Mustien miesten pippelit

  • Kimmo Laakso

Black Dynamite, Scott Sandersin parodia 1970-luvun blaxploitation-toimintaelokuvista on monien mielestä ihan jees OTT-komedia. DVD-julkaisun edellä Iltalehden kriitikko ei ollut täysin vakuuttunut MIKSI tämä elokuva oli tehty juuri NYT. Vaikka elokuva on täydellinen pastissi paljaine daisareineen ja Shaft-tyylisine takaa-ajoineen on mukana eräs pointti joka ei ole päivääkään vanhentunut -oletus mustien miesten valtavista pippeleistä sekä niiden valkoisessa herrarodussa aikaansaamasta epätoivosta. Kun Black Dynamite, Vietnam-veteraani palaa takaisin kaupunkiin hän saa todeta veljensä Jimmyn kuolleen hämäräperäinen järjestön toimesta. Yllättäen kyseessä on valkoinen salaliitto mustien miesten emaskuloimiseksi. Johdossa on presidentti Nixon.

Avainroolissa on Anakonda-niminen olut. Salakavalan käärmejuoman avulla Amerikan mustista on tarkoitus tehdä munattomia. Tämä kuullostaa tietenkin, kuten monet kriitikot ovat todenneet vain sekoilulta. Mutta takana on hyvin hyvin arkaluontoinen ja vakava rotujenvälisen epäluulon aiheuttaja.Yhdysvaltalainen Sadie Sheafe on tehnyt kokonaisen väitöskirjan aiheeseen liittyen. Tarkemmin sanoen niistä vaikutuksista joita todellisella tai kuvitellulla mustan miehen pippelin koolla on valkoisten miesten mielenrauhaan.

Sheafen mukaan mustan munan pelko sai aikaan sen että Yhdysvalloissa alemmuudentunnosta kärsivät valkoiset miehet kastroivat mustia miehiä aina 1950-luvulle saakka.Oikeastaan rasismin alkusyy siis on epäilys "ne vievät meidän naisemme". Kauheaa aavistusta valkoisen pippelin pienemmyydestä kompensoidaan nyrkkien avulla.

Sheafe kutsuu tätä kompleksia nimellä Osiris. Osiris-kateus on vähän niinkuin Freudin peniskateus, mutta siinä valkoinen mies tahtoo mustan pippelin.

Osiris oli muuten muinaisessa egyptiläisessä uskomusjärjestelmässä kuolemanjumala jonka tunnisti mustasta ihonväristä.

Kirjoitettaessa soi Jimi Hendrix: Hey Joe

3 kommenttia

WilleWau

9.9.2010 09:27

Ois kiva tietää, että onko mustilla naisilla fantasioita tai miehillä minkälaista kikulikateutta meitä valkoisilla pysyvästi siunattuja kohtaan?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

9.9.2010 15:19

Näkökulman laajentamiseksi on syytä kertoa seuraavasta. Muslimimaihin - lähinnä Arabiaan, Persiaan ja Turkkiin (sekä myös muslimien valtaamille alueille Pohjois-Afrikkaan ja Pyreneiden/Iberian niemimaalle), vietiin 600-1900-luvuilla jaa. Saharan eteläpuolisesta Afrikasta yli kaksi kertaa niin paljon orjia kuin Amerikkaan vietiin 1500-1800-luvuilla.

Miksi sitten Amerikan maissa on edelleen laaja musta väestö, mutta mainituissa muslimaissa ei ole? Syy on se, että muslimit järjestelmällisesti steriloivat kaikki miespuoliset mustat orjat sekä useimmat mustat naisorjat. Miehiltä poistettiin sukuelimet kokonaisuudessaan veitsellä, naisille työnnettiin sukuelimeen punahehkuinen metallitanko, jolla tuhottiin kohdun limakalvo.

Joskus isäntä halusi fiilata ja höylätä käsittelemätöntä tavaraa, joten esim. Jordanian väestöstä 10% kantaa negroidisia perintötekijöitä mitokondriaalisessa DNA:ssa, joka periytyy vain äidin kautta.

Amerikan maissa mustia orjia ei steriloitu.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

9.9.2010 19:58

Osiriksen tunnisti vihreästä ihonväristä, mustalla värillä viitattiin egyptiläisessä uskonnossa hedelmällisyyteen.

nim. pilkunnussija

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi