TeppoSyvarila

Päihdepolitiikka,kieltolaki,lääkekannabis,luonto,yhteiskuntakritiikki,tasa-arvo ja kannabis.:)

Näytetään kirjoitukset maaliskuulta 2015.

Kannabis ja Harri Jaskari  1

"Halusin lähestyä tätä teemaa tutkimuksen kautta. Tutkimusten mukaan kannabiksen käyttäjistä noin 10% tulee riippuvaiseksi huumeesta. Kannabiksen käyttö lisää riskiä sairastua psyykkisiin sairauksiin yli 40%. Jo satunnainen käyttö lisää selvästi riskejä psykooseihin. Vakuuttavia tutkimustuloksia! Toiset tutkimukset puolestaan väittävät kannabiksen olevan tupakkaa ja alkoholia turvallisempaa ja vähemmän riippuvuutta aiheuttavaa.

Totta! Tutkimukset antavat ristiriitaista tietoa eri päihdyttävistä aineista. No tuskin mikään päihdyttävä aine kansanterveyttä paljonkaan parantaa – ainakaan liiaksi nautittuna. Siksi päädyinkin miettimään kannabis-kysymystä yhteiskunnan arvojen näkökulmasta. Suomessa on onneksi edelleen hyvin huumevastainen ilmapiiri. Lähes 70 prosenttia suomalaisista pitää edelleen kannabiksen käyttöä rangaistavana tekona. Naapurimaa Ruotsi ajaa täysin huumevapaata yhteiskuntaa.

Uskon, että kannabiksen laillistamisella Suomessa olisi negatiivinen arvolataus. Nythän Suomessa pyritään pääsemään myös tupakoinnista eroon. Samoin suomalaisia pyritään opettamaan Eurooppalaisiin juomatapoihin – ei perinteiseen ryyppäämiseen. Kannabiksen laillistaminen antaisi täysin toisenlaisen viestin yhteiskuntaamme. Siksi en kannata kannabiksen laillistamista Suomessa!"

Tälläinen tuli vastaan: Pitäisikö kannabis laillistaa?

Ensinnäkin Ruotsista ei kannata ottaa mallia. Siellä on huumepolitiikka täysin epäonnistunutta ja huumeiden vaaroista valistus perustuu valheisiin ja vääristelyyn.

Ruotsalaiset huumehaukat, osa 2

Mihin tutkimukseen perustuu tuo väite psyykkisten sairauksien riskien lisääntymiseen 40%:lla?

Tuskin tuo luku pitää paikkaansa mitenkään.

Kuinka paljon kannabispsykoosia?

Ja miten rangaistukset ovat tuoneet tulosta?

Onko siitä jotain esimerkkiä tai tilastoja laittaa pöytään. Toimiiko nykysysteemi Jaskari?

Voisiko Jaskari ottaa selvää vaikkapa Porttugalin mallista joka on tuonut oikeasti hyviä tuloksia.

"Hyvä Anna, kyllä minä edelleen haluan eriyttää päihde- ja huumepolitiikan. Monet liberaalisti huumepolitiikkaan suhtautuvat maat ovat tulossa vähitellen takaisin tiukemmalle linjalle. Miksiköhän? Alankomaat ovat kiristäneet lainsäädäntöään. USA:ssa liittovaltio on pitänyt kannabiksen laillistamiseen liittyviä verotuloja suhteessa kansanterveydellisiin haittoihin mitättöminä. Tässä nyt touhotetaan kannabiksesta! Liberaalin huumepolitiikan sijasta meidän pitäisi puhua liberaaleista työelämän säännöistä - sellaisista, jotka toisivat lisää työtä Suomeen."

Hyvä Harri, laillinen kannabis toisi työtä sekä verotuloja. Nyt jo kotikasvattajat maksavat välillisiä veroja kun hankkivat tarvikkeita kaupoista ja tietenkin myös sähkölaskun merkeissä.


Kannabispsykoosin riski on äärimmäisen pieni  1

Näin kai voi sanoa, jos globaalilla tasolla seuraa asiaa. Kannabista käytetään ympäri maailmaan paljon. Kumminkaan sadoista miljoonista ihmisistä hyvin harva joutuu kannabiksen takia psykoosiin vaikkakin esim Suomessa annetaan sellainen kuva kansalle edelleen.

En tiedä, löytyykö jostain tilastoja kuinka moni suomalainen kannabiksen käyttäjä on psykoosiin joutunut. Jos joku fiksumpi sellaisen tilaston jostain löytäisi se olisi hieno homma.

Tässä hieman luettavaa:

For All The Hysteria About Cannabis And Psychosis, Here Are The Facts

Kuinka paljon kannabispsykoosia?


BBC kysyy: Voiko kannabis parantaa syövän  2

BBC on ottanut ison askeleen suhteessa kannabikseen.

Can cannabis oil cure serious diseases like cancer?

Briteissä on demolisoitu kannabista hallituksen taholta pitkään ja määrätietoisesti. Kenkään on annettu parhammalle huumetutkijalle (David Nutt) ,jonka puheet eivät miellyttäneet vallassa olevia.Faktatieto ei sii ole kelvannut.

The BBC Finally Wakes Up To the Potential Of Medicinal Cannabis.



Marihuana korvannut hasiksen Helsingissä – "Valistus pitäisi saada uuteen uskoon"  1

" Ennaltaehkäisy ja valistus pitäisi laittaa uuteen uskoon. Nuoret eivät ole mikään yksi yhtenäinen ryhmä vaan aika pirstaloitunut joukko. Valistus pitäisi kohdentaa aiempaa paremmin eri ryhmille. Nuoret ovat fiksuja, ja kun he saavat tarpeeksi luotettavaa tietoa, he osaavat tehdä päätöksen. Varhainen väliintulo on tärkeää. Onhan niitäkin, jotka kokeilevat kannabista kerran tai pari, eikä heitä saisi tuomita loppuiäkseen."

Niinpä valistus olisi hyvä tuoda tähän päivään. Pelottelun ja valehtelun aika on ohi.

Ikävää vaan,että samassa yhteydessä rikosylikomisario Jukka Paasio Helsingin huumepoliisista jauhaa myrkystä, jota kannabis ei todellakaan ole.

Miksi lääkekäytössä kannabis ei juuri aiheuta ongelmia vaikkakin käyttömäärät ovat yleensä suurempia kuin päihdekäytössä?

Viranomaisilta tulee hyvinkin ristiriitaista tietoa kannabiksesta, ei ihme, että valistus ei toimi.

Tässä koko Ylen juttu:

Marihuana korvannut hasiksen Helsingissä – "Valistus pitäisi saada uuteen uskoon"



Laillinen kannabis haittaa Meksikon huumekartelleja  1

Jo nyt on vaikutuksia laillisella kannabiksella kartellien toimintaa. Laillistettu kannabis vie siis rahaa.
Hieno osoitus siitä ,että laillistamalla kannabis on selkeä vaikutus huumekartellien toimintaan. Mutta myös kertoo siitä, että kieltolaki minkään huumeen kohdalla ei toimi. Kartellit nääs on siirtynyt tuottamaan heroiinia.Myös tiedostavat markkinat euroopassa.
Johtopäätöksiä tästä jokainen voi vetää itse.

Olisi mielenkiintoista kuulla kansanedustaja ehdokkaiden mielipiteitä asian tiimoilta. Olisiko Suomella jotain oppimista, onko meidän nykysysteemi toimiva saatika oikeudenmukainen?

Laillinen kannabis haittaa Meksikon huumekartelleja


Minulle tuli omituinen tarve hypätä sillalta  1

"Luulin hetkittäin olevani kuollut tai koomassa ja näkeväni vain unta. Silti en nukkunut silmäystäkään yössä. Sain niin pahoja paniikki- ja ahdistuskohtauksia, että vain itkin hysteerisesti enkä pystynyt olemaan paikallani. Halusin tappaa itseni. Minulle tuli jokin omituinen tarve hypätä sillalta alas."

Samanmoisia mielikuvia levitellään kannabiksesta, ne tosin on satua. Nyt on siis kyse lääkärien määräämistä lääkeistä. Lääkeillä on usein haitallisia sivuvaikutuksia joista juuri ei puhuta riittävästi potilaille.

Samaan aikaa lääkäreiden tietämys lääkekannabiksesta on ala-arvoista. Kannabiksen haittavaikutukset tuntuvat lieviltä moniin "oikeisiin" lääkkeisiin. Silti sen lääkekäyttö on melko harvinaista juurikin lääkäreiden tietämättömyydestä johtuen.

"Ensimmäinen kannabisresepti Viljaselle kirjoitettiin Espanjassa. Hänen palattuaan Suomeen tilanne mutkistui huomattavasti. Mistään ei meinannut löytyä lääkäriä, joka olisi ollut halukas tai kyvykäs uusimaan reseptiä.

– Monen suomalaislääkärin kohdalla kyse oli siitä, etteivät he tienneet tarpeeksi, jotta olisivat voineet kirjoittaa järkevää reseptiä. Heillä ei ollut mitään käsitystä annostuksista tai muista"

Myös päihdekäytössä kannabiksen haittoja jatkuvasti suurennellaan.

Nyt tulevissa vaaleissa on mahdollista vaikuttaa, ottakaa selvää ehdokkaiden kannoista ja tehkää järkevä päätös! Kiitos!

Lääkekannabis esille Suomessa

Yleisellä antibiootilla hurjat sivuvaikutukset – useita kuolemantapauksia: "Näistä ei saa puhua Suomessa"