Joko nyt, Saara Aalto?

Suomalaislaulaja vaikutti Simon Cowellin johtaman brittien X-Factor-raadin.

Saara Aalto on tuttu lähes kaikille suomalaisille. Suuri osa laulukilpailujen katsojista on ihastellut useaan otteeseen Aallon puhdasta ja vahvaa ääntä. Hän oli jo 2007 kolmen parhaan joukossa Talent Suomi -kilpailussa, 2011 toinen Suomen euroviisukarsinnoissa, 2012 toisena The Voice of Finland -ohjelmassa ja 2016 toisena Uuden Musiikin Kilpailussa. Neljästä sooloalbumista yksi on tehty kokonaan kiinan kielellä, jotta Aalto saisi uusia markkinoita auki äänelleen.

Toistaiseksi suuri läpimurto on jäänyt Aallolta kuitenkin puuttumaan. Usein kuulee sanottavan, että ääntä kyllä löytyy, mutta homma jää kiinni persoonasta. Persoona saattaa kuitenkin näyttäytyä uudessa ympäristössä uudella tavalla ja tätä toivomme myös brittien X-Factor-kisaan lähteneen Aallon kohdalla.

Sunnuntai-iltana lähetetyssä X-Factor-karsinnassa oli Aallon vuoro näyttää osaamisensa. Aallon valitsema Sian Chandelier antoi laulajalle mahdollisuuden väläyttää äänensä voimaa ja nimekäs tuomaristo oli myyty esityksen jälkeen. Nicole Scherzinger oli haltioissaan ja ilmoitti olevansa valmis twerkkaamaan Aallon kunniaksi. Samoin tiukkana arvostelijana tunnettu Simon Cowell heltyi kehumaan Aaltoa.

“Laulussasi oli kohtia, joissa todella osuit isoihin nuotteihin ja ajattelin, että tyttöhän on hyvä, hänellä on sielua. Ehkä tarvitset vain alustan esiinnousullesi”, Cowell sanoi tyytyväisenä näkemäänsä.

Ehkä Suomessa ikuiseksi kakkoseksi tuomittu Aalto tarvitsee isomman areenan voittaakseen ja hän palaa laulukilpailujen voittokantaan 18 vuoden tauon jälkeen. Vuonna 1998 hän nimittäin voitti Kotkan Meripäivien laulukilpailun 11-vuotiaana omalla sävellyksellään.

Brittien X-Factor jatkuu seuraavaksi erilaisten haasteiden värittämällä leirityksellä, sen jälkeen kilpailijat jaetaan ryhmiin ja suorat lähetykset käynnistyvät lokakuussa. Alun perusteella Aalto tulee olemaan mukana vielä livelähetysten startatessa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi