Saimaan Juomatehtaan olut naapurimaan markkinoille

Juomatehdas vie ensimmäisenä suomalaisena panimona Oktoberfest-oluen Ruotsin olutmarkkinoille.

Kuva: Syda Productions / Fotolia

Saimaan Juomatehdas lähti valloittamaan naapurimaamme olutmarkkinoita. Brewer's Special Oktoberfest -olut on nyt myynnissä yli kahdessasadassa Systembolagetin alkoholimyymälässä ympäri Ruotsia. Systembolaget myy olutta reilut 230 miljoonaa litraa vuodessa, mikä on noin 25-kertainen verrattuna Suomen Alkon olutmyyntiin.

Kauppa otti tämänsyksyiseen Oktoberfest-valikoimaansa pääasiassa ruotsalaisia ja saksalaisia oluita, mutta suomalainenkin mahtui mukaan. Kuparinpunertava ja pehmeän maltainen lager vietiin Ruotsin markkinoille yhteistyössä suomalaisomisteisen Servaali Ab:n kanssa. Ensimmäisen myyntiviikon lukemien perusteella Ruotsin kuluttajat ovat ottaneet mikkeliläisoluen erittäin hyvin vastaan.

Olutta kuvaillaan maltaiseksi, ruisleivälle ja appelsiinimarmeladille vivahtavaksi sekä yrttimäiseksi. Maltilliset katkerot ja tasapainoisen pehmeä suutuntuma seuraavat hyvin klassista oktoberfest-tyyliä.

Saimaan Juomatehtaan toimitusjohtaja Jussi Laukkanen näkee Ruotsin markkinat houkuttelevana viime vuosina voimakkaasti kasvaneelle Saimaan Juomatehtaalle.

"Viennin aloittaminen Ruotsiin tukee kasvutavoitteitamme. Emme tässä vaiheessa näe tarvetta lähteä vientiponnisteluissamme merta edemmäs kalaan. Erittäin kilpailluille markkinoille ei yksittäisen pienpanimon ole helppo päästä, mutta kuten esimerkkimme osoittaa, yhteistyössä on tässäkin tapauksessa voimaa. Useamman vuoden kestänyt systemaattinen yhteistyö Servaalin kanssa alkaa tuottaa hedelmää, ja tuloksena olemme nyt saaneet pään auki Ruotsiin viennille. Tavoitteena on ilahduttaa ruotsalaisia laatujuomien ystäviä myös jatkossa Suomen palkituimmilla oluilla – ja miksei myös aidoilla siidereillä", Laukkanen sanoo.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi