Baareissa salaviestejä naisten turvallisuuden vuoksi

Ulkomailla näkyy uudenlaista asiakaspalvelua kapakoissa. Tulisiko Suomessa tehdä samoin?

Sosiaalisessa mediassa on levinnyt kuva julisteesta, joka löytyi englantilaisen baarin naistenvessasta. Lincolnshiren kunnassa Englannissa baarit ovat ottaneet käyttöönsä uudenlaisen asiakaspalvelusysteemin: salaviestit naisten turvallisuuden vuoksi. Naisten vessoihin on kiinnitetty julisteita, joissa epämiellyttävän tai uhkaavan tilanteen kohdatessa baarin tiskiltä tulee kysyä Angela-nimistä henkilöä. Angela toimii salakoodina tapaukselle, jossa nainen tuntee olonsa epämukavaksi tai uhatuksi. Näin baarin työntekijä tietää, että kyseessä on mahdollinen epäillyttävä tilanne. Tempauksen takana on Lincolnshire Rape Crisis -järjestö, joka selkeästi on huolissaan baareissa alkunsa saaneista ahdisteluista.

Englanti ei ole ainoa paikka, jossa vastaavia julisteita on nähty. Myös Australian Melbournessa bongattiin samaa asiaa ajavia ilmoituksia. Toisessa ilmoituksessa on paikan johtajan puhelinnumero, johon voi tekstata kun epäillyttävä tilanne on päällä. Henkilökunta tarvittaessa saattaa daamin taksiin ja varmistaa, ettei häntä seurata.

Pitäisikö Suomen baarien tarjota samankaltaista turvallisuutta? Sosiaalisen median kommenttikentistä ilmenee, että moni nainen ylistää lisäturvallisuutta suuresti. Idea on fiksu, mutta kuinka hyvin voidaan suodattaa oikeat hätähuudot kaikista kännissä lähetetyistä pilaviesteistä, joita alkoholia tarjoilevassa paikassa saattaa liiankin helposti syntyä? Isommissa ravintoloissa kuten yökerhoissa tämän kaltainen toiminta olisi mahdotonta, sillä niissä on vaikea pitää silmällä jokaista humalaista. Pienemmissä paikoissa varsin loistava idea.

3 kommenttia

female88

4.11.2016 13:40

Akat pois baareista, niin heille ei tapahdu siellä mitään. ;D

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

BesserWisse

4.11.2016 16:30

Mistä lähtien Melbourne on ollut Australian pääkaupunki? Kyllä se on ihan Canberra. :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

JessicaSo

7.11.2016 11:12

Oho kävi pieni nolo moka :) Kiitos huomiosta!

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi