Steve'n'Seagulls Go America! Suomalaisten listaykkösbanjo nakuttaa 16 keikkaa 16 päivässä 16 kaupungissa

Steve'n'Seagulls otti Billboardin Bluegrass-listan ykköspaikan juuri ennen Yhdysvaltojen kiertuettaan.

Jyväskyläläisbändi Steve'n'Seagulls on vakuuttanut amerikkalaisyleisön tuoreella albumillaan. Yhtyeen Brothers in Arms -levy rynni Yhdysvalloissa Billboard-listan Bluegrass-kategorian ykköseksi julkaisuviikollaan.

Steve´n´Seagulls nousi maailmanlaajuiseen tietoisuuteen AC/DC:n Thunderstruck-coverilla, jota on katsottu Youtubessa jo 28 miljoonaa kertaa. Siitä lähtien metalli- ja rockklassikoiden bluegrass-versiot ovat saaneet tasaiseen tahtiin faneja ja videot miljoonia katselukertoja.

Yhtyeen keikkatahti vastaa banjon vimmaisuutta biiseissä. Viime vuonna listalle kertyi 160 keikkaa ja tänä vuonna kasaan tulee ainakin 140. Parhaillaan bändi aloittelee Yhdysvaltojen kiertuettaan New Yorkissa ja Suomen yleisön eteen bändi palaa lokakuussa. Brooklynin Knitting Factorylta starttaavalle Amerikan valloitukselle mahtuu 16 keikkaa yhtä moneen päivään yhtä monessa eri kaupungissa. Bändin mukaan kiertue ei ole kultakaivos, mutta hyvä näyttäytymisen paikka. Reissu, jolle on varmasti mukava huikean listamenestyksen vanavedessä.

"Eihän jenkkikiertäminen lyö leiville, mutta jos siellä haluaa jalansijaa, pitää mennä ja keikkailla. Pikkuhiljaa haetaan kasvua. Mehän olemme kuitenkin onnekkaassa asemassa, että esiintymisiä riittää. Yhdysvalloissa on valtava määrä bändejä, ja keikkapaikkoihin on hirvittävä tunku", yhtyeen laulaja-kitaristi Tomi Tajakka sanoi Savon Sanomien haastattelussa.

Ainoa kysymys kuuluu, onko USA valmiina keskisuomalaiselle läskibassolle ja banjon nakutukselle? 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi