Blogi

Näytetään kirjoitukset heinäkuulta 2008.

Säästä luontoa  1

Monella tuntuu olevan sellainen harhaluulo, että ilmastonmuutokseen ja luonnon tilaan on mahdotonta, tai ainakin vaikeaa vaikuttaa.
Monikaan ei myöskään ymmärrä että muuttamalla toimintatapojaan edes vähän, vaikuttaa suoraan omaan tulevaisuuteensa, tai ainakin lähimpien jälkeläistensä tulevaisuuteen.

Tässä muutamia helppoja keinoja vaikuttaa:

1. Etsi internetistä ilmaston puolesta toimivia ryhmiä ja lue asiasta, jotta tiedät mistä puhutaan.

2. Allekirjoita valtionjohtoon lähetettäviä adresseja (näitä on netissä useita, valitse joku saitti ja ala pistää nimeä alle), näin maiden hallintokin saattaa alkaa ymmärtämään että ihmiset valveutuvat ja asioihin on tultava muutos.

3. Ota asia tosissaan ja keskustele siitä aina kun tilanne sallii. Jo pienikin maininta asiasta riittää nostamaan tietoisuutta. Tämä ei tarkoita että joka käänteessä pitäisi olla "vihreä", vain silloin kun huomaat että se tilanteeseen sopisi.

4. Sammuta esimerkillisesti turhat sähkölaitteet, sekä valot toimistostasi kun lähdet töistä. Sammuta varsinkin tietokoneesi.

5. Käytä energiaa säästäviä lamppuja ja muita laitteita aina kuin mahdollista.

6. Lajittele jätteesi. Älä heitä ongelmajätteitä sekajätteiden sekaan, vaan vie ne hajonneet kodinkoneet ongelmajätteen keräyspisteisiin.

Älä myöskään laita orgaanista jätettä sekajätteiden sekaan, vaan erittele ne biojätteeseen. Yritä saada taloyhtiöösi biojäteastia, jos sellaista ei vielä ole. Taloyhtiöt voivat myös pari kertaa vuodessa tilata ongelmajätelavan, johon asukkaat saavat tuoda ongelmajätteensä, jotka viedään sitten kootusti pois.

Yllämainitut jutut ovat monille uusia ja siksi niihin ei tartuta hanakasti.

Ollaan laiskoja ja ajatellaan että "onahn sitä tähänkin asti päästy ilman". Noh, pian ei enää päästä, ellei muutosta ala tulla.

Ota yksi muutos omaan arkeesi aluksi. Kun se on iskostunut toimintaasi, aloita seuraavalla ja niin edelleen.

Save the planet, god damn it!


Tero syö  1

Ja jatketaan samaa rataa, kun ei ole juuri mitään tähdellisempääkään jaettavaa tässä, juuri lomalta palanneena.
Googleen oma nimi ja sana "syö", painamalla enteriä saatte oman ruokavalionne tietoonne. Tässä minun Gourmet-ateriani:

"Tero on syönyt ihan hyvin royal caninin sensitive puppy-ruokaa.Syö kolmisen kertaa päivässä,välillä pitää vähän avittaa kädestä" -kuka helvetti antaa koiralleen nimen "Tero"?

"en juurikaan syönyt herkkuja vaan vedin sitä raejuustoa ja rahkaa" - se on so not.. vaikka raejuustoa tulee vedettyä mökillä grillisafkan kanssa

"Tero syö hyvällä ruokahalulla mitä ikinä kuppiin tuleekaan eikä nirsoilusta ole merkkiäkään.Oikea ahmatti!" - kuulostaa erehdyttävästi meikäläiseltä, vaikka onkin "koiran elämää"-nimiseltä saitilta! =)

"MEIDÄN Tero syö kuulkaa vaikka hummeria!" - Mikä äitejä vaivaa?

"En syö tarpeeksi kasviksia ja hedelmiä päivässä saadakseni riittävät määrät vitamiineja" - ja taas nappiosuma, tämänkin Teron pitäisi syödä enemmän kasviksia..