Mene: Helsingin sarjakuvafestivaalit 2016

Pohjoismaiden suurimman sarjakuva-tapahtuman teemana on tänä vuonna Ranska, hip hop ja matkat.

Kuva: Studio Stoks / Fotolia

Helsingin sarjakuvafestivaalit ovat perinne. Tämän vuoden sarjisfestari onkin järjestykseltään jo 31. kerta. Ensimmäisiä sarjakuvafestareita vietettiin vuonna 1979 ja siitä asti tapahtuma on järjestetty lähes joka vuosi. Puhekuplilla varustetut stripit ja albumit kerääntyvät yhdeksi isoksi tarjonnaksi Musiikkitalon ja Kiasman välissä sijaitsevalle Kansalaistorille 2.-4. syyskuuta. Tapahtumaan on tuttuun tapaan vapaa pääsy.

Kolme päivää kestävän comic-tapahtuman teemana on Ranska, hip hop ja matkat. Paikalla on myös sarjakuvafestarien historian ensimmäinen festivaalikummi - räppäri Paleface, joka itsekin rakastaa sarjakuvia. Muita kotimaisia paikalla olevia vieraita ovat muun muassa Kasper Strömman ja vuoden 2016 festivaalitaiteilijaksi nimitetty Kaisa Leka, joka suunnitteli festareiden teemaa varten Nicki Minaj -hiphophiiren.

Festareiden kunniavieraaksi saapuu pittsburghilainen vaihtoehtosarjakuvan tekijä Ed Piskor, jonka luetuimpia teoksia ovat mustalla huumorilla terästetyt Deviant Funnies ja Isolation Chamber -sarjakuvat. Piskor on viime aikana saanut näkyvyyttä Hip Hop Family Tree -sarjastaan, joka dokumentoi hip hop -kulttuurin historian vaiheita. Se ylsi New York Times -lehden myydyimpien teosten listalle. Sarjakuvasta on esillä näyttely Kulttuurikeskus Stoassa melkein koko syyskuun ajan.

Tapahtumaan saapuu myös monia muita tunnettuja ulkomaalaisia sarjakuvapiirtäjiä, kuten Gabriella Giandelli, joka on yksi Italian tärkeimmistä sarjakuvataiteilijoista. Hänen teoksensa saattavat lukijan pohtimaan missä menee todellisuuden ja mielikuvituksen raja.

Kansalaistorille nousee kaksi lavaa, joissa on tarjolla sarjakuva-artistien tarjoama lavaohjelma. Lavaohjelmaa järjestetään myös Elielinaukion Kirjasto 10:ssä. Koko lavaohjelma on nähtävillä tapahtuman nettisivuilla. Alueella on ruokakojuja ja sarjakuvamyynti. Festarit ylettyvät Kansalaistoria pidemmälle ja käynnistävät liudan sarjakuvanäyttelyitä eri puolella Helsinkiä. Näyttelyistä suurin osa on esillä syyskuun viimeiseen viikkoon asti.

Helsingin sarjakuvafestivaalit 2016 2.-4. syyskuutaa Kansalaistorilla. Vapaa pääsy.

1 kommentti

Tolkun äijä

22.8.2016 15:23

Tällä olisi potentiaalia nousta vähän isommaksikin tapahtumaksi jos onnitstuisi saamaan taaksen vähän hypeä. Menee varmaan valitettavasti tänäkin vuonna ohi monelta ihmiselta, jotka periaatteessa voisivat olla kiinnostuneita.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi