Maista Porvoon ravintolahelmet samalla kertaa

Smaku – Taste of Porvoo tarjoilee elokuun lopussa viiden euron annoksina pilkahduksen kaupungin kovatasoiseen ruokakulttuuriin.

Smakussa mukana myös Meat Districtin iloiset Samuli Wirgentius (vas.) ja Riku Stenros.
Smakussa mukana myös Meat Districtin iloiset Samuli Wirgentius (vas.) ja Riku Stenros. Kuva: Meat District

Porvoo on noussut viime vuosina Suomen ehdottomasti kiinnostavimpien ravintolakaupunkien joukkoon. Vain puolisen tunnin ajomatkan päästä Helsingistä löytyy iso nippu laadukkaita ravintoloita, joista liian moni on toistaiseksi tuntematon suurelle, kaupungin ulkopuoliselle yleisölle. Tähän pyritään saamaan muutos, kun Smaku – Taste of Porvoo -ruokafestari rantautuu kaupunkiin ensimmäistä kertaa elokuun lopulla.

15.–27. elokuuta järjestettävä Smaku kerää yhteen Porvoon kiinnostavimpia ravintoloita tarjoamaan parin viikon ajan kiinnostavia makupaloja. Viiden euron hinnalla irtoavat annokset pyrkivät tiivistämään jotain oleellista sitä tarjoilevasta ravintolasta. Jokainen ravintola toteuttaa maisteluversion vähintään yhdestä lämpimästä tai kylmästä alku-, pää- tai jälkiruoka-annoksesta.

Yleisö voi äänestää tapahtuman puitteissa omia suosikkiannoksiaan. Samalla käydään leikkimielinen kilpailu parhaasta annoksesta: yleisöäänestyksen tulosten ja asiantuntijaraadin valintojen pohjalta valitaan Porvoon Makuaarre 2016.

Smaku huipentuu yhteiseen ruokajuhlaan Moon River Porvoo -kaupunkitapahtuman yhteydessä lauantaina 27.8. Kulttuuritalo Grandissa, missä kaikki ravintolat maistattavat parhaimpia maisteluannoksiaan samassa paikassa.

Lopulliset annokset julkaistaan elokuussa, mutta Uusimaa-lehden artikkelista saa esimakua siitä, mitä tuleman pitää. Luvassa on ainakin ravintola Kannonnokan villisikaa, Zum Beispielin haukiskagenia sekä Haikon kartanon uuniomena-moussea jälkkäriksi.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi