Kauppias lausuu itsestäänselvyyden: “Kun varastatte, varastatte minulta, ette yhteiskunnalta”

K-market Pukinmäen kauppias kyllästyi varastelijoihin.

Kuva: springtime78 / Fotolia

Suomalaiset kauppiaat onnistuvat usein herättämään keskustelua somessa. Hetki sitten suomalaiset ryntäsivät joukolla peukuttamaan K-supermarket Kotikentän kauppiaan kannanottoa, jossa kauppias esitteli kaupasta löytyvää kylttiä, joka kehottaa nuorisoa tarttumaan patonkeihin ja karjalanpiirakoihin suklaapatukoitten sijaan ja litran mehuun energiajuoman sijaan. Viesti osui ja upposi ja kauppias sai kasaan parisenkymmentätuhatta peukkua ja tuhansia jakoja.

Tällä viikolla asiaa on K-market Pukinmäen kauppiaalla. Hän osoittaa viestinsä kaupassa vieraileville varkaille.

“Ensinnäkin osa teistä kuvittelee, että kun varastatte kaupastani, varastatte yhteiskunnalta. Toinen osa taas kuvittelee, että minä kauppiaana olisin jotenkin rikas ja se oikeuttaisi toimintaanne.

Haluan oikaista nämä:

1. En ole yhteiskunta ja
2. En ole rikas.

Olen yrittäjä ja kauppias, ja sen lisäksi yhden pienen tytön totaaliyksinhuoltaja. Tieni tähän ei ole missään määrin ollut itsestään selvä, saatikka helppo. Eikä se ole sitä edelleenkään. Joka ikinen tuote joka kaupassani on, on minun maksamani. Jokainen. Ei, en edelleenkään ole rikas, olen niistä pitkän pennin pankille velkaa, ja pitkään.”

Toivottavasti näiden itsestäänselvyyksien lausuminen tavoittaa edes osan varkaista. Tai ehkä se rohkaisee silminnäkijää puuttumaan tilanteeseen nähdessään jonkun sullovan sisäfilettä hihaansa.

Kauppias kertoo myös postauksessa varkauksien olevan yksi syy sille, miksi kaikkien kauppojen hyllyiltä ei löydy arvokkaita tuotteita, kuten Möllerin kalanmaksaöljyä, naudan fileitä, entrecotea tai Nescafea.

“Uskon, että jokainen kauppias haluaa niitä hyllyssään pitää ja etenkin palvella asiakkaitaan parhaalla mahdollisella tavalla. Pienyrittäjälle ne tulevat kuitenkin kalliiksi, juuri kyseiset tuotteet kun päätyvät hyvin usein takin sisään, housuihin, kassiin…”

3 kommenttia

sahrams

25.10.2016 20:37

Mielenkiintoista kommentoida Pukinmäen K-kauppiaan viestiä kirjoitetuksi "tällä viikolla", kun uutisen julkaisuhetkellä K-kauppiaan viesti on jo n. 3 kuukautta vanha

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Brenkku-Svenkku

28.10.2016 02:10

No, tän "lehden" nykyinen taso huomioiden eipä paljon enempää voi odottaakaan. Ikävä on niitä paperi-cityn aikoja kun lehdessä oli ihan oikeita ja hyvin tehtyjä juttuja. Nykyään nää on sitä tasoa että kuka tahansa kirjoitustaitoinen pystyy aamupaskalla vääntämään vähintään saman tasoista matskua.

Valtio

26.10.2016 19:16

Tästä saa sellaisen kuvan, että yhteiskunnalta varastaminen ois jotenkin ihan ok. Yhteiskunta olemme me. Ei keneltäkään voi varastaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi