Elokuvissa: Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille

Tim Burtonin uusin leffa on aikuisten lastenelokuva, joka juhlii ihmisten outouksia. City tapasi elokuvan näyttelijöitä Lontoossa.

Jake (Asa Butterfield) ja Emma (Ella Purnell) löytävät toisensa orpokodista.
Jake (Asa Butterfield) ja Emma (Ella Purnell) löytävät toisensa orpokodista.

Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille on Tim Burtonin uusin fantasiaseikkailu, joka kertoo erikoisten lasten orpokodista. Elokuvan pääosassa on Jacob, poika, jolla on erikoinen kyky nähdä hirviöitä. Kuolevan isoisänsä vihjeiden perusteella Jacob löytää orpokodin ja joukon lapsia, jotka ovat yhtä eriskummallisia kuin hän itse. Heidän joukossaan on muun muassa näkymätön lapsi ja lapsi, jolla on suu takaraivossa. Jacob ihastuu Emmaan, joka pystyy manipuloimaan ilmaa. 

"Jake on lapsista ehkä tavallisin", Jacobin näyttelijä Asa Butterfield, 19, kertoo Lontoossa elokuvan lehdistötilaisuudessa.

"Hän joutuu tilanteeseen, joka on uusi ja ihmeellinen ja jännittävä. Siihen on helppo samaistua, sillä meille on kaikille käynyt joskus niin."

Butterfieldin mielestä yksi elokuvan koskettavimmista teemoista on hyväksyntä. Ei ole helppoa tulla hyväksytyksi uudessa porukassa tai tilanteessa, oli sitten tavallinen tai erilainen. Elokuva kertoo toisaalta voimauttavan tarinan erilaisuudesta ja toisaalta siitä, että on ihan ok haluta olla kaltaistensa joukossa, jos kokee muilta syrjintää.

"Tämä on lasten elokuva, mutta aikuisten elementeillä. Sitä paitsi lasten elokuvat ovat nykyään niin pelottavia, että ne sopivat hyvin myös aikuisille", kertoo Emmaa näyttelevä 20-vuotias Ella Purnell.

"Kukaan meistä ei ole normaali tai tavallinen. Omat erikoisuudet täytyy oppia hyväksymään ja syleilemään niitä", Purnell sanoo. 

Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille perustuu amerikkalaiskirjailija Ransom Riggsin kirjoittamaan samannimiseen young adult -genren kirjaan. Kirja sisältää vanhoja, omalaatuisia valokuvia, joiden ympärille Riggs tarinan rakensi. Kuvien alkuperä on suurelta osin tuntematon, sillä ne ovat pääasiassa löydettyjä, ja siksi juuri niin erikoisia ja kiehtovia.

"Erilaisuus on voimaa. Kaikkien pitäisi olla ylpeitä siitä, mitä he ovat", orpokodin pitäjää, neiti Peregrineä näyttelevä Eva Green kertoo.

"Olkaa outoja!"

Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille elokuvateatterissa 30.9. alkaen.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi