Kuultua

Helsingin ravintolauutiset

Duudsonit Amarilloissa

Duudsonit ravintolassa. Jääkö luu taas käteen?
Duudsonit ravintolassa. Jääkö luu taas käteen?
Amarillon Pirullisten bileiden vetäjinä toimivat Extreme Duudsonit. Jokaisessa Amarillo-kaupungissa on kisailtu Duudsonien ideoimissa "Fear Factor" -lajeissa ja Helsingissä ratkeaa kisan lopullinen voittaja perjantaina 27.2.

Voittajapari lähtee bilematkalle Prahaan.

Kanaruoka käy kaupaksi
1990-luvulla suosituimpia ravintolaruokia olivat pitsat, pihvit ja leikkeet. SHR:n teettämän tutkimuksen mukaan suosituin ateria on nyt hampurilainen ja vahvassa nousussa ovat myös kana- ja muut linturuoat sekä kasvisruoat. Pitsan markkinaosuus on pudonnut kymmenessä vuodessa puoleen.

La Bodegan seuraksi klubi
Copacabanan tiloihin aukeaa vaiheittan kolme eri ravintolayksikköä. Ensimmäiseksi avattiin espanjalaistyylinen illallisravintola La Bodega. Myöhemmin alakertaan aukeaa myös klubi.

Chico´s Itäkeskus remontissa
Itäkeskuksen Chico´sia remontoidaan. Ravintola saa uuden ilmeen ja lisää neliöitä. Paikka avataan laajennettuna 13. helmikuuta. Ketjulla on pääkaupunkiseudulla 10 ravintolaa.

Kappeli saa haastajan
Tähtikokki Hans Välimäki avaa Palace Ravintoloiden kanssa kesällä yli 300 asiakaspaikan brasserien. Cityn tietojen mukaan kyseessä on Alexander Nevskin ja Havis Amandan muuttaminen kaksikerroksiseksi ravintolaksi. Näin naapurin Kappeli saa kovan haastajan. Maaliskuussa keittokirjan julkaiseva Välimäki jatkaa myös Chez Dominiquessa, jonka henkilökunta on viime viikkoina vaihtunut kiivaasti.

Viinimessut Rexissä

Lähes 30 viinitalon edustajat maistattavat viinejään Bio Rexin aulassa, Lasipalatsissa lauantaina 31.1. klo 11–16. Viiden maistiaisen hinta on viisi euroa. Paikalla on mm. maineikas espanjalainen Bodegas Aalto. Tapahtuman järjestää viinitukkuri SkyCellar eikä tilaisuuteen ole sisäänpääsymaksua.

Tietovisailua Rocksissa

Jussi kysyy kummia.
Jussi kysyy kummia.
On the Rocksissa kisataan joka maanantai 2–4 hengen joukkuein tietokilpailussa, jossa aihealueina ovat musiikki, urheilu, viihde, historia, maantieto ja kulttuuri. Kisa alkaa kello 22 ja juontajina toimivat mm. Jussi Ahde ja Tea Khalifa.

Bliniviikot käynnissä
Blineillä herkutellaan tähän aikaan vuodesta useissa kaupungin ravintoloissa. Esimerkiksi Hullussa Kukossa viikot jatkuvat 7:nteen helmikuuta saakka. Tarjolla on perinteisiä tattariblinejä useilla eri lisukkeilla.

Pohjois-Italian juhlaa
Korkeavuorenkadun Frescorantessa vietetään venetolaista juhlaa tiistaina 3.2. Juhlinnan kohteena on 650-vuotias pohjoisitalialainen viinitalo Serego Alighieri. Viiden ruokalajin menu (viineineen 100 ¨) sisältää mm. hummeririsottoa, etanatryffeliraviolia ja paahdettua ankanrintaa. Viineistä kertoo omistaja Masin kaupallinen johtaja Daniel Block.

Belgian oluita
Ruoholahden One Pintin krouvari Markku Korhonen on käynyt kuorma-autoineen belgialaisissa panimoissa ja tarjoilee matkalla löytyneitä olutharvinaisuuksia 2.2. käynnistyvällä Belgia-viikolla. Belgian oluet ovat vahvasti esillä myös Carelian helmikuun olut- ja viinimenussa. Perjantaina 6.2. viiden ruokalajin menu (juomineen 69 ¨) sisältää myös alustukset oluista ja viineistä.

Sipuli liekittää
Sipulin keittiö muistaa Tapio Laineen johdolla ranskalaisen keittiön suuria miehiä. Helmikuun aluksi juhlistetaan nimikkojuuston saanutta Brillat-Savarinia (1755-1826). Neljän ruokalajin menu (82 ¨) huipentuu juuston jälkeen liekitettyyn savariiniin. Ravintolasalissa kiertää viikkojen aikana kaksi liekitysvaunua, joissa osa annoksista valmistuu pöytien ääressä.

1 kommentti

teemu_b1

1.4.2006 21:42

komiat pärjää aina!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi