Hotelli Espoosta? Katso nämä vaihtoehdot

  • artoni

Espoo ei varsinaisesti ole mikään Suomen turistikaupunki, sillä se on jäänyt melko pahasti Helsingin (tai ehkä jopa Vantaan) varjoon. Silti syystä tai toisesta, osa tekee silloin tällöin matkoja myös Espoon suuntaan. Tässä kirjoituksessa annan paikallisena tieturina muutamia vinkkejä hotellin valintaan Espoossa.

Paikkana Espoo on oikeastaan aika kaunis, vaikkakin hyvin maaseutumainen. Espoohan on oikeastaan merenrantakaupunki ja tämä kannattaakin erityisesti lomamatkalaisten muistaa. Espoon etuina Helsinkiin verrattuna on toki myös edullisempi hintataso hotellien osalta ja väittäisinkin, että Espoon puolelta irtoaa nätti hotelli jopa puolet Helsinkiä edullisemmin.

Majoituspaikkoja itsessään Espoon puolelta toki löytyy huomattavasti vähemmän kuin tuossa pääkaupungissamme. Sen sijaan tarjolla on hieman erilaisia majoitusvaihtoehtoja, kuten esimerkiksi ihania kartanokylpylöitä, majataloja tai jopa kartanoita. Silti Helsingin keskustaan kertyy näistä paikoista matkaa vain 10-25 kilometriä ja ne ovat usein joko bussi tai junayhteyden varrella.

Business hotellit Espoossa

Liikematkaajalle Espoon Leppävaara on usein se paras vaihtoehto. Yksi suurimmista syistä on se, että Espoon hotellit Leppävaarassa sijaitsevat aivan juna-aseman ja taksitolpan vieressä, josta matka taittuu Helsingin keskustaan n. 10 minuutissa. Toinen suuri syy on se, että Leppävaarassa sijaitsee yllättävän monen yrityksen konttorit nykyisin ja siellä on myös useita business keskuksia. Mielestäni paras vaihtoehto liikematkaajalle on Glo Hotel Sello, joka on siis myös Sello-kauppakeskuksen yhteydessä.

Espoon tyylikkäimmät hotellit

Jos suunnitelmissa on luksusloma tai hotellin hinnalla ei muuten vain ole niin väliä, niin Espoosta löytyy jotakin myös sinulle. Espoossa on yllättävän paljon todella tyylikkäitä hotelleja sekä premium-luokan kokous- ja konferenssitiloja. Nämä tilat ovat mitä parhaimpia esimerkiksi yritysten YT-neuvotteluihin tai asiakastapaamisiin.

Lomamatkalaiselle hyvä vaihtoehto on myös Espoon Tapiola, joka sijaitsee noin viiden kilometrin päässä Leppävaarasta. Tapiolasta löydät muun muassa hyvin varustellun Sokos Hotellin, jossa sinulla on käytössä ulkouima-altaista lähtien kaikki mahdollinen. Liikematkaajalle Tapiola sen sijaan on usein heikompi vaihtoehto huonojen kulkuyhteyksien takia.

Hotellit kannattaa varata netistä myös Espoosta

Nykyisin parhaimman hinnan hotellille saat, kun varaat sen suoraan netistä. Myöskään Espoon hotellit eivät ole tässä poikkeus. Hyviä sivustoja hotellien ja niiden hintojen vertailuun ovat muun muassa Varaahotelli.fi ja vastaavat ulkomaalaiset palvelut kuten Ebookers. Tyypillisesti hotellien hintoja kannattaa hieman vertailla ennakkoon, jos lomapäivät ovat tiedossa jo etukäteen. Myös Suomen hotellien hinnat vaihtelevat melko paljon viikonpäivästä ja juhlapyhistä riippuen, joten varaamalla hotellin ajoissa voit säästää jonkin verran.

Tämä blogikirjoitus ei ole kommentoitavissa.