin siinä kävi että minulle tuli käteen 2-3. All-in, Showdown, ja vastustajalla KK. Yllättäen peli loppui tähän jakoon. Sain kuitenkin vaivojeni palkaksi 150e toisesta sijasta. Paremmin kuin olin odottanut, joten tyytyväisenä palasin kotiini.

Ja kirjoitin tämän hyppivän ja huonoa kielenhallintaa osoittavan tekstinpätkän. Kello on tällä lyömällä 03.20 ja taidan käydä nukkumaan.
Hyvää yötä!