Norjalaissijoittaja sai hotellibisneksensä liikkeelle – ja heti pitää saada lisää

Jätkäsaaren Clarion-hotelli avattiin maanantaina, mutta Arthur Buchardtin mielessä siintää jo Hakaniemenranta.

Kuva: Clarion Hotel Helsinki / Facebook

Norjalaissijoittaja Arthur Buchardt on päättänyt pistää tuulemaan myös Suomessa ja vaikka homma on ottanut aikansa, näyttäisi iso pyörä lähteneen liikkeelle. Helsingin Uutiset kuvaili 19 hotellia rakennuttanutta sijoittajaa puolitoista vuotta sitten jutussaan “jääräpäiseksi norjalaiseksi, joka painaa suomalaisella sisulla”. Suomalaisesta sisusta ei ole varmuutta, mutta ainakin jääräpäistä uskoa hotellibisnekseen löytyy. 

Tuoreimpana Suomeen kohdistuvana projektina Buchardt puskee eteenpäin Hakaniemenrantaan suunnitteilla olevaa hotellia, jonka arkkitehtikilpailuun on kutsuttu pohjoismaisia huipputoimistoja laatimaan pikaisella aikataululla suunnitelmat. Vaikka alueen suunnitelmia ollaan vasta piirtämässä, siintää Buchardtin mielessä rakentamisen aloittaminen jo vuonna 2018 ja hotellin valmistuminen keväällä 2020.

Ennen Jätkäsaareen juuri avattua hotelliaan Buchardt yritti saada hotellin rakennettua Katajanokalle, mutta kaupunginhallitus ampui hankkeen ajas. Jätkäsaaren hotellihankekin oli lähellä kariutua, sillä valtuusto hyväksyi sen yhden äänen enemmistöllä.

Kahdeksan vuoden yritys palkittiin vihdoin ja Buchardt pääsi rakentamaan hotelliaan. Kun lupa Jätkäsaaren hotellille vihdoin tuli keväällä 2015, Buchardt pisti Hesarin haastattelussa asiat perspektiiviin.

“Hotelli rakennetaan 150 vuodeksi.”

Sijoittajan näkökulmasta hotellibisnestä tehdään pitkällä jänteellä. Jätkäsaaren hotellin vuokralaisena on seuraavat 20 vuotta Nordic Choice Hotels -ketju.

Suuria suunnitelmia toimeenpannaan nyt Nordic Choice Hotelsin vetämässä Jätkäsaaren Clarion-hotellissa, joka avasi ovensa maanantaina. Tarkoituksena ei ollut rakentaa vain hotellia, vaan “kaupunkilaisten olohuone”, joka pitää sisällään huippukokkien vetämät ravintolat, laajat panostukset muotoiluun ja taiteeseen, kattouima-altaan ja henkiin herätetyn makasiinirakennuksen. Hotellihuoneita tarjolla on 683.

Clarion on ollut alkutaipaleellaan aktiivinen viestinnässään ja tempausta on tarjolla jos jonkinmoista.

Keväällä kerrottiin 250 työntekijän rekryämisestä Talent Hunt -metodilla, missä työnhakija saa käyttää pari minuuttia oman osaamisensa esittelyyn valitsemallaan tavalla. Tarjolla on myös rentoa yhdessäoloa, musiikkia ja herkuttelua eli rekrytilaisuudesta tahdotaan luoda tapahtuma tylsän pakkopullan sijaan.

Clarion tuottaa omia tutkimuksiaan itselleen kiinnostavista näkökulmista. Yhden tutkimuksen mukaan Jätkäsaari kiinnostaa nuoria aikuisia ja alueelle halutaan ravintoloita ja ostosmahdollisuuksia. Toisen Clarionin teettämän tutkimuksen mukaan pääkaupunkiseudulle halutaan lisää rentoja oleskelupaikkoja sekä lisää kasvisruokaa.

Clarion on ilmoittanut myös kiinnostavista yhteistyökuvioista, joihin kuuluvat muun muassa Helsinki Design Weekin pääyhteistyökumppanuus, jonka myötä tapahtuman osia rantautuu Clarionin yhteydestä löytyvään makasiinirakennukseen. Pääkaupunkiseudun toinen uusi Clarion, joka löytyy Vantaan Aviapoliksesta lentokentän läheisyydestä, ilmoitti puolestaan yhteistyöstä Vantaan taidemuseo Artsin kanssa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi