Saara-Sofia Sutela

Kokoomuksen piiskuri Saara-Sofia Sutela metsästää kaupungintalon kahvihuoneessa.

Turun liikuntalautakunnan puheenjohtaja Saara-Sofia Sutelan maratonennätys on alle 4,5 tuntia.
Turun liikuntalautakunnan puheenjohtaja Saara-Sofia Sutelan maratonennätys on alle 4,5 tuntia.

Turun kaupunginvaltuuston jäsen, liikuntalautakunnan puheenjohtaja, kokoomuksen Turun aluejärjestö hallituksen varapuheenjohtaja, Turun Riennon hallituksen puheenjohtaja, Suomen Voimisteluliitto Svolin hallituksen jäsen, TYY:n edustajiston jäsen, voimisteluvalmentaja ja gradua tekevä kylteri. Saara-Sofia Sutelalla, 23, ei liene vapaa-ajan ongelmia.

Tuleeko burnout ennen kolmeakymmentä?

"Ei pelota, sillä olen oppinut organisoimaan ajankäyttöäni ja priorisoimaan asioita. Kun kaikkea ei voi tehdä, täytyy valita ,mitä tekee. En ole ylisuorittaja enkä perfektionisti, vaan tehosuorittaja."

Olet kaupungin liikuntalautakunnan puheenjohtaja. Kutsuiko Ike sinut kesällä jokavuotiseen golfturnaukseensa?

"Ei kutsunut, mutta olin Harjattulan golf-klubilla kolme kesää kesätöissä caddymasterina. Olen ollut järjestämässä niitä kisoja, kun tunsin Iken vain televisiosta. Tiskin takaa merkittäviä suhteita oli vaikea luoda, mutta kentän puolella se voisi onnistua. Minulla on ollut green card kymmenen vuotta, mutta en ole ikinä pelannut kokonaista kierrosta. Käyn pari kertaa kesässä kiertämässä puolikkaan, mutta kärsivällisyyteni ei riitä. Eikä minulla usein ole päivässä viittä tuntia vapaa-aikaa."

Olet kaupunginvaltuuston kuopus. Saatko erityiskohtelua?

"Perinteen mukaan kokoomuksen valtuustoryhmässä nuorin on piiskuri. Hänen tehtävänään on pitää huoli, että kaikki ryhmäläiset ovat paikalla, kun valtuustosalissa äänestetään. Piiskuri juoksee kahville unohtuneiden ryhmäläisten perässä. Vielä ei tätä ole tarvinnut tehdä."

Sait valtuustovaaleissa 553 ääntä. Onko sinulla saman verran kavereita Facebookissa?

 

 

"Tarkistuslaskennassa tuli vielä yksi ääni lisää. Kuntavaalit ovat kaverivaalit, mutta ei kenelläkään voi olla viittäsataa kaveria samassa kaupungissa. Tällä hetkellä minulla on yli viisisataa kaveria Facebookissa, mutta kolmesataa niistä olen saanut vaalien jälkeen. Se on mielenkiintoinen ilmiö."

Ymmärtävätkö yli 80-vuotiaat politiikkaa paremmin kuin 16-vuotiaat?

"Ainakin he ymmärtävät politiikan hyvin eri tavalla. Yli 80-vuotiailla historian vaikutus on selkeämpää. Kahtiajako on mielessä ja oma väri on itsestäänselvempi. Nuoret näkevät politiikan usein kaukaisena. Itse en ainakaan 16-vuotiaana osannut kytkeä poliittisia päätöksiä omaan elämääni. Koulussa ei opeteta puoluepolitiikkaa eikä puhuta oikeista poliittisista asioista, vain historiasta ja järjestelmistä. Politiikkaa ymmärtääkseen pitäisi ymmärtää eri puolueiden näkökulmia."

Olisitko tulevaisuudessa mieluiten kansainvälisen yrityksen johtaja, kansanedustaja vai Turun apulaiskaupunginjohtaja?

"En ole ikinä osannut sanoa mikä minusta tulee isona. Olen elänyt ilman suunnitelmia ja ajautunut eri paikkoihin. Ensi vuonna on eduskuntavaalit ja vakavasti harkitsen sitä uraa. Se tulee sopivasti valmistumisen ja työnhaun kynnyksellä."

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi