Fair Made Finland: vastuullisten tuotteiden myyntitapahtuma lauantaina

Konepajan Brunossa on viikonloppuna vastuullisten suomalaisbrändien markkinat. Tapahtuma on osa kansainvälistä vaatevallankumousta.

Kuva: Kuula + Jylhä

Konepajan Brunossa järjestetään lauantaina vastuullisten tuotteiden myyntitapahtuma Fair Made Finland. Markkinat ovat osa kansainvälistä vaatevallankumousviikkoa, joka herättelee kuluttajat miettimään ja ottamaan selvää, missä ja miten heidän vaatteensa on tehty. Fair Made Finland on järjestänyt myyntitapahtumaa jo vuodesta 2014.

"Alunperin perustimme Fair Made Finlandin inspiroituneina kansainvälisestä vaatevallankumousliikkeestä ja Rana Plazan vaatetehdasonnettomuudesta, josta se sai alkunsa", kertoo Kisse Qvick, yksi Fair Made Finlandin perustajista.

"Vaatetusala on haastava ala toimia, ja haluamme tukea vastuullisesti toimivia yrittäjiä alalla Suomessa."

Fair Made Finland on järjestetty joka vuosi vaatevallankumousviikon yhteydessä ja kerran myös sen ulkopuolella. Qvickin kokemuksen perusteella vastuullisuus on lisääntynyt vuosien varrella.

"Nuorilla suunnittelijoilla alkaa olla itsestäänselvyys, että vastuullisuus otetaan huomioon suunnittelussa ja arvoissa. Vastuulliset toimijat eivät tavoittele pelkästään voittoa, vaan tekevät kestäviä tuotteita niin, että työntekijät saavat sopivan palkan."

Qvick vinkkaa kolme tärppiä, jotka Fair Made Finlandissa kannattaa tsekata.

"Lapsiperheille ja lemmikinomistajille kiinnostava yritys on tiiApii, joka tekee tiipiitelttoja. Minimalistisia, androgyynejä unisex-vaatteita valmistava Nomen Nescio on mielenkiintoinen, tyylikkäästi brändätty merkki, jolla näen kansainvälisen menestyksen mahdollisuuden. Se kuvaa myös yhteiskunnan kehitystä siinä, että jako sukupuoliin ei ole tarpeellista. Haldin on puolestaan hauska merkki, joka on vasta perustanut nettikaupan. Haldinin neuleiden ja korujen muotokieli on leikkisää ja sarjakuvamaista."

Ja jos nälkä yllättää kesken ostosten, on paikalla kolme ruokarekkaa: kasvisruokaa tarjoileva SoiSoi, iranilaisia herkkuja myyvä Food Truck ja libanonilainen ruokarekka Mezame. 

"Baari on myös auki", Qvick muistuttaa. 

Fair Made Finland, Konepajan Bruno 29.4. klo 10-15. Lapset ja eläimet ovat myös tervetulleita!

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi