Maailman parhaat Counter-Strike-pelurit tulevat Suomesta

Suomen elektronisen urheilun maajoukkue on voittanut kultaa lajin MM-kisoissa Indonesian Jakartassa.

Onnea meidän jengi!
Onnea meidän jengi! Kuva: IeSF (International e-Sports federation) / Facebook

Jos joku ei vielä tiennyt, elektroninen urheilu on valloittamassa maailmaa. Maailmassa, jossa lähes kaikki pelaavat jotain, ei ole ihmeellistä, että joillekin pelaamisesta tulee ammatti. Ja koska esimerkiksi Suomen jalkapallomaajoukkueelta on turha odottaa menestystä, ehkä voisimmekin kääntää katseemme kentille, joissa pärjäämme maailman parhaimpien rinnalla.

Niko ”naSu” Kovanen, Juho ”Juhob” Lampinen, Miikka ”SuNny” Kemppi, Tony ”arvid” Niemelä ja Aleksi ”Aleksib” Virolainen ovat monille toistaiseksi tuntemattomia nimiä. He ovat Suomen elektronisen urheilun maajoukkue, joka voitti viikonloppuna kultaa Indonesian Jakartassa järjestetyissä MM-kisoissa. Kultaa tuli Counter-Strike: Global Offensive -pelissä, kun Suomi kukisti finaalissa lukemin 2-1 ennakkosuosikki Kiinan.

“Voiton merkitys on todella suuri joukkueelle ja samalla myös Suomelle”, kommentoi asiaa joukkueenjohtaja Petri Hämälä elektronisen urheilun liiton sivuilla.
Suomi voitti turnauksen häviämättä yhtään peliä ja häviten vain yhden kartan finaaleissa kiinalaisjoukkueelle.

Turnauksen kokonaiskilpailussa, johon kuuluivat pelit League of Legends, Heartstone: Heroes of WarCraft ja Counter-Strike (CS), Suomi sijoittui toiseksi kuusinkertaisen maailmanmestarin Etelä-Korean jälkeen.

Elektroninen urheilu on alkanut viime vuosina saamaan ammattimaisia piirteitä. Hesari kertoo, kuinka Suomen Counter-Strike-jengi valmistautui kisoihin leiriytymällä Vierumäen urheiluopistolla. Siellä haettiin vuorokausirytmiä, hiottiin peliä ja valmentauduttiin henkisesti.

Suomen elektronisen urheilun liitto SEUL solmi syyskuun lopussa Vierumäen urheiluopiston kanssa yhteistyösopimuksen ja sen puitteissa perustettiin e-urheilun harjoitustila urheiluopistolle. Ideana on saada e-urheilun puolelle osaamista perinteisen urheilun eteen tehdystä pitkästä työstä.

“Lajin kasvu on ollut erittäin nopeaa, eikä muutokseen Suomessa ole reagoitu tarpeeksi nopeasti. Parhaimmillaan kymmenet miljoonat katsojat seuraavat elektronisen urheilun turnauksia ja näiden katsojien tuoma mainosraha on muuttanut lajia viimeisen parin vuoden aikana valtavasti. Asiat on tehtävä oikein ja haettava oppia valmennukseen niin perinteisestä urheilusta kuin maailmalta. Tavoitteena on saada kärki kiinni ja pysyä kasvun mukana”, Hämälä kommentoi yhteistyötä Vierumäen kanssa.

Lajin MM-kisavoitto tuo Suomen CS-joukkueelle vain 20 000 dollaria, kun muissa kilpailuissa potit saattavat nousta miljoonaluokkaan.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi