Mene: Electro Swing Summer Jam -bileet

Hakaniemenrannassa järjestettävä ilmaistapahtuma pistää raajat liikkumaan swingin, jazzin ja EDM:n johdatuksella.

ESCF:n tapahtuma keväällä 2016.
ESCF:n tapahtuma keväällä 2016. Kuva: Otto Valdemar

Suomessa electro swing musiikkigenrenä on vielä tuntematon monille korvapareille. Muualla Euroopassa genre on saavuttanut tunnistettavamman sijan musiikkilajien riveistä, mutta miksei Suomessa? Sitä ihmetteli tapahtumajärjestäjä ja levyseppä Esa Louko, joka vuoden alussa perusti Suomen oman EDM-swingin puolesta toimivan kollektiivin: Electro Swing Collective Finlandin.

Tänä lauantaina 27. elokuuta Louko yhdessä tuottaja Jenni Korennon kanssa järjestävät ESCF:n historian toisen tapahtuman: ESCF Summer Jam -bileet. Tapahtumalle on varattu paikka Hakaniemenrannassa, jonka kaunis maisema tuo loppukesän puistojuhliin aurinkoiset vivahteet. Tapahtuma on maksuton ja ikärajaton.

Kyseiseen musiikkityyliin yhdistetään vahvasti 1920- ja 1930-luvut, jotka olivat swingin kulta-aikaa. Muita yhdistettäviä vaikutteita ovat jazz, vintage, sirkus ja nykyajan elektromusiikki. Kuuluisia electro swingin tekijöitä ovat muun muassa Parov Stelar ja kymmenen vuoden takainen G-Swing. Suomesta ei vielä toistaiseksi ole noussut genren huipputähteä.

"Electro swingiä aika vähän missään soitetaan, ja halusimme tarjota ilmaisen mahdollisuuden tutustua musiikkilajiin. Tapahtuma on keskeisellä paikalla Hakaniemessä, joten sinne voi vaikka sivusilmällä tulla tsekkaamaan mistä on kyse", kertoo ESCF:n isähahmona ja päätuottajana toimiva Louko.

Tyylilaji on ennen kaikkea hauskaa musiikkia, jota ei voi ottaa vakavasti. Sen positiivinen sävellaji ja nopea tempo saavat kuuntelijat hyvälle tuulella ja tottakai swingaamaan. Kunhan lauantaina muistaa katsoa mihin jalat vievät, ettei vahingossa swingaa itseään veteen.

Paikalla soittavat Suomen piireissä genreä edustavat DJ:t Mack The Producer, Katum8, DHS, TotalFatal, Breik ja Kryptine, sekä itse illan isäntä ja emäntä: DJ:t E'sUp ja Korento. Musiikki rannassa soi kello kahdesta kymmeneen.

"Puistobileiden myötä haluamme ennen kaikkea saada electro swingin enemmän ihmisten tietoisuuteen ja haluamme, että kollektiivimme kasvaa kiinnostuneiden myötä. Genreen ihastuneet voivat hakea mukaan kollektiiviin", Louko ilmoittaa kasvattavansa rivejä.

Summer Jam on osa Helsingin kaupungin Rantakesä 130 kilometriä -hanketta, joka edesauttaa vapaampaa kulttuurituotantoa. Hanke mahdollisti rantojen varaamisen oman tapahtuman järjestämiseksi.

"Kuulimme Rantakesästä ja kiinnostuimme ryhmän kanssa heti. Saimme hyvän mahdollisuuden järjestää virallisen puistotapahtuman pienellä varoitusajalla, ja vieläpä keskustassa. Tärkeintä meille on, että pääsemme soittamaan yleisölle musiikkia ennen kuin kesä on ohi", sanoo Louko.

Tapahtumapaikalle pystytetään telttoja ja kahvila, jossa on myynnissä muun muassa mustikkapiirakkaa, kahvia ja makkaraa.

"Lauantaina saatetaan nähdä myös tanssiesityksiä ja sirkusta", Louko vinkkaa.

ESCF Summer Jam lauantaina 27. elokuuta kello 14-22, Hakaniemenrannassa. Tapahtuma on maksuton.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi