Valitse oikean kokoinen polkupyörä lapselle

  • eijaha

Oikean pyörän valitseminen lapselle on tärkeää, jotta pyöräily olisi turvallista ja hauskaa. Lapsi on hyvä ottaa pyöräostoksille mukaan ja testailla mikä pyörä on sopivan kokoinen ja mieluisa. Nettikaupasta tilatessa tilanne tietenkin muuttuu, mutta tästä saat muutamia vinkkejä siihen, miten valitset oikean kokoisen pyörän.

Oikea rengaskoko

Lasten polkupyörät voidaan jaotella viiteen eri rengaskokoon: 12”, 16”, 20”, 24” ja 26” jotkin liikkeet myyvät myös välimallin kokoja, kuten Pikkufillari verkkokauppa, joka myy 18 tuuman rengaskoolla olevia lastenpyöriä.

Ensipyörä ei saa olla liian suuri ja lasten pyörää ei saa koskaan ostaa sillä ajatusmallilla, että tarvitaan kasvuvaraa tulevaisuudessa. Jos pyörä on liian iso, niin sitä on vaikea ajaa, jolloin myös liikenteen seuraaminen vaikeutuu.

Polkupyörä on valittava siten, että lapsen jalat ylettyvät maahan, silloin kun hän istuu pyörän penkillä. Oikea rengaskoko sekä rungon mitoitus vaikuttavat pyörän hallintaan sekä tasapainoon. Lapsen täytyy myös voida istua pyörän selässä mukavasti, pystyasennossa, ilman, että hänen täytyy kumartua paljon eteenpäin. Jos lapsi nojaa liiaksi eteen, se tarkoittaa, että pyörä on liian iso.

Kokosuositukset:

• 12” Lapsen pituus yli 80 cm
• 16” Lapsen pituus yli 90 cm
• 18” Lapsen pituus yli 105 cm
• 20” Lapsen pituus yli 110 cm
• 24” Lapsen pituus yli 125 cm
• 26” Lapsen pituus yli 135 cm

Huomioi myös nämä asiat:

Satula – Pyörän satulan on oltava hyvin pehmustettu, sillä pitkä ajomatka voi olla epämukava huonolla penkillä. Satulan istuinkulma tulee myös säätää siten, että satula on mahdollisimman suorassa. Lapselta täytyy tietenkin kysyä, mikä kulma tuntuu hänen mielestään parhaimmalta.

Ohjaustanko – Pyörän ohjaustangon säätäminen vaikuttaa olennaisesti ajomukavuuteen. Ohjaustangon korottaminen parantaa pyörän hallintaa ja pyöräilystä tulee mukavampaa. Liian matalalla oleva ohjaustanko puolestaan rasittaa käsiä, koska painopiste on alempana.

Renkaat – Lastenpyörissä on usein vahvasta kumista valmistetut renkaat. Renkaan paine pitää kuitenkin säätää oikeaksi, että rengas ei irtoa vanteesta tai puhkea. Renkaan psi paineen tulisi olla lapsen paino jaettuna kahdella. Näihin on lähes aina mahdollista kiinnittää myös apupyörät.

Vaihteet – Yleensä lapsen ensipyörässä ei tarvita vaihteita. Lapsen kasvaessa hän kuitenkin haluaa vaihteellisen pyörän. Vaihteellisen lastenpyörän vaihteiden tulisi olla helposti lapsen säädettävissä.

Paino – Pyörän paino vaikuttaa sen käsittelyyn. Mitä raskaampi pyörä on, niin sitä vaikeampi lapsen on sitä käsitellä. Yleensä kannattaa aina valita kevein saatavilla oleva pyörä.

Jarrut – Lasten pyörässä jarrujen on oltava erinomaisessa kunnossa. Jos lasten pyörässä on käsikäyttöiset jarrut, niin jarrukahvat on säädettävä siten, että lapsi ylettyy niihin helposti. Myös jarrupalojen kuntoa on tarkkailtava säännöllisesti. Jarrupalojen kiinnityslevyssä tulee aina olla riittävästi kulutuspintaa jäljellä. Jarrupalan tulee myös ottaa kiinni vanteeseen koko pinnaltaan tehokkaimman jarrutuksen saamiseksi.

Kypärä – Kaikista tärkein asia, mikä lapsellasi tulee olla päässä ennen pyörän selkään nousemista. Kypärän tulee istua hyvin lapsen päähän ja liian isoa kypärää ei saa koskaan käyttää. Liian iso kypärä ei suojaa kaatuessa ollenkaan ja se voi ajon aikana valua myös lapsen silmille.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:29

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus