Näin teet härkistä itse

Vieläpä ihan sikana.

Vegaanihaasteen aikana monet ovat törmänneet kaupoissa valmiiseen härkäpapurouheeseen, mikäli sitä on enää hyllyssä jäljellä. Valmistuotteet ovat tunnetusti kalliita, joten vaihtoehtoja on kaivattu. Bloggaaja Mikko Rajakangas jakoi blogissaan reseptin, jolla voit tehdä kyseistä herkkua alusta asti itse. 

Härkäpapurouhe

  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 2,5 litraa vettä
  • 400g härkäpapuja
  • 1dl punaisia linssejä
  • 1dl soijarouhetta
  • 1/2 dl oluthiivahiutaleita
  • 2 tl yrttisuolaa

Liota kuivat pavut paketin ohjeen mukaan ja keitä sen jälkeen ainekset kasvisliemivedessä. Jauha seos palasiksi ja mausta. Reseptillä tulee sen verran paljon valmista tavaraa, että kannattaa laittaa loput pakkaseen.

"Väitän  että tämä on parempaa kuin kaupan härkis", sanoo Rajakangas blogissaan

6 kommenttia

Kokkaaja

19.1.2017 17:14

Siis kasvisliemikuutioissa on mielettömästi suolaa, soijassa on paljon suolaa ja sitten vielä 2 tl yrttisuolaa lisää... Väitän, että ko. härskis ei maistu hyvälle, vaan sairaan suolaiselle...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Spicy Seitan

26.1.2017 20:59

Nyt on kyllä tullut aika ronski väärinkäsitys tässä! Haters gonna hate :D Soijarouheessa ei ole lainkaan suolaa, suurin-osa karvisliemikuution suolasta kaadetaan pois ja tuota tulee siis härkispakettiin verrattuna 5-6 kertainen määrä. joten se 2 tl yrttisuolaa ei ole kovikaan paljon. Tuo maksaa n. 8-10 osan siitä valmiista härkiksestä, riippuen raaka-aineiden ostopaikasta.

vegaani alokas

2.2.2017 20:17

KIITOS! Menee kokeiluun..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kohta omavarainen!

6.3.2019 09:50

Eilen kerrottiin, että Kavli ostaa härkiksen valmistajan. Härkiksen, jota nykyään käytämme aika paljon, suhteellisen korkean hinnan lisäksi tuli siis yksi hyvä syy ryhtyä valmistamaan härkistä itse. Onneksi härkäpapu on helppo viljellä itsekin ja sitä saa myös ostaa halvalla, 3 euroa kilolta, paikalliselta viljelijältä tai etnisistä kaupoista. Toinen, täydentävä, vaihtoehtoni on siirtyä kaupan tuotteista paikallisten tuottajien puhtaaseen ja laadukkaaseen lihaan, jonka kasvatuksessa heinä on keskeisessä osassa ja karja on onnellista, kun saa kirmata niityillä, jotka pysyvät avoimina ja monipuolisina biotooppeina ja sitovat maaperään hiiltä.

Kiitos blogin kirjoittajalle reseptistä!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Akrasia

6.6.2020 18:25

Tarvittaisiin 60 maapalloa lisää että kaikki voisivat syödä kuin sinä, Eläinten ja niiden eritteiden syönti on aina toiselta ihmiseltä opittu turha ja julma tapa tyydyttää himojaan eikä mikään tarve kuten ravinnon saanti.

Akrasia

6.6.2020 18:57

Miten puuron pystyy jauhamaan palasiksi?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi