Uusi ruokatrendi #brinner siirtää aamupalan iltaan

Aamiainen on päivän tärkein ateria, joten miksei se sopisi illalliseksikin.

Kuva: Printemps / Fotolia

Aamiaisen ja lounaan hybridistä brunssista on viime vuosina tullut niin suosittu ruokatrendi, että brunssia tarjoilevat ravintolat joutuvat käännyttämään oviltaan ne asiakkaat, joilla ei ole pöytävarausta. Lauantaisin ja sunnuntaisin rynnätään brunssille yksin, kaksin, perheen tai kaveriporukan kanssa.

Nyt brunssi saa kuitenkin väistyä brinnerin tieltä. Suomestakin löytyy useita ravintoloita ja kahviloita, joista saa amiaista koko päivän.

Brinner eli aamiaisen ja illallisen yhdistelmä tarkoittaa aamiaisruokia, joita syödään illalla - tai mihin hyvänsä aikaan päivästä. Trendin uskotaan saaneen pontta siitä, että perinteinen yhdeksästä viiteen -työskentely ja päivärytmi on entistä harvinaisempaa nykypäivänä. Aamiainen on päivän tärkein ateria, mutta riippuen siitä, mitä se sisältää, voi se olla syöjälleen hyväksi tai pahaksi.

Pannukakut ja pekoni ovat luonnollisesti epäterveellisiä mihin hyvänsä aikaan päivästä, mutta hedelmät, munakkaat, täysjyvämurot ja -myslit eivät ole koskaan huono valinta. Kuten missä tahansa syömisessä, annoskoko ja raaka-aineet ovat merkityksellisiä terveyden kannalta.

Instagramissa brinner-trendin noudattajien annosesimerkkejä löytää hashtagilla #brinner.

Lähde: HuffPost UK

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi