Paitakamera mullistaa sporttikuvauksen

  • Tuomari

KYSYMYS: Kuulin aikoinaan paitakameroista. Onko Tuomarilla tietoa, missä niiden kehitys menee?

VASTAUS: Euroliigakoriksessa otetaan askeleita kohti sporttikuvauksen tulevaisuutta. Pelaajat testaavat paitoihin istutettuja kameroita parhaillaan treeneissä ja peleissä niitä saatetaan nähdä pelaajien yllä “lähitulevaisuudessa”.

Barcelonan Maciej Lampe sanoi Euroliigan haastattelussa testitreenien jälkeen, ettei kameraa edes huomannut pelatessa, eikä se rajoittanut tekemistä. Takamies Edwin Jackson sanoi pitävänsä kameraa mielellään, jos sen kautta saadaan faneille lisäarvoa. Tuomarit ovat jälleen kehityksen etulinjassa, kun Real Madrid-Barcelona-ottelun tuomaristo piti kameroita ensimmäistä kertaa pelissä ja kuvaa uudesta näkökulmasta pelin keskeltä oli tarjolla kotikatsomoihin ottelusta, joka televisioitiin 150 maahan. Viime vuonna Euroliigassa testattiin ensimmäistä kertaa myös Google Glasseja pelitilanteessa.

Kameratekniikan pienentyessä muissakin lajeissa ollaan kiinnostuneita pelaajien ylle puettavista kameroista. Jalkapalloliitto FIFA on kuitenkin tunnettu siitä, että se suhtautuu nihkeästi kokeiluihin uuden teknologian kanssa. Siksipä esimerkiksi jalkapallossa pelaajakamerat saattavat olla kauempana, mitä tekninen kehitys mahdollistaisi.

Lisää näitä. Kaikki, mikä tuo uutta urheiluun ja sen seuraamiseen on kokeilemisen arvoista. Ei meitä tuomareita ainakaan tarvitse piilotella kameroilta.

Seuraa Tuomaria myös Facebookissa ja Twitterissä @casinosportsbar

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi