G Livelab suunnittelee toimintaa myös Tampereelle

Livelaboratorio Oy:n ehdotus voitti Tampereen kaupungin järjestämän tarjouskilpailun, jossa etsittiin kulttuuritoimintaa vanhaan arvorakennukseen.

Kuva: Tiia Monto / Wikipedia (cc)

Tampereen kaupunki etsi viime marraskuussa avoimella tarjouskilpailulla uutta toimintaa historialliseen, punatiiliseen arvorakennukseen Vanhan kirjastotalon puistossa Tammerkosken rannalla. Livelaboratorio Oy:n G Livelab Tampere -suunnitelma voitti tarjouskilpailun.

Kyseessä on yksi Tampereen upeimmista rakennuksista, joka toimi ennen kirjaston lehtilukusalina. Se tunnetaan myös Frenckellin vanhana pannuhuoneena. Tilaan haluttiin pitkäaikainen toimija, joka edistäisi alueen kulttuurielämää ja kehittäisi tapahtumaympäristöä paitsi toiminnallaan, myös investoinneilla.

Livelaboratorio Oy on Suomen Muusikkojen Liitto ry:n yritys, joka käynnisti livemusiikki- ja tapahtumatila G Livelabin toiminnan Helsingin keskustassa viime syksynä. Nyt Tampereen kaupungin tilakeskus esittää vuokrasopimuksen tekemistä Livelaboratorio Oy:n kanssa siten, että vuokrasopimus alkaisi ensi syksynä ja kestäisi vähintään kymmenen vuotta. Vanhan kirjastotalon puistossa sijaitsee myös Laikunlava, joka on legendaarisen Tammerkosken sillalla -tapahtuman näyttämö ja monipuolisten kesätapahtumien estradi. 

"Olemme tyytyväisiä, että Tampereen kaupungin valinta osui Livelaboratorioon", kertoo Suomen Muusikkojen Liiton ja Livelaboratorion hallituksen puheenjohtaja Ahti Vänttinen.

"Vielä on kuitenkin pitkä matka kuljettavana ennen kuin hankkeen toteutuminen on varmaa, sillä rakennus on vanha ja vahvasti suojeltu. Ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista selvitämme tilan peruskorjaustarpeet sekä neuvottelemme museoviraston ja kaupungin kanssa muutostöiden toteuttamisesta. Jos valmistelut etenevät odotetusti ja tarvittavat päätökset saadaan tehdyksi, vuokrasopimus voidaan allekirjoittaa syksyyn mennessä. Tällöin toiminta voisi mahdollisesti käynnistyä keväällä 2018 samoihin aikoihin Vanhan kirjastotalon kanssa."

No mitä tilaan sitten tulisi? Suunnitelman mukaan G Livelab Tampere olisi akustispainotteisen musiikin klubi, tapahtumatila ja pop up -myymälä, joka täydentäisi ja koordinoisi Vanhan kirjastotalon puiston olemassa olevaa ja tulevaa kulttuuritarjontaa yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. Pohjakerroksessa sijaitsisi korkealaatuisia harjoitustiloja ammattitaiteilijoille, pääkerroksessa kahvilaravintola ja baari. Ruokaa ei tilassa kuitenkaan valmistettaisi, mutta asiakkaat voisivat tilata ruokaa lähiravintoloista kännykkäsovelluksella.

Kuulostaa hyvältä – toivottavasti suunnitelma toteutuu!

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi