Rock-postimerkkien taistelu

  • Juhani Sirén

Brittien postilaitos ei ole kovinkaan tehokas, mutta kulturelli kuitenkin. Saarivaltakunnan posti Royal Mail on julkaissut uuden erikoismerkkikokoelman, johon on ikuistettu kymmenen brittiläisen klassikkolevyn kannet viimeisen neljän vuosikymmenen ajalta.

Postimerkkeihin ovat päätyneet muiden muassa Blurin Parklife (1994), Led Zeppelinin IV (1971), Rollarien Let It Bleed (1969) sekä tietenkin Coldplayn kakkosalbumi A Rush Of Blood To The Head (2002). Hintaa kymmenen postimerkin keräilyliuskalle kertyy vaivaiset 3,90 puntaa, eli vajaat 4,50 euroa.

Kerrassaan kunnioittava ele brittiläiseltä postilaitokselta, joka on aiemmin julkaissut erikoismerkkisarjoja esimerkiksi brittiläisistä postilaatikoista, design-klassikoista, olympialaisista ja pelastustyöntekijöistä.

Eipä jää kotimainen postilaitoksemme kauas uudella 25.1. julkaistavalla postimerkkisarjallaan. Postin kuuden merkin Rock'n'Pop-sarjassa esiintyvät kasarihenkisinä tarramerkkeinä muun muassa Eppu Normaali, Dingo, Maarit ja Popeda.

Nyt pitäisi vain päättää, suosisiko suomalaista. Se on kyllä varmaa, että mielummin vastaanotan jopa Mike Oldfieldin levynkansipostimerkillä varustetun kirjeen Briteistä kuin lähetän sinne kirjeen, jota komistavat Eppu Normaalin pojat ilman paitaa.

Rock-postimerkkien taistelu näissä osoitteissa:

http://www.royalmail.com/albumcovers
https://verkkokauppa.posti.fi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi