Alman kassissa kymmeniä tulevia hittejä

Bonfire ja Karma -hiteistä tunnetun suomalaislaulajan ääni viiltää juuri oikealla tavalla.

Kuva: PME Records

Laulaja Alma on ehtinyt juuri viettää poikkeuksellisesti peräti viikon Suomessa, kunnes seuraavaksi Lontoo kutsuu. Alman puheissa maailmanvalloitus ei vaikuta suuruudenhulluudelta, haihattelulta eikä epämääräisiltä pistoilta ulkomaille. Hän ei myöskään ota liikaa paineita siitä, että media ja muut puhuvat koko ajan mahdollisesta maailmanvalloituksesta.

“Oon huomannut, että musapiireissä all around the world puhutaan meikästä”, Alma sanoo osoittaen itsevarmuutensa sekä sen, että reissut maailmalle ovat jo tarttuneet kieleen.

“Mä en hirveästi ajattele päivää pidemmälle. Tunnen onnistuneeni jo nyt. On hyvä fiilis, saan tehdä keikkoja ja suunnittelen Euroopan kiertuetta. Ne asiat tekee mut tosi onnelliseksi. En oikein osaa elää muuten kuin tässä hetkessä.”

Niin kuin parikymppisen nuoren pitääkin.

“Uskon, että se on ainoa tapa selviytyä. Tää ois muuten hektistä ja vähän liikaa. Ei pidä ottaa itsellensä niitä paineita, mitä muut saattaa asettaa.”

Alman uran kannalta merkittävin tähänastinen käänne oli kohtaaminen biisinkirjoitusleirillä saksalaisen Pascal Reinhardtin kanssa. Reinhardtin kautta aukesi tie Saksaan, missä Alma breikkasi kesän aikana Bonfire-yhteisbiisillä tuottaja Felix Jaehnin kanssa. Kyseistä biisiä on kuunneltu kymmeniä miljoonia kertoja Spotifyssa ja se on komeillut Saksan radiolistan ykkösenä.

Maailmanlaajuista mainetta laulaja on saanut nousemalla Elton Johnin valintojen joukkoon herran omassa radio-ohjelmassa Karma-biisillä sekä päätymällä Rion olympialaisten DJ:n soittolistalle Bonfire-kappaleella.

Alma on ravannut ulkomailla ahkerasti. Hän solmi toukokuussa levytyssopimuksen Saksan Universalin kanssa ja sen kautta aukesi tie myös USA:n ja Ison-Britannian markkinoille.

“Kun lähdimme hakemaan ensimmäistä levytyssopimusta Saksasta, niin ei me tiedetty millaista kiinnostusta siellä on. Kaikilla isoimmilla levy-yhtiöillä olikin diilit pöydillä ja niitä vielä isonnettiin.”

USA:n vastaanotosta oli peloteltu, mutta turhaan. Sielläkin Alma upposi levy-yhtiön setien ja tätien voipurkkiin kuin lämmin veitsi.

“Oon tehnyt ympäri maailmaa työtä tuottajien kanssa. Hetki sitten olin pari viikkoa Losissa tekemässä noin kymmenen biisiä. Olen käynyt Berliinissä nyt 15–20 kertaa ja lisäksi vieraillut Lontoossa, Oslossa ja Tukholmassa. Siinä on jäänyt paljon kouraan.”

Paljon kontakteja, paljon oppia ja etenkin paljon uusia biisejä, joita tällä hetkellä odotellaan kieli pitkällään. Lokakuun lopussa ilmestyy Alman EP, eikä sitä varten ole biiseistä pulaa, sillä valmiina on jo 30-40 kappaletta. Tarkoituksena ei ole istua valmiin tuotannon päällä, vaan laittaa uutta matskua ulos tasaiseen tahtiin. Artistin itsensä mukaan ensisinkku Karma oli vasta alkusoittoa.

“Kaikissa biiseissä on hyvä meininki. Karman julkaisuhetkellä teimme tietoisesti niin, ettei parasta biisiä laitettu heti ulos. Tiedän tapauksia, joissa on tehty niin ja sitten ei pystytäkään lunastamaan uusiin biiseihin liittyviä odotuksia.”

Alma vaikuttaa itsevarmalta nuorelta artistilta, joka tietää, miten haluaa urallaan edetä ja  mitä haluaa olla. Langanlaihan silikoniblondin muottiin artistia ei saa, mutta sellaisen muotin tarvitsevatkin artistit, joilla ei ole muuta annettavaa. Almalla on. Valloittavan ja välittömän persoonan lisäksi hänellä on ääni, jonka puolesta monet varmaan tappaisivat. Se on kireä, mutta vaivaton. Vahva, mutta välittää myös herkkiä sävyjä. Se on saundi, joka sopisi loistavasti esimerkiksi Major Lazerin tai muiden huipputuottajien biiseihin.

“Monet ovat sanoneet, että joku siinä on mikä säväyttää. Jotain erikoista, joka pistää ja uppoaa jollain tavalla ja saa uskomaan, mitä tää tyttö sanoo”, Alma kertoo äänensä saamasta palautteesta.

Tulevalla EP:llä Alma haluaa esitellä uusia puolia itsestään, eikä jumittua yksipuoliseen poppimuottiin. Luvassa on muun muassa tunnelmointia henkilökohtaisen idolin Amy Winehousen jalanjäljissä.

“Varmasti joukossa on ihmisiä, jotka ei lämpeä joillekin biiseille. Uskon, että kaikista biiseistä kuitenkin kuuluu, että ne on tehty sellaisiksi, miltä haluan kuulostaa. Aitouden kuulee ja sen, että tykkään laulaa sellaista musaa.”

Entä ehtiikö Alma maailmanvalloitukseltaan tekemään vielä asioita, joita parikymppiset normaalisti tekevät?

“Olin esimerkiksi just Bassline-festareilla, jonka jälkeen laulettiin karaokea kavereiden kanssa Erottajalla. Tykkään käydä keikoilla ja jos seuraava päivä on vapaa, tykkään myös juhlia. Se on suomalainen tapa, josta diggaan ja se on mulle tärkeää. Krapulassa en menisi mihinkään, mutta jos on vapaata, tykkään kyllä bailata.”

2 kommenttia

silikoniblondi

20.9.2016 18:17

Alma on aivan mahtava! Seuraavan osion olisi kuitenkin voinut jättää pois artikkelista: "Langanlaihan silikoniblondin muottiin artistia ei saa, mutta sellaisen muotin tarvitsevatkin artistit, joilla ei ole muuta annettavaa." Miksi artistin ulkonäköä on aina kommentoitava? Alma näyttää mahtavalta. "Langanlaihat silikoniblondit" on kaiken lisäksi helvetin kulunut, naisia alentava ilmaisu.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Down2EarthToo

25.9.2016 13:48

Ihan hienoja biisejä! Tykkäsin etenkin tuosta Karmasta! Aivan kansainvälistä kamaa! Harmi tosin, että ulkonäöllisesti Alma on aivan liian lihava. Mikään langanlaiha ei pidä olla ikinä tavoite vaan ihan normaali terve kroppa. Tuo tyypillinen ns. suomi-siideri-sohva-sipsi-Hesburger-liikunnanpuute-lihavuus on epäterveellistä, halveksittavaa, itsekontrollin ja kunnianhimon puutetta. Tsemppiä hyvien biisien tekoon jatkossa sekä myös parempiin elämäntapoihin!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi