Martinlaakson asema koristellaan katutaiteella

Kyllä Vantaalla osataan.

Kuva: igor/Fotolia

Katutaideprojekteistaan jo aiemmin kuuluisa Vantaa saa jälleen uuden teoksen kaupunkilaisten ja vierailijoiden ihasteltavaksi. Vantaalta on viime aikoina kuultu erityisen paljon inspiroivia katutaideuutisia, sillä kaupungissa käynnistettiin keväällä katutaiteen suurhanke Seinähullu Vantaa. Vantaan taidemuseo Artsin ja Street Art Vantaan yhteishanke tuo kahden vuoden aikana Vantaalle muun muassa kaksitoista suurta seinämaalausta.

Maanantaina 3. heinäkuuta Martinlaakson asema alkaa peittyä uuteen ilmeeseen, kun asemaa tulee maalaamaan yhteensä yhdeksän taiteilijaa. Suurin osa rakennuksen betonipinnoista ulkona ja sisällä maalataan musiikkiaiheisella katutaideteoksella.

Julkisivuista huolehtivat Jukka Peltosaari ja Matti Kuusilehto. Sisätilojen porraskaiteet taiteilevat Juulia Markko ja Verna Tervaharju. Alikulkutunnelin seinät hoitavat Hende ja Deos. Laiturialueella suuriin betoniseiniin maalaavat Laura Lehtinen ja Essi Ruuskanen ja penkit tulevat olemaan Jesse Pasasen käsialaa. Tyylilajeja on kuvataiteesta graffitiin ja kuvituksesta katutaiteeseen ja aseman jokaisesta teoksesta tuleekin erilainen, tekijänsä näköinen.

Yhtenäinen ilme saadaan aikaiseksi yhteisellä, uudesta ostarista inspiraationsa saaneella väripaletilla sekä musiikkiteemalla "Urbaani Sinfonia". Jokainen taiteilija on saanut oman klassisen musiikin termin, kuten esimerkiksi Legato, Dolce tai Accelerando, jota hän saa saa tulkita terminä vapaasti. Musiikkiteemalla halutaan juhlistaa konserttisali Martinuksen paikallista musiikkikulttuuria, ja luoda erilaisten tyylien kautta Martinlaaksolle omaleimainen ja täysin ainutlaatuinen asema. Kokonaisuuden kapellimestarina toimii Street Art Vantaa, joka on kuratoinut aseman taiteilijat.

Toive aseman uudistuksesta on tullut esille Martinlaakson asukasyhdistyksen kautta, Myyrmäen aseman esimerkin innoittamana. Teoskokonaisuus parantaa aseman käyttäjäkokemusta ja nostaa tilan profiilia.

Maalaus kestää kolme viikkoa, 3. - 21.7. Taiteilijat ovat paikalla porrastetusti, niin että jokaisena arkipäivänä on joku maalaamassa, mutta kaikki eivät maalaa samanaikaisesti. Tarvittaessa maalataan myös viikonloppuisin. Ohikulkijat ovat tervetulleita ihailemaan taiteilijoiden työskentelyä paikan päälle. Aseman käyttäjille pystytetään selkeät ohjeet laiturialueella sekä lipunmyyntihallissa, jotta matkustajat osaavat varoa tikkaita, nostimia ja märkää maalia.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi