Kulttuuri ja ekohulluus

  • Prinssi1963

Luin kaupunginjohtajan ajatuksia HS ssä ja vastasin niihin.
Exterpoloimalla hihhuleiden ajatuksia päädytään seuraavaan pakinaan. Tässä artikkeli :
"
Entinen helsinkiläinen, nykyinen espoolainen tekee yhteenvetoa.

Helsingin niemen voisi muuttaa täysin autottomaksi alueeksi ja muuttaa ulkoilmaeläintarhaksi ja museoksi. Näin villieläimille, bongareille ja kulttuuri-ihmisille jäisi tilaa harrastaa. Ekosysteemit tasapainottuisivat kun sudet ja ketut tasapainottaisivat suojeltujen valkoposkihanhien, lokkien ja pulujen määrää luonnollisella tavalla.

Ihmiset voisivat kävellä, pyöräillä ja käyttää metroa ja ratikkaa. Samalla kunto nousisi kohisten ja kaikki olisivat iloisia. Luultavasti saataisiin liikenteeseen taas idyllisiä hevospelejä, joille keskusta on muutenkin suunniteltu.

Kun Helsingin kulutus ja liikkeet vähenisivät, ei huoltoautot ja taxitkaan enää parkkeeraisi jalkakäytäville ja suojateille. Turhan liikkumisen voisi jättää pois ja hoitaa asiat kotoa internetillä. Ihminen saastuttaa luontoa, joten voisi tutkia helsinkiläisten pakkosteriloinnin vaikutusta ilmaston lämpenemiseen.

Pääkaupungin voisi siirtää samalla muualle dynaamisempaan paikkaan, vaikka Espooseen tai Hämeenlinnaan.

Nykyisen eduskunnan autoille löytyy hyvin tilaa vaikka Vantaalta, mistä on nopea raideyhteys. Kansanedustajat voisivat saada peräänkuuluttamaansa arvonantoa kansalta tälläkin tavoin. Taxien käyttö olisi tietty pahinta huijasta, koska ne kuluttaa eniten kulkien turhaa tyhjänä kaupungista toiseen.

Helsinkiläiset ajelevat vanhoilla autoillaan ostoksille Espooseen jo nyt, kun kuulemma keskustassa on vaikea käydä ostoksilla ja logistiikka ei toimi. Jos ei helsinkiläisillä olisi autoja niin ei tarvittaisi Espooseenpäin suunniteltuja tulleja ja passinmaksupaikkoja. Jo nyt vieraat tukkivat kehätiet mennessään keskustaan ja pois, mikä poistuisi samalla.

Helsingissä voisi olla polttoaineet hinnoiteltu kaksinkertaiseksi ja värjätty vihreäksi. Tämä rajoittaisi turha ajelua. Väärän värisestä menovedestä rankaistaisiin riittävästi. Muualta tulevilla pitäisi olla GPS systeemi, joka laskisi ajettuja kilometrejä ja yksinkertaisella CO2 taulukolla ja saataisiin arvioitu lisämaksun määrä.

Ilman systeemiä ei ole asiaa Helsinkiin. Yksinkertaisella hahmontunnistuksella ja tekoälyllä voitaisiin tutkia rajalla rekisterinumerot ja seurata auton liikettä myös 3G verkon yli. Esimerkiksi Tullihallituksella on kerääntynyt asiantuntemusta luoda yksinkertainen ja yksiselitteinen systeemi tämänkin auton käyttöveron kantoon. "

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 11:11

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus