Kautta aikojen pisin lätkämatsi

  • Tuomari

KYSYMYS: Ilves ja HIFK pelasivat Hakametsässä Liiga-historian pisimmän ottelun, mutta mikäs matsi on maailman pisin?

VASTAUS: Tosiaan Ipan ja Hifkin välinen matsi venähti ennätyslukemiin. Katsojat saivat yhden lipun hinnalla kaksi ottelua. Kello 18.30 alkanut matsi sai päätöksen ja kirjautti uuden ennätyksen kello 22.07, kun Mika Partanen päätti ottelun rannelaukauksella, pelikellon näyttäessä aikaa 134,14. Myös edellinen Liiga-ennätys, 124,41 oli Ilveksen ja HIFK:n nimissä. Hieno pleijarimatsi sai raikuvat aplodit kuuluttajan kuuluttaessa ennätystä kesken pelin. Ottelu oli juuri sellainen kuin play off -väännön pitää olla. Molemmilla paikkoja ja tunnetta pelissä. Partasen tekemällä maalilla HIFK jatkaa puolivälieriin Tapparaa vastaan.

Pisin jääkiekko-ottelu pelattiin Montrealissa 24. maaliskuuta 1936. Detroit Red Wings ja Montreal Maroons väänsivät maailmanennätyslukemat ensimmäisessä semifinaaliottelussa. Pelin ainoan maalin teki Detroitin Mud Bruneteau kuudennessa jatkoerässä pelikellon näyttäessä lukemia 176 minuuttia ja 30 sekuntia päälle. Huhujen mukaan hodarimyyjät olivat tyytyväisiä illan tuottoon.

Euroopan ennätyslukemia pelattiin vuonna 2008 Saksan DEL-liigassa Kölnin ja Mannheimin välillä. Maratonmatsi kesti 168 minuuttia ja 16 sekuntia. Puoli viideltä alkanut ottelu päätyi seuraavan päivän puolella kello 0.11, Kölnin Philip Gogullan iskiessä ratkaisuosuman.


Vielä on matkaa maailman- ja Euroopan ennätyslukemiin Liiga-kentillä, mutta eiköhän lähivuosina Ilves ja HIFK pistä historian kirjoja taas uuteen uskoon.

Seuraa Tuomaria myös Facebookissa ja Twitterissä @casinosportsbar

1 kommentti

Sulo Mutka

19.3.2015 15:24

Ottelu alkoi 17.00

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi