A Day Without a Woman -kampanja kehottaa naisia jättämään työpäivän väliin

Yhdysvalloissa kymmenet koulut ovat sulkeneet ovensa naisten mielenilmauksen vuoksi.

Kuva: Jakob Owens / Unsplash

Varmasti suurin osa ihanista ja upeista suomalaisnaisista vääntää tänään kansainvälisenä naisten päivänä duunia ihan normaaliin tapaan. Ehkä meiltäkin löytyy muutamia, jotka ottavat osaa A Day Without Woman -kampanjaan, jota on tarkoitus viettää tänään eri puolilla maailmaa.

A Day Without Woman on jatkoa Donald Trumpin virkaanastujaisista alkaneelle Women’s March -mielenilmaukselle, joka keräsi yhteen Yhdysvaltain historian suurimman mielenosoitusyleisön. Nyt mielenilmauksen järjestävät hakevat hommalle jatkoa “päivällä ilman naista” jonka ideana on se, että jättäytymällä päiväksi pois globaalista taloudesta, naiset voivat osoittaa merkityksensä. Järjestäjät toivovat, että mahdollisimman moni jättäisi menemättä töihin tänään. Ajatuksena on, että samalla keskusteluun nousisivat teemat naisten epätasa-arvoisesta asemasta työmarkkinoilla.

Järjestäjät kutsuvat tempausta feminismiksi sille 99 prosentille, joka ei tavallisesti aktivoidu. Se on osa kymmenestä kampanjasta, jotka Woman’s Marchin taustalla olevat tahot aikovat järjestää Trumpin presidenttiyden 100 ensimmäisenä päivänä.

“Kyse on sellaisten naisten voimaannuttamisesta, jotka eivät ehkä muuten ole olleet poliittisesti aktiivisia, tai sellaisten, joille Woman’s March oli ensimmäinen poliittinen tekonsa”, sanoo Tabitha St. Bernard, yksi yhdysvaltalaisista järjestäjistä Vicen mukaan.

Huffington Post kertoo, kuinka kymmeniä kouluja ympäri Yhdysvaltoja pysyy tänään suljettuna mielenilmauksen takia.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi