Pikalainojen historiaa

  • harriett

Pikalaina on englanninkieliseltä nimeltään payday loan, joka suoraan käännettynä tarkoittaa palkkapäivälainaa. Nimi tulee siitä, että laina on perinteisesti ollut sellainen, joka on maksettu takaisin lyhyen ajan kuluessa ja usein se tarkoitti seuraavaa palkkapäivää. Alun perin lainat lähtivät leviämään Yhdysvalloista ja ne saivat jalansijaa Englannista ja sitten ne levisivät myös muualle.

Pikalainoissa yleisiä piirteitä ovat lainan lyhyt maksuaika, vakuudettomuus ja verrattain korkeat korot. Syy korkeampiin korkoihin on juuri vakuuksien puute, koska silloin lainanantajalla on korkeampi riski kärsiä tappioita.

Vakuudettomia lainoja ei ollut ennen helppo saada

Korkeamman riskin vuoksi moni pankki ei myönnä vakuudettomia lainoja ja panttilainaamotkin vaativat aina arvokkaan pantin, jota vastaan panttaajalle annetaan hieman käteistä. Panttilainaamot usein arvioivat pantin hinnan melko alhaiseksi, koska mikäli lainaaja ei maksa panttia takaisin ja pantattu esine menee myyntiin, niin silloin liian korkeasta pantista johtuen saattaa saatava voitto jäädä todella pieneksi. Osalla ei myöskään ole mitään arvokasta omaisuutta, jonka voisi pantata, joten vakuudeton laina on ainoa mahdollinen keino ratkaista äkillinen ja hetkellinen rahantarve.

Vaihtoehtoja on onneksi nykyään paljon

Tilanne ei tietysti ole paras mahdollinen, jos joutuu turvautumaan pikalainojen apuun, mutta vertailemalla löytyy edullistakin lainaa. Toisinaan nimittäin kaikille sattuu jotakin yllätyksellistä, johon ei ole osannut varautua. Silloin kätevin tapa on hakea lainaa netissä. Sama viisaus pätee lainoihin ja moneen muuhunkin asiaan, nimittäin vertailu kannattaa aina.

Muun muassa lainaanetissä.com on sellainen palvelu, jonka avulla voi helposti löytää parhaan mahdollisen tarjouksen. Mikäli rahantarve on todella lyhytaikaista, niin voi lainaa saada jopa täysin ilman korkoja tai muitakaan kuluja. Toki pitää olla tarkkana, että hoitaa lainan maksamisen ajallaan, mutta se tietysti pätee kaikkeen muuhunkin.

Lainaa on helppo hakea ja saada

Kun kyseessä on vakuudeton laina, niin luonnollisesti hakijan tulee täyttää tiettyjä ehtoja, jotta lainaa voidaan myöntää. Usein tosin ehdot sellaiset, että niiden täyttäminen ei ole vaikeaa. Tavallisesti hakijoilta vaaditaan vähintään 18-vuoden ikää, pysyvää osoitetta Suomessa, suomalaista pankkitiliä, kännykkäliittymää ja hakijalla ei myöskään saa olla maksuhäiriömerkintää. Usein edellisten vaatimusten täyttyessä ei lainan saamiselle ole estettä. Luonnollisesti hakijan tuloilla on myös merkitystä, koska suurta lainaa haettaessa tulee hakijalla olla riittävä maksukyky, jotta voidaan varmistua siitä, että hakija ei joudu lyhennysten vuoksi maksuvaikeuksiin.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:29

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus